Προσκύνημα στην Πελοπόννησο: Πάτρα, Αίγιο & Καλάβρυτα. - 3 ημέρες

Ο Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέα Πατρών ή Καθεδρικός Ναός Αγίου Ανδρέα Πατρών είναι χριστιανική βασιλική στη δυτική πλευρά του κέντρου της Πάτρας. Είναι ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός στην Ελλάδα και ο τρίτος μεγαλύτερος βυζαντινού ρυθμού στα Βαλκάνια, μετά τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι και τον Καθεδρικό Ναό Αλεξάντρ Νέφσκυ στη Σόφια.

Το άγιο σκήνωμα του Αποστόλου δόθηκε στο ναό από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη το Σεπτέμβριο του 1964.  Εκατοντάδες πιστών (μεταξύ τους και ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου) και πολλοί Μητροπολίτες συμμετείχαν στη τελετή υποδοχής του λειψάνου. Μετά από λιτάνευση στους δρόμους της πόλης, το λείψανο τοποθετήθηκε σε ειδική ασημένια μήτρα στο εσωτερικό του ναού.

ημέρα1
Σε Αίγιο και Πάτρα.

Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα, για την Ι.Μ. Παναγίας Ελεούσας όπου βρίσκεται αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας του Κύκκου και την Παναγία την Τρυπητή στο Αίγιο. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα μεταφορά στην Πάτρα, προσκύνημα στον Ι.Ν. Αγ. Ανδρέα και ελεύθερος χρόνος για δείπνο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

ημέρα2
Σε πολλά από τα προσκυνήματα της Πελοποννήσου.

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τα Καλάβρυτα. Κατά την περίοδο της επανάστασης του 1821, τα Καλάβρυτα διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο. Το απελευθερωτικό πνεύμα της εποχής συνδέθηκε άμεσα με την Ι.Μ. Αγίας Λαύρας (ιδρύθηκε το 10ο αιώνα μ.Χ.), που βρίσκεται 4 χλμ. από την πόλη των Καλαβρύτων. Εκεί, στις 21/03/1821 κήρυξε την επανάσταση ο Παλαιών Πατρών Γερμανός υψώνοντας το ιερό λάβαρο, το οποίο σώζεται μέχρι σήμερα και αποτελεί το βασικότερο κειμήλιο της Μονής. Σε απόσταση 10 χιλιόμετρα από την πόλη των Καλαβρύτων βρίσκεται η μονή του Μεγάλου Σπηλαίου. Σε έναν άγριο και απότομο βράχο ύψους 120μ. που στην κορυφή του υπάρχει ένας παμπάλαιος πύργος είναι φωλιασμένο το Μέγα Σπήλαιο. Το μοναστήρι κατά την παράδοση ιδρύθηκε το 362μχ από τους μοναχούς Συμεών και Θεόδωρο στη θέση που βρέθηκε η εικόνα της Παναγιάς στο βάθος της σπηλιάς εκεί όπου υπάρχει η πηγή. Η εικόνα βρέθηκε από μια βοσκοπούλα και είναι πλασμένη από κερί και μαστίχα από τον Ευαγγελιστή Λουκά. Το 840 το Μέγα Σπηλαίο κάηκε από τους εικονομάχους. Το 1285 ο Ανδρόνικος Παλαιολόγος το ανοικοδόμησε και από τότε αρχίζει να γίνεται ένα από τα πλουσιότερα μοναστήρια. Από τότε το μοναστήρι έχει καεί 4 φορές και καταστράφηκαν όλα τα κειμήλια ανεκτίμητης αξίας. Το απόγευμα επιστροφή στην Πάτρα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

ημέρα3
Στην Ι.Μ Αγ. Πάντων. Επιστροφή

Μεταφορά σε Ιερό Ναό των Πατρών για Θεία Λειτουργία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για πρωινό. Φόρτωση των βαλιτσών και αναχώρηση για την Ι.Μ. Αγίων Πάντων περιτριγυρισμένη από πανέμορφο δάσος. Η Μονή ιδρύθηκε περίπου το 1748 με αξιόλογη εικονογράφηση των τριών ναών που βρίσκονται στο εσωτερικό της: Ευαγγελιστρίας, Αγίου Ιωάννου, Αγίων Πάντων. Πριν από μερικά χρόνια έγιναν έργα αναστήλωσης και το αποτέλεσμα προσδίδει στην Ιερά Μονή μια ιδιαίτερη ομορφιά. Αναχώρηση από την Μονή για την επιστροφή μας προς την Αθήνα.

>>Το Πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει εφόσον επιβάλλεται για λόγους βελτίωσης, χωρίς να παραλείπονται οποιαδήποτε από τους πιο πάνω χώρους και προσκυνήματα.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέα Πατρών ή Καθεδρικός Ναός Αγίου Ανδρέα Πατρών είναι χριστιανική βασιλική στη δυτική πλευρά του κέντρου της Πάτρας. Μαζί με τον διπλανό παλαιό ναό του Αγίου Ανδρέα, αποτελούν έναν χώρο προσκυνήματος για Χριστιανούς από όλο τον κόσμο. Ο ναός είναι αφιερωμένος στον πρωτόκλητο απόστολο του Χριστού, Άγιο Ανδρέα. Η κατασκευή του βυζαντινού ρυθμού ναού ξεκίνησε το 1908 υπό την επίβλεψη του αρχιτέκτονα Αναστάσιου Μεταξά, τον οποίο ακολούθησε ο Γεώργιος Νομικός. Εγκαινιάστηκε 66 χρόνια αργότερα, το 1974. Καλύπτει εμβαδόν περίπου 1.800 τετραγωνικών μέτρων[1] (άλλες πηγές αναφέρουν εμβαδό 2.000 τετραγωνικών μέτρων). Πάνω στον κεντρικό θόλο υπάρχει ένας επίχρυσος σταυρός μήκους 5 μέτρων, και στους υπόλοιπους θόλους υπάρχουν 12 μικρότεροι σταυροί. Αυτοί οι σταυροί συμβολίζουν τον Ιησού και τους Αποστόλους του. Το εσωτερικό του ναού είναι διακοσμημένο με βυζαντινής τεχνοτροπίας τοιχογραφίες και μωσαϊκά.

Είναι ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός στην Ελλάδα και ο τρίτος μεγαλύτερος βυζαντινού ρυθμού στα Βαλκάνια, μετά τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι και τον Καθεδρικό Ναό Αλεξάντρ Νέφσκυ στη Σόφια.

Για περισσότερες πληροφορίες: Βικιπαίδεια- Ι.Ν. Αγ. Ανδρέα Πατρών

Η τιμή περιλαμβάνει.

  • Μεταφορές – Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο Ά κατηγορίας στην παραλία του Ρίου με πρωινό.
  • Συνοδός του γραφείου.

Δεν περιλαμβάνει.

  • Γεύματα, ποτά.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται σαν περιλαμβανόμενο.

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας με την παρακάτω φόρμα.

Προσκύνημα στην Πελοπόννησο: Πάτρα, Αίγιο & Καλάβρυτα.

Enter the Land of Light

pilgrimage tours in Greece logo
error: