Περιηγητική εκδρομή στην Κύπρο. - 5 ημέρες

Πάφος, μια μικρή πόλη με μεγάλη ιστορία!

Ανήκει στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού και χωρίζεται σε δύο τμήματα: την Άνω και κάτω Πάφο, με την πρώτη να είναι το εμπορικό κέντρο της πόλης και τη δεύτερη να ξεχωρίζει για το χαρακτηριστικό και μοντέρνο λιμανάκι της με το Κάστρο-οχυρό, που στέκει εκεί από τα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Επίσης υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα αρχαία βασίλεια της Κύπρου, για αυτό και σήμερα ολόκληρη η πόλη έχει προστεθεί στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

ημέρα1
Άφιξη στην Λάρνακα. Προσκύνημα στον Ι.Ν Αγ. Λαζάρου, Σταυροβούνι και άλλα.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος κ αναχώρηση με την για τη Λάρνακα. Άφιξη κ άμεση μεταφορά στη Λάρνακα. Επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίου Λαζάρου, φίλου του Χριστού όπου είναι ο τάφος και τα λείψανα του Αγίου. Μια βόλτα για ένα καφέ στην παραλία των Φοινικούδων θα μας ξεκουράσει. Μεταφορά στην Ι.Μ. Σταυροβουνίου όπου προσκυνάμε τον Τίμιο Σταυρό που απέθεσε από το 327 μ.Χ η Αγία Ελένη(άβατος, οι γυναίκες προσκυνούν στο Παρεκκλήσιο το Τίμιο Ξύλο). Στη διαδρομή στάση για γεύμα(προαιρετικό). Μεταφορά στη Λεμεσό στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα2
Περιήγηση στην Λευκωσία.

Πρωινό και επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίας Θέκλας με το Αγιασμό που θεραπεύει τις δερματοπάθειες και στη συνέχεια στη Λευκωσία. Επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα όπου ο τόπος απαγχονισμού του Παλληκαρίδη κ των άλλων Ηρώων του Αγώνα του 1955,στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου συνετρίβη το αεροπλάνο με τους Έλληνες στρατιώτες το 1974, στην Πράσινη Γραμμή με τα φυλάκια, στην Αρχιεπισκοπή κ τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου κ το Μουσείο Αγώνος του 1955. Το μεσημέρι επίσκεψη στη Λαϊκή Γειτονιά, χώρο διαμορφωμένο σαν την Πλάκα όπου μπορούμε να φάμε να ψωνίσουμε, να περπατήσουμε. Επιστροφή στη Λεμεσό, δείπνο διανυκτέρευση.

ημέρα3
Τα προσκυνήματα της Πάφου.

Πρωινό και αναχώρηση για την Πάφο. Προσκύνημα στην Ι.Μ.Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου κ ξενάγηση εντός της Μονής. Συνεχίζουμε με την επίσκεψη στην κατακόμβη της Αγίας Σολωμoνής, την Στήλη όπου μαστιγώθηκε ο Απ. Παύλος «τεσσαράκοντα παρά μίαν». Μια βόλτα στο λιμανάκι για γεύμα και καφέ θα μας ξεκουράσει.(προαιρετική επίσκεψη στα ψηφιδωτά της έπαυλης του Διονύσου). Επιστροφή στη Λεμεσό δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα4
Στις Ιερές Μονές του Μαχαιρά και του Αγ. Ηρακλειδίου.

Πρωινό και αναχώρηση για την Ι.Μ. Μαχαιρά. Επίσκεψη στο Κρησφύγετο του Γρηγόρη Αυξεντίου του Σταυραετού του Μαχαιρά και στην Ι. Μονή όπου θα ξεναγηθούμε και θα προσκυνήσουμε τη Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Μαχαιριώτισσας. Επίσκεψη στην γυναικεία Μονή του Αγίου Ηρακλειδίου όπου το σπήλαιο, ο τάφος και τα λείψανα του Αγίου. Επιστροφή στη Λεμεσό, δείπνο κ διανυκτέρευση.

ημέρα5
Στις μονές του Κύκκου και Παναγίας Τροοδίτισσας.

Πρωινό κ μεταφορά στην Ι.Μ.Παναγίας του Κύκκου όπου η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας που εικονογράφησε ο Απ Λουκάς .Επίσκεψη στο Θρονί της Παναγίας, στον τάφο του Μακαρίου. Στην επιστροφή επίσκεψη στην Ι.Μ. Παναγίας Τροοδίτισσας ανδρικό Μοναστήρι με θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας. Επιστροφή στη Λεμεσό, δείπνο κ διανυκτέρευση.

>>Το Πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει εφόσον επιβάλλεται για λόγους βελτίωσης κατά την κρίση του αρχηγού, χωρίς να παραλείπονται οποιαδήποτε από τους πιο πάνω χώρους και προσκυνήματα.

Η Πάφος (Τούρκικα: Baf, Αρμενικά: Պաֆոս, Αγγλικά: Paphos) είναι πόλη στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κύπρου, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και ένα από τα πιο σημαντικά αρχαία βασίλεια της νήσου. Μεταξύ άλλων, ήταν διάσημο και ως κέντρο λατρείας της θεάς Αφροδίτης. Η πόλη χωρίζεται σε δύο επίπεδα: Στην πάνω Πάφο, γνωστή και ως Κτήμα που είναι το εμπορικό κέντρο της πόλης και την Κάτω Πάφο πού βρίσκεται χαμηλότερα και παραλιακά και είναι ο κατ’ εξοχήν τουριστικός προορισμός του νησιού. Όλος ο αρχαιολογικός χώρος της Πάφου βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO από το 1980.

Το όνομα της πόλης συνδέεται με τη θεά Αφροδίτη, δεδομένου ότι Πάφος ήταν το όνομα της μυθολογικής κόρης της Αφροδίτης και του Πυγμαλίωνα. Ο Απολλόδωρος ο Αθηναίος αναφέρει τον Κινύρα ως ιδρυτή της Πάφου «Κινύρας εν Κύπρω παραγενόμενος συν λαώ έκτισε Πάφον». Ο δε Λουτάτιος, θεωρεί τον Πάφο, γιο του Κινύρα, ως θεμελιωτή της Πόλης, αν και κατά τον Ισίδωρο, την Πάφο έκτισε ο Πάφος, γιος του Τυφώνος. Επίσης ο Παυσανίας και ο Όμηρος αναφέρουν σαν ιδρυτή της Πάφου και της Παλαίπαφου τον Αγαπήνορα, Αρκάδα Βασιλιά της Τεγέας που μετά την επιστροφή του από τον Τρωικό πόλεμο ίδρυσε την Παλαίπαφο, τα σημερινά Κούκλια. Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνει και ο οικισμός Μαα – Παλαιόκαστρο που φέρει πολλά κοινά με άλλα μυκηναϊκά κτίσματα – οχυρά.

Για περισσότερες πληροφορίες: Βικιπαίδεια- Πάφος

Η τιμή περιλαμβάνει.

  • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Λάρνακα-Αθήνα με φόρους αεροδρομίου και επίναυλο καυσίμων.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο Ά κατηγορίας στη Λεμεσό
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στο ξενοδοχείο μας (πρωινό και δείπνο)
  • Εκδρομές κ ξεναγήσεις στην Κύπρο με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
  • Συνοδός του Γραφείου μας.

Δεν περιλαμβάνει.

  • Τυχούσα αύξηση φόρων αεροδρομίου κατά την έκδοση εισιτηρίων.
  • Γεύματα και ποτά ,είσοδοι σε χώρους και μουσεία.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά παραπάνω.

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας με την παρακάτω φόρμα.

Περιηγητική εκδρομή στην Κύπρο.

Enter the Land of Light

pilgrimage tours in Greece logo
error: