Προσκυνηματική εκδρομή στην Ρουμανία - 6 ημέρες

(Στιγμιότυπο από την εκδρομή μας- Μπουκοβίνα τα «ζωγραφισμένα» μοναστήρια.)

Η Μπουκοβίνα είναι μια ιστορική περιοχή της Ρουμανίας.
Το όνομά της σημαίνει “Γη της οξιάς” και βρίσκεται στη βορειοανατολική Ρουμανία, ανάμεσα στους λόφους της βόρειας Μολδαβίας. Εδώ βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς θρησκευτικής τέχνης, παγκοσμίως. Πρόκειται για τα “Ζωγραφισμένα Μοναστήρια της Μπουκοβίνα”. Οκτώ ορθόδοξες εκκλησίες μοναδικές στην Ευρώπη, οι οποίες χτίστηκαν από τα τέλη του 15ου αιώνα μέχρι τα τέλη του 16ου αιώνα και αποτελούν αριστουργήματα εμπνευσμένα από τη βυζαντινή τέχνη.

ημέρα1
Βουκουρέστι & Ιάσιο.

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αναχώρηση με απευθείας πτήση για Βουκουρέστι. Ξενάγηση στο Βουκουρέστι και αναχώρηση για το Ιάσιο τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση στο Ιάσιο.

ημέρα2
Ξενάγηση στο Ιάσιο.

Πρωινό δτο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στους Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και ξενάγηση στις Μονές Γκόλια, Cetatsuna. Αναχώρηση για την πόλη Καμπουλούγκ Μολδοβεέσκ. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Ξενοδοχείο στην Καμπουλούγκ.

ημέρα3
Μονές της Ρουμανίας.

Πρωινό και επίσκεψη στις Μονές Μπουκοβίνα, Μολδοβίτσα, Σουτσεβίτσα, στο Βορονέτς(1448μ.χ) ένα από τα ωραιότερα μοναστήρια της Ευρώπης και Μονή Χούμορ. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

ημέρα4
Ορθόδοξα Μοναστήρια- συνέχεια

Πρωινό και επισκέψεις στις Μονές Νεαμτς, Σέκου, Σιχάστρια, Αγάπια, Βαρατεκ, δείπνο και διανυκτέρευση στην πόλη Πιάτρα Νεάμτς.

ημέρα5
Στη συνέχεια της εκδρομής μας.

Πρωινό και αναχώρηση για τη Μονή Σινάια, Πραχοβες, Μπρασώβ. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Μπρασώβ.

ημέρα6
Ελεύθερη ημέρα και επιστροφή.

Πρωινό και ελεύθερη ημέρα. Μεταφορά στο Βουκουρέστι και στο αεροδρόμιο από όπου θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα.

>>Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει, κατά την κρίση του Αρχηγού της εκδρομής , χωρίς να παραληφθούν οι τόποι και τα προσκυνήματα που αναφέρονται.

Η Μπουκοβίνα είναι μια ιστορική περιοχή της Ρουμανίας. Το όνομά της σημαίνει “Γη της οξιάς”. Βρίσκεται στη βορειοανατολική Ρουμανία, ανάμεσα στους λόφους της βόρειας Μολδαβίας. Εδώ βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς θρησκευτικής τέχνης, παγκοσμίως. Πρόκειται για τα “Ζωγραφισμένα Μοναστήρια της Μπουκοβίνα”. Οκτώ ορθόδοξες εκκλησίες μοναδικές στην Ευρώπη, οι οποίες χτίστηκαν από τα τέλη του 15ου αιώνα μέχρι τα τέλη του 16ου αιώνα και αποτελούν αριστουργήματα εμπνευσμένα από τη βυζαντινή τέχνη.

Οι εξωτερικοί τοίχοι τους είναι διακοσμημένοι με περίτεχνες τοιχογραφίες, με πορτρέτα αγίων και προφητών, σκηνές από τη ζωή του Ιησού,  εικόνες των αγγέλων και των δαιμόνων, του ουρανού και της κόλασης. Οι τοιχογραφίες δεν είναι απλές διακοσμήσεις τοίχων.  Αναπαριστούν ολοκληρωμένους κύκλους θρησκευτικών θεμάτων και σκοπός της δημιουργίας τους ήταν  να κάνουν γνωστή στους χωρικούς την ιστορία της Βίβλου και τη ζωή σημαντικών αγίων της Ορθοδοξίας, απλώς με τη χρήση της εικόνας.

Η εξαιρετική σύνθεσή τους, η κομψότητα των χαρακτήρων και η αρμονία των χρωμάτων συνδυάζονται τέλεια με τη γύρω περιοχή και το περιβάλλον. Είναι αυθεντικές, δεδομένου ότι έχουν υποστεί την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση και καλά διατηρημένες. Οι εκκλησίες αυτές, λόγω της μοναδικότητας και της καλλιτεχνικής τους αξίας, έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Ουνέσκο με τα πολιτιστικά μνημεία.

Περισσότερες πληροφορίες: aksioperierga.blogspot.com- Τα ζωγραφισμένα μοναστήρια της Ρουμανίας.

Η τιμή περιλαμβάνει.

  • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Βουκουρέστι-Αθήνα με φόρους αεροδρομίου.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* αστέρων με πρωινό.
  • Μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 5 δείπνα σε επιλεγμένα εστιατόρια.
  • Ξεναγό στη Ρουμανία.
  • Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει.

  • Ποτά και φιλοδωρήματα
  • Εισιτήρια εισόδου σε χώρους και Μουσεία.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στο Πρόγραμμα
  • Τυχούσα αύξηση της τιμής των φόρων κατά την ημέρα έκδοσης των εισιτηρίων.

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας με την παρακάτω φόρμα.

Προσκυνηματική εκδρομή στην Ρουμανία

Enter the Land of Light

pilgrimage tours in Greece logo
error: