Μυτιλήνη-Χίος με παράλια Μ.Ασίας - 5 ημέρες

Οι Κυδωνίες ή το Αϊβαλί (τουρκ. Ayvalık) είναι μια πόλη και ένας από τους ασφαλέστερους λιμένες στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας, απέναντι από τη Λέσβο, στα βορειοανατολικά της Μυτιλήνης. Βρίσκεται στην επαρχία Μπαλικεσίρ και κοντά στην Πέργαμο. Υπολογίζεται ότι έχει περίπου 30.000 κατοίκους, οι οποίοι αυξάνονται κατά την καλοκαιρινή περίοδο λόγω τουρισμού.

Η ονομασία της πόλης προέρχεται από την τουρκική λέξη ayva, (αϊβά) η οποία σημαίνει «κυδώνι», τόσο τον καρπό όσο και το όστρακο, τα οποία αμφότερα αφθονούν στην ευρύτερη περιοχή.

ημέρα1
Αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά.

Απογευματινή συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά και αναχώρηση με το καράβι για τη Μυτιλήνη. Διανυκτέρευση στο καράβι.

ημέρα2
Επίσκεψη στη Μονή των Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στον Ταξιάρχη του Μαναταμάδου και άλλα.

Πρωινή άφιξη στο λιμάνι της Μυτιλήνης και ολοήμερη περιήγηση στο πανέμορφο νησί της Λέσβου. Ξεκινάμε από το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ που βρίσκεται πάνω από την Θερμή στο ύψωμα Καρυές. Θα προσκυνήσουμε τα λείψανα που φυλάσσονται των νέων Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που βρέθηκαν κατά θαυμαστό τρόπο, ύστερα από αλλεπάλληλα όνειρα πιστών. Επόμενος σταθμός μας είναι ο Μανταμάδος που βρίσκεται 30 χλμ. από την Θερμή. Επίσκεψη στην Εκκλησία του Ταξιάρχη, το εικόνισμα του οποίου είναι κατασκευασμένο από πυλό και αίμα 18 σφαγμένων μοναχών από Σαρακηνούς πειρατές. Κατευθυνόμαστε προς τον Μόλυβο με το τεράστιο και επιβλητικό βυζαντινής εποχής κάστρο που δίνει μια εξαιρετική χάρη και μεγαλοπρέπεια στη περιοχή. Συνεχίζουμε για την Πέτρα στην εκκλησία της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας με τα 114 σκαλιά λαξεμένα επάνω στο βράχο, με την υπέροχη θέα. Τελειώνοντας την σημερινή εκδρομή Θα επισκεφθούμε την Μονή Λειμώνος καθώς επίσης και το αξιόλογο μουσείο της και την Αγιάσσο, μία από τις ομορφότερες ορεινές κωμοπόλεις της Λέσβου, σκαρφαλωμένη στην βορειοανατολική πλαγιά του Ολύμπου. Προχωρώντας με τα πόδια στα ανηφορικά καλντερίμια φτάνουμε στο Ναό της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας, όπου σώζεται το θαυματουργό εικόνισμα του Ευαγγελιστή Λουκά, καμωμένο με κηρομαστίχα. Στο συνοδικό της Εκκλησίας λειτουργεί εκκλησιαστικό μουσείο και κάτω από αυτό μουσείο Λαϊκής Τέχνης. Επιστροφή στην πόλη της Μυτιλήνης, στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση

ημέρα3
Αιβαλί, Πέργαμος και άλλες ομορφιές.

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας μετάβαση στο λιμάνι και με πλοιάριο ταξιδεύουμε για το Αιβαλί. Άφιξη, συνάντηση με τον ξεναγό μας και περιήγηση στην πόλη, αργότερα μεταφορά στα Μοσχονήσια, όπου θα δούμε τον ερειπωμένο Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, τα ελληνικά σπίτια και στην παραλία θα μπορούμε να πάρουμε ένα καφέ ή προαιρετικό γεύμα. Συνεχίζουμε για την Πέργαμο, επίσκεψη στο Ασκληπιείο (από όπου θα δούμε από μακριά και την Ακρόπολη). Μεταφορά στην Σμύρνη, ξενάγηση πόλεως. Προκυμαία, συνοικία Κονάκι, Μπεζεστένι, Ρωμαϊκή Αγορά, παλιά ελληνικά κτίρια του Κορδελιού. Αργά το βράδυ άφιξη στην Προύσα, διάσημη για τα μεταξωτά της αλλά και για την κουζίνα της, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα4
Στη συνέχεια της περιηγήσεως μας.

Πρωινό και αναχώρηση για Έφεσο, επίσκεψη στη Βασιλική του Αγίου Ιωάννη και την κρύπτη. Αναχώρηση για το Τσεσμέ, επιβίβαση σε πλοιάριο και μεταφορά στη Χίο. Άφιξη στο νησί και περιήγηση στο κέντρο της πόλης. Αργά το απόγευμα επιβίβαση στο καράβι και αναχώρηση για τον Πειραιά. Διανυκτέρευση.

ημέρα5
Επιστροφή στον Πειραιά.

Πρωινή άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά.

>> Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει, κατά την κρίση του αρχηγού της εκδρομής, χωρίς να παραληφθούν οι τόποι και τα προσκυνήματα που αναφέρονται.

Η Μικρά Ασία (στα σύγχρονα τουρκικά: Αναντολού, Anadolu), γνωστή και ως Ανατολία, χερσόνησος της Ανατολίας, οροπέδιο της Ανατολίας ή Ασιατική Τουρκία, είναι η δυτικότερη προεξοχή της Ασίας και αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της σύγχρονης Τουρκίας. Η περιοχή ορίζεται από τη Μαύρη Θάλασσα στα βόρεια, τη Μεσόγειο Θάλασσα στα νότια και το Αιγαίο Πέλαγος στα δυτικά. Η θάλασσα του Μαρμαρά συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με το Αιγαίο Πέλαγος, μέσω των στενών του Βοσπόρου και του Ελλησπόντου και χωρίζει τη Μικρά Ασία από την περιοχή της Θράκης στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Παραδοσιακά, θεωρείται ότι η Μικρά Ασία εκτείνεται στα ανατολικά σε μία γραμμή μεταξύ του κόλπου της Αλεξανδρέττας και της Μαύρης Θάλασσας μέχρι τα αρμενικά υψίπεδα. Το ανατολικό κομμάτι της Μικράς Ασίας βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στην περιοχή της Ανατολικής Ανατολίας στη βορειοανατολική πλευρά της Τουρκίας και συγκλίνει με τον Μικρό Καύκασο -μία έκταση που τον 19ο αιώνα ενσωματώθηκε στην περιοχή του Νότιου Καυκάσου της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Έτσι, παραδοσιακά, η Μικρά Ασία είναι το έδαφος που περιλαμβάνει περίπου τα δυτικά δύο τρίτα του ασιατικού τμήματος της Τουρκίας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: Βικιπαίδεια- Μικρά Ασία

Η τιμή περιλαμβάνει.

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς–Μυτιλήνη / Χίος–Πειραιάς.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Μυτιλήνη- Αϊβαλί / Τσεσμέ-Χίος.
  • 1 διανυκτέρευση στην Μυτιλήνη σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, με πρωινό.
  • 1 διανυκτέρευση στην Σμύρνη σε επιλεγμένο ξενοδοχείο, με πρωινό και δείπνο.
  • Μεταφορές-Ξεναγήσεις με πολυτελή πούλμαν στην Μυτιλήνη και στην Τουρκία.
  • Έμπειρος ελληνόφωνος ξεναγός στην Τουρκία.
  • Συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει.

  • Γεύματα – Δείπνα (εκτός από Σμύρνη).
  • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
  • Φιλοδωρήματα, οδηγού-ξεναγού.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητώς ότι συμπεριλαμβάνεται.

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας με την παρακάτω φόρμα.

Μυτιλήνη-Χίος με παράλια Μ.Ασίας

Enter the Land of Light

pilgrimage tours in Greece logo
error: