Πήλιο, ένα «διαφορετικό» βουνό. - 3 ημέρες

Το Πήλιο με τη μοναδικότητα του μπορεί μόνο να σας ξαφνιάσει ευχάριστα: Πηλιορείτικα χωριά που ατενίζουν διαρκώς το Αιγαίο, γραφικά πέτρινα σοκάκια με παλιές αιωνόβιες κρήνες, παραδοσιακά χωριά με επιβλητικά αρχοντικά και θάλασσες με γαλαζοπράσινα νερά…Το Πήλιο είναι ένας μοναδικός προορισμός κατάλληλος για όλες τις εποχές του χρόνου και σας περιμένει, χειμώνα -καλοκαίρι!

ημέρα1
Αθήνα, Βόλος, Πορταριά.

Αναχώρηση από Αθήνα από προκαθορισμένο σημείο για το Βόλο. Άφιξη το μεσημέρι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Προαιρετικά γεύμα σε ένα από τα παραδοσιακά τσιπουράδικα της πόλης. Αναχώρηση για την γραφική Πορταριά με τα παραδοσιακά κτίρια. Επίσκεψη στον Ι.Ν. Παναγίας Οδηγήτριας, αλλά και στην όμορφη Μακρυνίτσα, «το μπαλκόνι του Πηλίου», όπου θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια και να απολαύσουμε πανοραμικά τον Παγασητικό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

ημέρα2
Γύρος του Πηλίου.

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για την περιήγηση στα πηλιορίτικα χωριά. Πρώτος σταθμός τα Χάνια, η γραφική Ζαγορά, ενώ στη συνέχεια μια εκπληκτική διαδρομή μας οδηγεί στη Μακρυράχη και στο παραθαλάσσιο χωριό του Αγ. Ιωάννη. Τέλος θα καταλήξουμε στην Τσαγκαράδα, σε ένα από τα πιο γνωστά μέρη του Πηλίου, με τη μοναδική θέα στο Αιγαίο. Παραμονή, επίσκεψη, γεύμα προαιρετικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βόλο. Διανυκτέρευση.

ημέρα3
Θεία Λειτουργία, ελεύθερη βόλτα και επιστροφή.

Θεία Λειτουργία σε Ναό του Βόλου. Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για περίπατο γεύμα προαιρετικό στο λιμάνι του Βόλου. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα. Άφιξη το βράδυ στην Αθήνα στο σημείο εκκίνησης της εκδρομής.

>>Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραληφθούν οι τόποι επίσκεψης.

Το Πήλιο είναι βουνό στο Νομό Μαγνησίας δίπλα στην πόλη του Βόλου, με ύψος 1.624 μέτρα (κορυφή Πουριανός Σταυρός). Κατά την Ελληνική μυθολογία ήταν η θερινή κατοικία των θεών και πατρίδα των Κενταύρων.

Γεωγραφικά στοιχεία

Εκτείνεται από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά με μήκος κατά προσέγγιση 44 χλμ. και πλάτος που κυμαίνεται από 10 χλμ. στο νότο μέχρι 25 χλμ. στον βορρά και σε συντεταγμένες 39,44N 23,04E. Προσεγγιστικά τα όρια του είναι νότια στο Πλατανόρεμα κοντά στο Νεοχώρι και βόρεια στο Καπόρεμα κοντά στη μονή Φλαμουρίου. Η ψηλότερη κορυφή του βρίσκεται προς τη βόρεια πλευρά του βουνού και δεν είναι επισκέψιμη λόγω ύπαρξης στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Άλλες κορυφές είναι το Κοτρώνι 1550 μέτρα, Πλιασίδι 1547 μέτρα, Αηδονάκι 1537 μέτρα, Αγριόλευκες 1471 μέτρα, Δραμάλα 1455 μέτρα, Σχιτζουραύλι 1450 μέτρα, Γολγοθάς 1415 μέτρα, Λαγωνίκα 1300 μέτρα.

Οικολογία – Γεωλογία

Όλο το βουνό είναι κατάφυτο από δάση με πανύψηλες οξιές, βελανιδιές, πλατάνια, αγριοκαστανιές, δασική πεύκη, καθώς και συστάδες υβριδογενούς ελάτης. Στα χαμηλότερα υψόμετρα υπάρχουν καλλιέργειες με μηλιές στις ανατολικές πλαγιές, με ελιές στα νότια καθώς και πολύ πυκνή μακκία βλάστηση. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι και η υδρολογική του φύση καθώς οι ανατολικές πλαγιές δέχονται πολύ μεγάλα ποσά βροχής και χιονιού που ξεπερνάνε κατά πολύ τη μέση τιμή της πεδινής Θεσσαλίας. Παρά την παρουσία σε ποσοστό 70% σχιστολιθικών πετρωμάτων που δεν θα επέτρεπαν την δημιουργία σημαντικών υπόγειων πηγών, η ύπαρξη μεγάλων ρηγμάτων έχει οδηγήσει στη δημιουργία αξιόλογων πηγών. Οι σημαντικότερες εξ αυτών είναι αυτές της Καλιακούδας και της Λαγωνίκας. Συνολικά οι γνωστές πηγές στο βουνό φτάνουν τις 70. Ποτάμια με σταθερή ροή δεν υπάρχουν στο Πήλιο, αλλά μεγάλες ρεματιές, όπως αυτή της Λαγωνίκας, του Βρύχωνα, της Καλιακούδας και της Φελούκας με αξιόλογη ροή τους χειμερινούς και ανοιξιάτικους μήνες καθώς και δεκάδες μικρά ρέματα.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ: Βικιπαίδεια- Πήλιο

Η τιμή περιλαμβάνει.

  • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • 2 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης του Βόλου.
  • 2 πρωινά στο ξενοδοχείο μας.
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.

Δεν περιλαμβάνει.

  • Ποτά, γεύματα, δείπνα και οτιδήποτε δεν αναφέρεται σας περιλαμβανόμενο.

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας με την παρακάτω φόρμα.

Πήλιο, ένα «διαφορετικό» βουνό.

Enter the Land of Light

pilgrimage tours in Greece logo
error: