Η Ρουμανία των θρύλων - 10 ημέρες

Κέντρο της Πολιτιστικής και καλλιτεχνικής ζωής της Ρουμανίας είναι το «Ρουμανικό Αθηναϊκό». Ο αρχιτέκτονας Albert Galleron που το σχεδίασε επηρεάστηκε από την αρχαιοελληνική τεχνοτροπία αλλά αυτό που δεν ξέρει ο περισσότερος κόσμος είναι, ότι το χτίσιμό του βασίστηκε στα θεμέλια ενός πρώην Αμερικάνικου τσίρκου εξ ου και το στρογγυλό σχήμα του. Χρηματοδοτήθηκε με έναν εξαίρετα πρωτότυπο τρόπο, αφού όλοι οι μισθωτοί πολίτες του Βουκουρεστίου εκείνης της εποχής υποχρεώθηκαν να δώσουν από 1 leu (εθνικό νόμισμα της Ρουμανίας).

ημέρα1
Άφιξη στη Σόφια.

Συγκέντρωση σε προκαθορισμένο σημείο και αναχώρηση με το πούλμαν για τη Ρουμανία. Με τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση και αφού περάσουμε τα σύνορα, άφιξη το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στην Σόφια τακτοποίηση στα δωμάτια μας και διανυκτέρευση.

ημέρα2
Στο Μοναστήρι της Σινάια.

Πρωινό και αφήνοντας πίσω μας την Σόφια, αναχωρούμε για το Βουκουρέστι. Άφιξη, συνάντηση με τον ξεναγό και αναχώρηση για τη Sinaia, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, επίσκεψη στο Μοναστήρι της Σινάια, το διαμάντι των Καρπαθίων. Ελεύθερο απόγευμα στη Σινάια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα3
Ολοήμερη ξενάγηση σε Σινάια και Μπρασώβ.

Πρωινό στο ξενοδοχείο, και ξενάγηση στο Peles Castle το θερινό ανάκτορο της Βασιλικής Οικογένειας. Μεταφορά στο Μπρασώβ επίσκεψη στο Dracoula-Bran Castle και τη Black Church. Δείπνο και διανυκτέρευση στη Sinaia.

ημέρα4
Φημισμένες μονές της Ρουμανίας.

Πρωινό και αναχώρηση για τα Μοναστήρια της Ρουμανίας κοντά στην πόλη NEAMTS. Διερχόμαστε από την πόλη BACAU και επισκεπτόμαστε τα Μοναστήρια: AGAPIA, SECU, SIXASTRIA. Συνεχίζουμε για την πόλη Gura Humorului. Άφιξη, δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα5
Ορθόδοξες μονές του Gura Humorului.

Πρωινό και επίσκεψη στα Μοναστήρια, HUMOR, VORONETS, MOLDOVITA, SUCEVITA. Δείπνο και διανυκτέρευση στην πόλη Gura Humorului.

ημέρα6
Πλατεία της Ένωση, Μονή Γκόλια και άλλα προσκυνήματα.

Πρωινό και αναχώρηση για το Ιάσιο. Ξενάγηση της πρωτεύουσας της Μολδαβίας που ως γνωστό συνδέεται με την Ελληνική ιστορία. Περίπατος στην πλατεία της Ένωσης όπου βρίσκεται το άγαλμα του Αλεξ-Κουμαμε τα εμβλήματα της Μολδαβίας και της Βλαχίας. Επίσκεψη στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών, στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής της Επιβατινής όπου φυλάσσεται ολόσωμο το λείψανο της Αγίας και στις Μονές Γκόλια, Cetatsuna. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Ιάσιο.

ημέρα7
Στο Βουκουρέστι.

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας το Βουκουρέστι. Μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή και τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση, άφιξη στο ξενοδοχείο μας το βράδυ τακτοποίηση δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα8
Ξενάγηση στο "Μικρό Παρίσι".

Πρωινό και ξενάγηση στο Βουκουρέστι. Ξεκινάμε από το Arch of Triumph, Romanian Atheneum and University, τη Βουλή, το Central University Library, το Royal Palace, το Ρουμανικό Πατριαρχείο. Όλα αυτά κτίρια προσδίδουν στην πόλη το όνομα Μικρό Παρίσι. Επίσκεψη στη Μονή Cernica. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

ημέρα9
Επόμενη στάση, Σαντάνσκι.

Πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα της Ρουμανίας με την Βουλγαρία. Διέλευση συνόρων και επίσκεψη στη σημαντικότερη Μονή της Βουλγαρίας, το ιστορικό Μοναστήρι της Ρίλλας όπου θα θαυμάσουμε τους Βυζαντινούς του θησαυρούς. Άφιξη στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα10
Επιστροφή στην Αθήνα.

Πρωινό και αναχώρηση για την Αθήνα, με τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση. Άφιξη στην Αθήνα στο αρχικό σημείο εκκίνησης μας.

>>Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει, κατά την κρίση του Αρχηγού της εκδρομής, χωρίς να παραληφθούν οι τόποι και τα προσκυνήματα που αναφέρονται

Ρουμανικό Αθήναιο.

Το κτίριο του Ρουμανικού Αθήναιου θεωρείται σύμβολο του Ρουμανικού πολιτισμού και από το 2007 είναι στον κατάλογο των τόπων Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς. Πρόκειται για ένα πολύ κομψό κυκλικό κτίριο καλυμμένο με θόλο, που στεγάζει το μέγαρο μουσικής. Άνοιξε το 1888 και έκτοτε αποτελεί το σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Φιλοξενεί και το διεθνές φεστιβάλ μουσικής George Enescu που διεξάγεται προς τιμήν του διάσημου Ρουμάνου συνθέτη, βιολιστή, πιανίστα και δασκάλου.

Περισσότερα εδώ: arttravel.gr- Ρουμανικό Αθήναιο

Η τιμή περιλαμβάνει.

  • 9 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*& 3*. Αναλυτικά:
  • 1 νύχτα στην Σόφια.
  • 2 νύχτες στη Σινάϊα.
  • 2 νύχτες στην πόλη Gura Humorului.
  • 1 νύχτα στο Ιάσιο.
  • 2 νύχτα στο Βουκουρέστι.
  • 1 νύχτα στο Σαντάνσκι.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά θα δίνονται στα ξενοδοχεία και εκτός ξενοδοχείων σε επιλεγμένα εστιατόρια.
  • Μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν σε όλη την διάρκεια της εκδρομής.
  • Συνοδός του γραφείου μας.
  • Ελληνόφωνος ξεναγός σε όλη τη διαδρομή στη Ρουμανία.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει.

  • Ποτά, γεύματα και φιλοδωρήματα.
  • Εισιτήρια εισόδου σε Μουσεία και χώρους καθώς και οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας με την παρακάτω φόρμα.

Η Ρουμανία των θρύλων

Enter the Land of Light

pilgrimage tours in Greece logo
error: