Προσκύνημα στην Κόνιτσα, Μονή Στομίου (Αγ.Παϊσιος) & Β. Ήπειρο - 4 ημέρες

Αμέσως μετά το Εθνικό Πάρκο του Λογαρά, συναντάτε τις Δρυμάδες, το σημαντικότερο ίσως χωριό στην περιοχή της Χιμάρας…

Το όνομα του προέρχεται από την ελληνική λέξη «Δρυς» και αυτό οφείλεται στις πολλές βελανιδιές γύρω από το χωριό.Βρίσκεται χτισμένο σε μια πλαγιά στα Ακροκεραύνια Όρη, σε υψόμετρο περίπου 200 μέτρων. Οι κάτοικοι των Δρυμάδων μιλούν μια παραλλαγή της Χιμαριώτικης διαλέκτου, η οποία χαρακτηρίζεται από αρχαϊκά στοιχεία τα οποία δεν υπάρχουν σήμερα στην τυπική ελληνική γλώσσα.

Το χωριό Δρυμάδες έχει τους σημαντικότερους τουριστικούς – προσκυνηματικούς προορισμούς της περιοχής. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί από τις πολυάριθμες εκκλησίες (γύρω στις 45 ), με σημαντικότερες του Αγίου Χαραλάμπους και του Αγίου Σπυρίδωνα, οι οποίες χρονολογούνται από το 1800 και ανακαινίστηκαν το 1967. Ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια της περιοχής (το οποίο και θα επισκεφτούμε) βρίσκεται στην κορυφή του λόφου του χωριού. Είναι αφιερωμένο στην Ζωοδόχο Πηγή και σχετίζεται άμεσα με την τοπική παράδοση και πίστη των Δρυμαδιωτών!

ημέρα1
Αθήνα - Κόνιτσα μέσω Γρεβενών

Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα και κατεύθυνση προς Λειβαδιά. Μέσω μίας πανέμορφης διαδρομής προς τα Γρεβενά και με τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση, άφιξη στην όμορφη Κόνιτσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

ημέρα2
Στις Δρυμάδες και την Μονή Ζωοδόχου Πηγής

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μεταφορά στον μεθοριακό σταθμό της Κακκαβιάς από όπου θα περάσουμε στην Β. Ήπειρο. Περνώντας από τους Άγιους Σαράντα και την Χειμάρρα, θα καταλήξουμε στο χωριό Δρυμάδες όπου θα επισκεφτούμε και την αρχαία ιερά μονή της Παναγίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ, διανυκτέρευση.

ημέρα3
Μονή Στομίου, Τύμφη και άλλα εκπληκτικά τοπία

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε την πορεία μας για επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Στομίου όπου μόνασε ο Άγιος Παϊσιος, περπατώντας στην χαράδρα του Αώου και ανάμεσα στις επιβλητικές πλαγιές της Τύμφης (υψ. 2.497 μ.) και της Τραπεζίτσας (υψ. 2024 μ.). Αργότερα, θα μεταφερθούμε στις όχθες του ποταμού Βοϊδομάτη όπου μπορούμε να γευματίσουμε (προαιρετικό) και να εξερευνήσουμε τις υπέροχες φυσικές ομορφιές του τοπίου και τα παραδοσιακά γεφύρια.

ημέρα4
Οικία Αγ. Παισίου & Καλαμπάκα

Θεία Λειτουργία, πρωινό στο ξενοδοχείο, επίσκεψη στο σπίτι του Αγίου Παϊσίου και αναχώρηση για την Καλαμπάκα, όπου θα επισκεφθούμε και μία εκ των μονών, προτού συνεχίσουμε μέσω Λειβαδιάς για την Αθήνα. Άφιξη το βράδυ.

*Απαιτείται η κατοχή ταυτότητας ή διαβατηρίου για την διέλευση των Ελληνο-αλβανικών συνόρων.

**Το Πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει εφ όσον επιβάλλεται για λόγους βελτίωσης κατά την κρίση του αρχηγού, χωρίς να παραλείπονται οποιαδήποτε από τους πιο πάνω χώρους.

Οι Δρυμάδες είναι ένα από τα επτά χωριά της Χειμάρρα. Ανήκουν διοικητικά, στον δήμο Χειμάρρας, Οι Δρυμάδες απέχουν 42 χιλιόμετρα από την πόλης της Αυλώνας, περίπου την ίδια απόσταση από τους Αγίους Σαράντα και 60 χιλιόμετρα από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα.

Το χωριό είναι χτισμένο, σε υψόμετρο 200 περίπου μέτρων, σε μια πλαγιά των Κεραυνίων Ορέων, που το περιβάλλουν από τη βόρεια και τη βορειοανατολική πλευρά του. Στη νοτιοδυτική πλευρά των Δρυμάδων βρίσκεται η κορυφή Τσίκα των Ακροκεραυνείων, που καταλήγουν στα νοτιοδυτικά στο Ιόνιο Πέλαγος, ενώ σε απόσταση στα νότια είναι η Κέρκυρα. Το χωριό περιλαμβάνει τρεις συνοικίες: τις Γκιλεκάτες, το Καλάμι, τα Κοντράκια και τους ίδιους τους Δρυμάδες. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται το χωριό Παλάσα. Οι κάτοικοι των Δρυμάδων μιλούν μια παραλλαγή της Χειμαρριώτικης διάλεκτου, που χαρακτηρίζεται από αρχαϊκά στοιχεία που δεν έχουν επιβιώσει στην Πρότυπη Νέα Ελληνική. Πρόσφατα, η παράκτια περιοχή γνωρίζει μια μαζική κατασκευή εγκαταστάσεων διαμονής, όπως συγκροτήματα από ξύλινες βίλες και ξενοδοχεία. Θεωρείται επίσης από την Αλβανική νεολαία ως προορισμός για νυχτερινή ζωή.

Η τιμή περιλαμβάνει

  • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Konitsa Mountain Resort στην Κόνιτσα με πρωινό.
  • Μεταφορές – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Φόρος ξενοδοχείου για 3 διανυκτερεύσεις.

Δεν περιλαμβάνει

  • Γεύματα, δείπνα, ποτά, εισόδους σε χώρους και μουσεία.

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας με την παρακάτω φόρμα.

Προσκύνημα στην Κόνιτσα, Μονή Στομίου (Αγ.Παϊσιος) & Β. Ήπειρο

Highlights Ταξιδιού

  • Κόνιτσα - Δρυμάδες Χειμάρρας
  • Konitsa Mountain Resort
  • Σε εκκλησία της περιοχής

Enter the Land of Light

pilgrimage tours in Greece logo
error: