Οδοιπορικό στην Ορθόδοξη Ρουμανία - 5 ημέρες

Ο π. Κλεόπα Ήλιε (1912-1998) υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες πνευματικές μορφές της Ρουμανίας. Κήρυξε με παρρησία τη πίστη του στα χρόνια που έδρασε το αθεϊστικό καθεστώς στη Ρουμανία ενώ διήγε το μεγαλύτερο μέρος της μοναχικής του ζωής στη μονή της Sihastria.

ημέρα1
Στη πόλη Πιάτρα Νεάμτς.

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αναχώρηση για Βουκουρέστι. Άφιξη, συνάντηση με τον ξεναγό μας και αναχώρηση για την πόλη Piatra Neamt. Άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου, δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα2
Φημισμένα μοναστήρια της Ρουμανίας.

Πρωινό και αναχώρηση για τα Μοναστήρια της Ρουμανίας κοντά στην πόλη Neamts. Επισκεπτόμαστε τα Μοναστήρια: Agapia, Sixastria, Neamts, Secou, Varatec. Δείπνο και διανυκτέρευση στην πόλη Piatra Neamt.

ημέρα3
Ξενάγηση στο Ιάσιο.

Πρωινό και αναχώρηση για το Ιάσιο. Ξενάγηση στην πρωτεύουσας της Μολδαβίας που ως γνωστό συνδέεται με την Ελληνική ιστορία. Περίπατος στην πλατεία της Ένωσης όπου βρίσκεται το άγαλμα του Αλεξ-Κουμαμε τα εμβλήματα της Μολδαβίας και της Βλαχίας. Επίσκεψη στον Ι.Ναό των Τριών Ιεραρχών στις Μονές Γκόλια, Cetatsuna. Επιστροφή στην πόλη Piatra Neamt, δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα4
Άφιξη στο Βουκουρέστι.

Πρωινό και αναχώρηση για το Βουκουρέστι. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα5
Ξενάγηση της πόλεως.

Πρωινό σε πακέτο και θεία Λειτουργία, πιθανό στη Μονή Τσέρνικα. Επιστροφή στο Βουκουρέστι και ξενάγηση, Arch of Triumph, Romanian Atheneum and University, το Central University Library, το Royal Palace, το Ρουμανικό Πατριαρχείο. Όλα αυτά τα κτίρια προσδίδουν στην πόλη το όνομα Μικρό Παρίσι. Το απόγευμα θα είμαστε στο αεροδρόμιο, αναχώρηση για την Αθήνα, άφιξη.

>>Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει, κατά την κρίση του Αρχηγού της εκδρομής, χωρίς να παραληφθούν οι τόποι κ τα προσκυνήματα που αναφέρονται.

Ο Γέροντας Κλεόπας γεννήθηκε στο χωριό Σούλιτσα του νομού Botosani της Ρουμανίας στις 10 Απριλίου του 1912. Ήταν το πέμπτο από τα δέκα παιδιά της οικογένειας των Αλέξανδρου και Άννας, μάλιστα από τα δέκα παιδιά τα πέντε ακολούθησαν το μοναχικό βίο. Οι γονείς του ήταν ζωντανό παράδειγμα χριστιανικής ζωής, το σπίτι τους ήταν μια κατ΄ οίκον εκκλησία όπως ο ίδιος ο γέροντας διηγόταν.

Από την γέννησή του για δύο μήνες συνεχώς ο Κωνσταντίνος -κοσμικό όνομα του γέροντα- ήταν συνεχώς ανήσυχος. Δεν έτρωγε σχεδόν τίποτα και έκλαιγε μέρα και νύχτα, έτσι που όλοι ανησυχούσαν για τη ζωή του. Μη γνωρίζοντας τι να κάνει η μητέρα του επειδή δύο άλλα αδέλφια του πέθαναν σε νηπιακή ηλικία· πήγε στον ερημίτη Κόνωνα Georgescu ο οποίος ήταν πνευματικός στην Cozancea και με την βοήθειά του η Παναγία θεράπευσε τον μικρό Κωνσταντίνο.

Στα τέλη του 1927, ο μεγαλύτερος αδερφός του, Γεώργιος εισήλθε στην Ιερά Σκήτη Sihastria ο οποίος στην κουρά του ονομάστηκε Γεράσιμος μοναχός, ενώ το χειμώνα του 1929, ο Κωνσταντίνος και ο αδελφός του Βασίλειος αποφάσισαν και αυτοί να μονάσουν στην ίδια Σκήτη (μοναστήρι). Έγινα δεκτοί μετά από τον Ηγούμενο της Σκήτης π. Ιωαννίκιο Moroi.

Την άνοιξη του 1931 ο ρασοφόρος Βασίλειος αδελφός και συνασκητής του π. Κλεόπα, ασθένησε και σε τρεις μέρες κοιμήθηκε εν ειρήνη. Στις 14 Σεπτεμβρίου 1933 ο π. Γεράσιμος, μεγαλύτερος αδελφός του γέροντα παρέδωσε και αυτός την ψυχή του στα χέρια του Χριστού.

Μέχρι το 1935 ο Γέροντας έβοσκε τα πρόβατα της Σκήτης όπως έκαναν και τα άλλα του αδέλφια. Ο ίδιος έλεγε για την περίοδο εκείνη ότι: «Για χρόνια ήμουν βοσκός προβάτων στη σκήτη όπως και οι αδελφοί μου, είχα δε μεγάλη πνευματική χαρά.

Το 1935, ο δόκιμος Κωνσταντίνος κλήθηκε να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία στο Botosani.

Όταν δε απολύθηκε· περί τα τέλη Ιουλίου 1937 ο ηγούμενος αποφάσισε την κουρά του σε μοναχό. Με την κουρά του πήρε το όνομα Κλεόπας.

Περισσότερα εδώ: pemptousia.gr- Π. Κλεόπας Ηλίε, ο γέροντας της υπομονής

Η τιμή περιλαμβάνει.

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βουκουρέστι – Αθήνα με φόρους αεροδρομίου κ επίναυλο καυσίμων.
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία στο Βουκουρέστι και στην επαρχία με πρωινό:
  • 3 νύχτες στη Piatra Neamt στο ξενοδοχείο Hotel Central 3*.
  • 1 νύχτα στο ξενοδοχείο Hotel Royal 4* στο Βουκουρέστι .
  • 4 δείπνα – θα δίνονται σε ξενοδοχεία και εκτός ξενοδοχείων σε επιλεγμένα εστιατόρια.
  • Μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Ελληνόφωνος ξεναγός σε όλη τη διαδρομή στη Ρουμανία.
  • Συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει.

  • Τυχούσα αύξηση των φόρων αεροδρομίου κατά την ημέρα έκδοσης των εισιτηρίων.
  • Ποτά και φιλοδωρήματα.
  • Εισιτήρια Εισόδου σε Μουσεία κ χώρους.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στο Πρόγραμμα.

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας με την παρακάτω φόρμα.

Οδοιπορικό στην Ορθόδοξη Ρουμανία

Enter the Land of Light

pilgrimage tours in Greece logo
error: