Κρήτη, η νήσος των Μινώων - 6 ημέρες

Χρώματα ανακατεμένα, το γαλάζιο μαζί με το χρυσό, τεράστιοι βράχοι να ορθώνονται καταμεσής της θάλασσας και η εγκαρδιότητα των ντόπιων που σε αιχμαλωτίζει αμέσως…Η Κρήτη αποτελεί αγαπημένο προορισμό για πολλούς, αφού συνδυάζει άψογα το γραφικό, παραδοσιακό στοιχείο των χωριών της με το εξωτικό γαλαζοπράσινο χρώμα των παραλιών της!

ημέρα1
Αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά.

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο καράβι, τακτοποίηση στις καμπίνες μας, αναχώρηση για το Ηράκλειο. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

ημέρα2
Περιήγηση στον Άγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα.

Άφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου, συνάντηση με τους συνεργάτες μας και αναχώρηση για τον Αγ. Νικόλαο πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου. Ο Άγιος Νικόλαος, είναι διεθνές κοσμοπολίτικο θέρετρο και κάθε χρόνο φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες. Η Λίμνη είναι το γνωστότερο στολίδι της πόλης. Ενώνεται με τη θάλασσα με ένα στενό κανάλι, ενώ ο φυσικός περίγυρος από κόκκινα βράχια και δέντρα την κάνει μαγνήτη για τους επισκέπτες. Επόμενος σταθμός μας η Ιεράπετρα η νοτιότερη πόλη της Ελλάδας. Στην περιοχή ανήκουν μερικά από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα της ανατολικής Μεσογείου όπως η νήσος Χρυσή και το δάσος Σελεκύνου. Συνεχίζουμε για το γραφικό παραδοσιακό χωριό Κριτσά. Κτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του βουνού Κάστελλος σε υψόμετρο περίπου 365 μέτρων. Είναι ένα από τα αρχαιότερα χωριά της Κρήτης και διατηρεί σε σημαντικό βαθμό ακόμη αναλλοίωτη την παλιά αρχιτεκτονική φυσιογνωμία της (προαιρετικό γεύμα). Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας τακτοποίηση στα δωμάτια , διανυκτέρευση.

ημέρα3
Επίσκεψη στη γενέτειρα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου και σε πολλα γραφικά χωριά.

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το χωριό Φόδελε το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 29 χιλιομέτρων από το Ηράκλειο είναι και είναι η γενέτειρα του παγκόσμιας φήμης μανιεριστή ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, γνωστού ως Ελ Γκρέκο. Το χωριό κρυμμένο μέσα σε μια καταπράσινη κοιλάδα γεμάτη πορτοκαλεώνες και αιωνόβια πλατάνια, συγκαταλέγεται στις ομορφότερες τοποθεσίες του νομού. Στην τοποθεσία Αρχοντικά, σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από το χωριό σώζεται ένα μικρό εκκλησάκι αφιερωμένο στα Εισόδια της Θεοτόκου, το οποίο λέγεται ότι έδωσε το έναυσμα στον Θεοτοκόπουλο να ασχοληθεί με την αγιογραφία και γενικότερα με θρησκευτικά θέματα. Στον οικισμό Αρχοντικά βρίσκεται το Μουσείο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, όπου στεγάζονται έργα αντίγραφα του γνωστού ζωγράφου. Κατόπιν σε απόσταση 23 χιλιομέτρων από το Ρέθυμνο στη βορειοδυτική πλευρά του και σε υψόμετρο 500 μ. από τη θάλασσα, θα επισκεφτούμε την ιστορική μονή του Αρκαδίου, το ιερότερο σύμβολο της Κρητικής ελευθερίας. Επόμενη στάση το Ρέθυμνο πόλη χτισμένη στα ερείπια της αρχαίας πόλης Ρίθυμνα, γύρω από το κάστρο Φορτέτζα που δεσπόζει στο λόφο Παλαιόκαστρο. Όλη η πόλη έχει ένα αέρα αρχοντιάς ξεκινώντας από το γραφικό βενετσιάνικο λιμάνι, στα αρχοντικά, τα θολωτά περάσματα, τα στενά δρομάκια και τις εκκλησίες (προαιρετικό γεύμα). Συνεχίζουμε την εκδρομή μας προς την δυτική πλευρά του νησιού και καταλήγουμε στα γραφικά Χανιά. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στο γραφικό λιμάνι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

ημέρα4
Στη συνέχεια της περιηγήσεως μας στην Κρήτη.

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τον Ζαρός μέσο των αμπελώνων του Μαλεβυζίου. Απέχει από το Ηράκλειο 45 περίπου χιλιόμετρα και περιγράφεται ως ένας μικρός παράδεισος με άφθονα νερά. Συνεχίζουμε μέσα από την πεδιάδα της Μεσσαράς και τις ιστορικές τοποθεσίες της Γόρτυνας και της Φαιστού καταλήγουμε στα Μάταλα, ένα ασφαλές φυσικό λιμάνι που καλύπτεται από ένα στρώμα από άμμο και βότσαλα. Η μισή παραλία πλαισιώνεται από τα δέντρα tamarisk (είδος του γένους των φυτών τάμαριξ ή ταμάριξ, αλμυρίκια), που οδηγούν το μάτι προς τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς των απότομων βράχων από ψαμμίτη με τις διάσημες σπηλιές τους, φαίνεται πιθανό ότι φτιάχτηκαν κατά την Ρωμαϊκή εποχή ή από τους πρώτους χριστιανούς σαν χριστιανικοί τάφοι. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και προαιρετικό γεύμα. Τελευταία στάση η Ι.Μ. Καλυβιανή. Η εύρεση της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας και τα πολλά θαύματα έκαναν προσκύνημα την Καλυβιανή, και της έδωσαν το όνομα Παναγία Καλυβιανή. Επιστροφή το απόγευμα στο Ηράκλειο. Προαιρετικά με λεωφορείο που περνάει τακτικά έξω από το ξενοδοχείο μας προτείνουμε επίσκεψη στην Κνωσό 5 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης του Ηρακλείου, που είναι ο πιο σημαντικός αρχαιολογικός χώρος της Κρήτης. Πρόκειται για το πιο ενδεικτικό απομεινάρι του Μινωικού πολιτισμού που αναπτύχθηκε στην Κρήτη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

ημέρα5
Οροπέδιο του Λασιθίου και Τζερμάδιο -αναχώρηση για Πειραιά.

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας αφήνουμε τα δωμάτια μας και αναχωρούμε για το οροπέδιο του Λασιθίου. Βρίσκεται περίπου 25 χλμ. νότια από τα Μάλια και λίγο μακρύτερα από τον Λιμένα Χερσονήσου, καλλιεργείται από την εποχή του Μινωικού. Τόπος ευνοημένος από τη φύση, συνδυάζει μοναδική πανοραμική θέα και ομορφιά, με ιστορικά μνημεία, που επιβεβαιώνουν την αδιάλειπτη ιστορική συνέχεια. Στο Οροπέδιο υπάρχουν συνολικά 21 γραφικά χωριά, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους μέσω ενός δρόμου .Το μεγαλύτερο είναι το Τζερμιάδο, πρωτεύουσα της επαρχίας, που συγκεντρώνει και τους περισσότερους επισκέπτες(προαιρετικό γεύμα). Αναχώρηση για το λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο καράβι, τακτοποίηση στις καμπίνες μας, διανυκτέρευση.

ημέρα6
Επιστροφή στον Πειραιά.

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 06:00.

>>Το Πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει εφόσον επιβάλλεται για λόγους βελτίωσης κατά την κρίση του αρχηγού, χωρίς να παραλείπονται οποιαδήποτε από τους πιο πάνω χώρους.

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νησί της Ελλάδας και το πέμπτο σε έκταση μεγαλύτερο της Μεσογείου, μετά τη Σικελία, τη Σαρδηνία, την Κύπρο και την Κορσική. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της είναι το Ηράκλειο, το οποίο είναι έδρα της περιφέρειας Κρήτης που συμπεριλαμβάνει γειτονικά νησιά και νησίδες. Με πληθυσμό 623.065 κατοίκων, περίπου 160 χιλιόμετρα νότια της ελληνικής ηπειρωτικής χώρας και εκτεινόμενη από τα δυτικά προς τα ανατολικά, βρέχεται βόρεια από το Κρητικό και νότια από το Λιβυκό πέλαγος. Αποτελεί σημαντικό κομμάτι της οικονομίας και της πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας, διατηρώντας τα δικά της πολιτισμικά στοιχεία. Κατά τα έτη 3000 π.Χ.–1400 π.Χ. άκμασε στο νησί ο Μινωικός πολιτισμός, ένας από τους πρώτους πολιτισμούς της Ευρώπης, με κυριότερα κέντρα του την Κνωσό, τη Φαιστό, τα Μάλια, τη Ζάκρο και τα Γουρνιά όπου βρέθηκαν ανακτορικά συγκροτήματα. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Κρήτης είναι ημιαυτόνομη απαρτίζεται από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης και οκτώ Μητροπόλεις και είναι εξαρτώμενη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: Βικιπαίδεια- Κρήτη

Η τιμή περιλαμβάνει.

  • Ακτοπλοικά εισιτήρια σε καμπίνες με επιστροφή.
  • 3 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στο Ηράκλειο με πρωινό.
  • Μεταφορές –περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει.

  • Γεύματα, δείπνα, ποτά και οτιδήποτε δεν αναφέρεται σαν περιλαμβανόμενο.

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας με την παρακάτω φόρμα.

Κρήτη, η νήσος των Μινώων

Enter the Land of Light

pilgrimage tours in Greece logo
error: