Μετέωρα, Έδεσσα & Θεσσαλονίκη - 3 ημέρες

(Στιγμιότυπο από την εκδρομή μας- η Μονή Μεγάλου Μετεώρου)

Η Μονή του Μεγάλου Μετεώρου ή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ιδρύθηκε λίγο πριν από τα μέσα του ιδ΄ αιώνα από τον όσιο Αθανάσιο τον Μετεωρίτη, ο οποίος και υπήρξε ο πρώτος κτίτορας της Μονής και οργανωτής συστηματικού μοναστικού κοινοβίου. Γι΄ αυτό η ίδρυση του μοναστηριού αυτού αποτελεί σταθμό ή μάλλον αφετηρία του οργανωμένου μετεωρίτικου μοναχισμού.

Ο όσιος Αθανάσιος (Ανδρόνικος το κοσμικό του όνομα) γεννήθηκε περί το 1302 στην μεσαιωνική πόλη των Νέων Πατρών, την σημερινή Υπάτη, όπου, προς τιμήν του, η Μονή του Μεγάλου Μετεώρου ανήγειρε ως μετόχι της, στο πατρικό του οικόπεδο, μεγαλοπρεπή μοναστηριακό φερώνυμο ναό.

ημέρα1
Στη μονή του Μεγάλου Μετεώρου και του Αγίου Στεφάνου. Καλαμπάκα.

Συγκέντρωση σε προκαθορισμένο σημείο και αναχώρηση για την Καλαμπάκα. Επίσκεψη στη Ι.Μ. Μεγάλου Μετεώρου και στην Ι.Μ. Αγίου Στεφάνου. Άφιξη στη Καλαμπάκα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος για μια βραδινή βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

ημέρα2
Αναχώρηση για Βέροια και Παναγία Σουμελά. Στους καταρράκτες της Έδεσσης.

Προαιρετική συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία των 3 Ιεραρχών, πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τη Βέροια και την Ι.Μ. Παναγίας Σουμελά. Επίσκεψη στους καταρράκτες της Έδεσσας και γεύμα (προαιρετικό). Μεταφορά στη Θεσσαλονίκη. Διανυκτέρευση.

ημέρα3
Σουρωτή- Αγ. Παίσιος και Ι.Μ Αγ. Αναστασίας. Επιστροφή.

Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου, πρωινό και μεταφορά στη Σουρωτή για προσκύνημα στον τάφο του Π. Παισίου. Επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγ. Αναστασίας στα Βασιλικά. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσους αναγκαίους Σταθμούς.

>>Το Πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει εφόσον επιβάλλεται για λόγους βελτίωσης κατά την κρίση του αρχηγού, χωρίς να παραλείπονται οποιαδήποτε από τους πιο πάνω χώρους και προσκυνήματα.

Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος. Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνον έξι, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Το μέσο υψόμετρο είναι 313 μέτρα.

Μελέτες δείχνουν ότι οι βράχοι σχηματίσθηκαν περίπου πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια κατά την Παλαιογενή Περίοδο. Η αποσάθρωση, η διάβρωση και οι σεισμοί στη συνέχεια τους έδωσαν το σημερινό τους σχήμα.

Η δημιουργία του γεωλογικού τοπίου, αν και έχει κατά καιρούς απασχολήσει πολλούς Έλληνες και ξένους γεωλόγους, δεν έχει ακόμη ξεκάθαρα ερμηνευθεί. Είναι ενδιαφέρον το ότι ούτε η Ελληνική Μυθολογία ούτε οι αρχαίοι Έλληνες αλλά και ούτε ξένος ιστορικός έχει αναφερθεί στον χώρο αυτό.

Περισσότερα εδώ: Βικιπαίδεια- Μετέωρα

Η τιμή περιλαμβάνει.

  • Μεταφορές- ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • 1 διανυκτέρευση στην Καλαμπάκα σε ξενοδοχείο Α΄κατηγορίας με πρωινό.
  • 1 διανυκτέρευση στην Θεσσαλονίκη σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό.
  • Συνοδός – Ξεναγός του γραφείου μας.

Δεν περιλαμβάνει.

  • Γεύματα, ποτά και οτιδήποτε δεν αναφέρεται σαν περιλαμβανόμενο.

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας με την παρακάτω φόρμα.

Μετέωρα, Έδεσσα & Θεσσαλονίκη

Enter the Land of Light

pilgrimage tours in Greece logo
error: