Ρουμανία & Μονές Μολδαβίας - 7 ημέρες

(Στιγμιότυπο από την εκδρομή μας- η πόλη του Βουκουρεστίου)

Το Βουκουρέστι, το “Παρίσι” των Βαλκανίων είναι μια ιδιαίτερα ανεπτυγμένη πόλη και αποτελεί πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Με τον συνολικό πληθυσμό της να αγγίζει τα 2.000.000 ανθρώπους, αποτελεί ταυτόχρονα το κέντρο πολιτισμού και τέχνης όλης της χώρας.

ημέρα1
Βουκουρέστι & Σινάϊα.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση με απευθείας πτήση για Βουκουρέστι. Άφιξη, συνάντηση με τον ξεναγό και αναχώρηση για τη πόλη Σινάϊα . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, επίσκεψη στο Μοναστήρι της Σινάϊα, το διαμάντι των Καρπαθίων. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα2
Ξενάγηση στην Σινάϊα.

Πρωινό στο ξενοδοχείο, και ξενάγηση στο Peles Castle το θερινό ανάκτορο της Βασιλικής Οικογένειας. Μεταφορά στο Μπρασώβ επίσκεψη στο Dracoula-Bran Castle και τη Black Church. Δείπνο και διανυκτέρευση στη Σινάια.

ημέρα3
Σινάϊα – Gura Humorului.

Πρωινό και αναχώρηση για τα Μοναστήρια της Ρουμανίας κοντά στην πόλη Neamts. Διερχόμαστε από την πόλη Bacau και επισκεπτόμαστε τα Μοναστήρια: AGAPIA, SECU, SIXASTRIA. Συνεχίζουμε για την πόλη Gura Humorului. Άφιξη, δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα4
Φημισμένες μονές της Ρουμανίας.

Πρωινό και επίσκεψη στα Μοναστήρια, HUMOR, VORONETS, MOLDOVITA, SUCEVITA. Δείπνο και διανυκτέρευση στην πόλη Gura Humorului.

ημέρα5
Gura Humorului – Ιάσιο.

Πρωινό και αναχώρηση για το Ιάσιο. Ξενάγηση της πρωτεύουσας της Μολδαβίας που ως γνωστό συνδέεται με την Ελληνική ιστορία. Περίπατος στην πλατεία της Ένωσης όπου βρίσκεται το άγαλμα του Αλεξ-Κουμαμε τα εμβλήματα της Μολδαβίας και της Βλαχίας. Επίσκεψη στον Ι. Ναό των Τριών Ιεραρχών, στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής της Επιβατινής όπου φυλάσσεται ολόσωμο το λείψανο της Αγίας και στις Μονές Γκόλια, Cetatsuna. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Ιάσιο.

ημέρα6
Βουκουρέστι.

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας το Βουκουρέστι. Μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή και τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση, άφιξη στο ξενοδοχείο μας το βράδυ, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα7
Ξενάγηση στο Βουκουρέστι. Επιστροφή.

Πρωινό και ξενάγηση στο Βουκουρέστι. Ξεκινάμε από το Arch of Triumph, Romanian Atheneum and University, τη Βουλή, το Central University Library, το Royal Palace, το Ρουμανικό Πατριαρχείο. Επίσκεψη στη Μονή Cernica. Μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου αναχωρούμε με απευθείας πτήση για την Αθήνα.

>> Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει, κατά την κρίση του Αρχηγού της εκδρομής, χωρίς να παραληφθούν οι τόποι και τα προσκυνήματα που αναφέρονται.

Τα τελευταία χρόνια φιγουράρει στις λίστες των ανερχόμενων τουριστικών προορισμών και όχι άδικα, αφού πρόκειται για μια πόλη με εντυπωσιακά κτίρια, τεράστια πάρκα και πεδιάδες που εκτείνονται ανάμεσα στους πρόποδες των Καρπαθίων και τον Δούναβη.

Σήμερα το Βουκουρέστι αναπνέει «ευρωπαϊκό αέρα», με αναπαλαιωμένα κτίρια που στολίζουν το ιστορικό κέντρο του, μνημεία, ωραίες γειτονιές και έντονη νυχτερινή ζωή.

Στο Βουκουρέστι μπορείς να μετακινηθείς με τραμ, λεωφορείο ή μετρό. Ενδεικτικά το εισιτήριο του μετρό κοστίζει 5 leu (1 ευρώ).

H χώρα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά το νόμισμα τους δεν είναι το ευρώ. Το εθνικό τους νόμισμα είναι το Leu το οποίο αντιστοιχεί σε 0,25 λεπτά του ευρώ γι’ αυτό πρέπει να κάνεις συνάλλαγμα και το πιο συμφέρον είναι να ανταλλάξεις τα χρήματα σου στο κέντρο της πόλης, από ότι στο αεροδρόμιο. Η Ρουμανία είναι εκτός Σέγκεν, αλλά οι Έλληνες ταξιδεύουν πολύ γρήγορα και εύκολα με την ταυτότητα τους.

Η πόλη είναι μεγάλη, καθώς η έκταση της την κατατάσσει στην 6η θέση ανάμεσα στις πόλεις της Ευρώπης με 2 εκατομμύρια κατοίκους. Κι από αξιοθέατα; Διάθεση να έχεις και άνετα παπούτσια.

Όποιον κι αν ρωτήσεις, θα σου πει ότι το πιο σημαντικό αξιοθέατο της χώρας είναι το εμβληματικό ανάκτορο – η βουλή της Ρουμανίας. Ήταν το αγαπημένο παλάτι του κομμουνιστή δικτάτορα Τσαουσέσκου, καθώς χτίστηκε κατ’ εντολή του και σαφώς αποτέλεσε τόπο διαμονής του. Οι εργασίες για την ανέγερση απασχόλησαν νυχθημερόν 700 αρχιτέκτονες και 25.000 εργάτες…

Περισσότερες πληροφορίες: protothema.gr- Βουκουρέστι

Η τιμή περιλαμβάνει.

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βουκουρέστι-Αθήνα με φόρους αεροδρόμιου.
  • 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* στο Βουκουρέστι και στην επαρχία
  • 2 νύχτες στη Σινάια.
  • 2 νύχτες στην πόλη Gura Humorului.
  • 1 νύχτα στο Ιάσιο.
  • 1 νύχτα στο Βουκουρέστι.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά θα δίνονται στα ξενοδοχεία και εκτός ξενοδοχείων σε επιλεγμένα εστιατόρια.
  • Μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν σε όλη την διάρκεια της εκδρομής.
  • Συνοδός του γραφείου μας.
  • Ελληνόφωνος ξεναγός σε όλη τη διαδρομή στη Ρουμανία.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει.

  • Ποτά, γεύματα και φιλοδωρήματα.
  • Εισιτήρια εισόδου σε μουσεία και χώρους καθώς και οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.
  • Τυχούσα αύξηση της τιμής των φόρων κατά την ημέρα έκδοσης των εισιτηρίων.

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας με την παρακάτω φόρμα.

Ρουμανία & Μονές Μολδαβίας

Enter the Land of Light

pilgrimage tours in Greece logo
error: