Κύπρος για πάντα! - 3 ημέρες

Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει τα πάντα! Ορθόδοξα προσκυνήματα, περιήγηση στα Κατεχόμενα, γνωριμία με το τουριστικό παράδεισο της Αγίας Νάπας και όλα αυτά…μόλις σε 3 ημέρες! Δείτε το πρόγραμμα μας για περισσότερες πληροφορίες…

ημέρα1
Ορθόδοξα Προσκυνήματα της Κύπρου.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση για τη Λάρνακα. Άφιξη και αναχώρηση για το βουνό Τρόοδος όπου στην κεντρική πλατεία μπορούμε να κάνουμε στάση για καφέ και μία σύντομη βόλτα. Συνεχίζουμε για την Ι.Μ. Παναγίας του Κύκκου. Άφιξη και προσκύνημα στη Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς και στον τάφο του Μακαρίου. Στην επιστροφή μας προς την Λεμεσό στάση στο Όμοδος, όπου στον Ι.Ν.Τ. Σταυρού θα προσκυνήσουμε την Αγία Κάνναβη, το σχοινί που έδεσαν τον Χριστό μας και εναπέθεσε εκεί η Αγία Ελένη το 327 μ.Χ. Αναχώρηση για την Λεμεσό, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

ημέρα2
Ημέρα αφιερωμένη στους αγώνες της ΕΟΚΑ.

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα Λευκωσία. Επίσκεψη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου συνετρίβει το αεροπλάνο με τους Έλληνες στρατιώτες κατά τη διάρκεια της Τουρκικής εισβολής του 1974. Συνεχίζουμε για τα Φυλακισμένα στα Μνήματα όπου ο τόπος απαγχονισμού του Παλληκαρίδη κ των άλλων Ηρώων του Αγώνα του 1955 και καταλήγουμε διαπερνώντας την Πράσινη Γραμμή, στο Μουσείο Αγώνος του 1955 και την Αρχιεπισκοπή όπου προσκυνάμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Το μεσημέρι επίσκεψη στη Λαϊκή Γειτονιά, χώρο διαμορφωμένο σαν την Πλάκα στην παλιά Λευκωσία, όπου μπορούμε να γευματίσουμε προαιρετικά. Αναχώρηση για την Ι.Μ. Μαχαιρά. Άφιξη στη Μονή. Επίσκεψη στο Κρησφύγετο του Γρηγόρη Αυξεντίου του Σταυραετού του Μαχαιρά και στην Ιερά Μονή όπου θα ξεναγηθούμε και θα προσκυνήσουμε τη Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Μαχαιριώτισσας. Επιστροφή στη Λεμεσό, διανυκτέρευση.

ημέρα3
Κατεχόμενα, Αγία Νάπα και επιστροφή.

Πρωινό και αναχώρηση για τη Λάρνακα και προσκύνημα στον Ι.Ν. Αγ. Λαζάρου. Συνεχίζουμε για τη Δερύνεια, πορευόμενοι κατά μήκος της διαχωριστικής Γραμμής και πλάι από τα κατεχόμενα χωριά. Θα δούμε από ψηλά την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου και θα ζήσουμε το θάνατο του Τάσου και του Σολομού που θυσιάστηκαν εκεί το 1996. Θα περάσουμε από τον τουριστικό Πρωταρά και θα φτάσουμε στην Αγία Νάπα με τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας. Προαιρετικό γεύμα ή καφές κοντά στη θάλασσα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο στην Λάρνακα και αναχώρηση για την Αθήνα με απευθείας πτήση.

>>Το Πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει εφόσον επιβάλλεται για λόγους βελτίωσης κατά την κρίση του αρχηγού, χωρίς να παραλείπονται οποιαδήποτε από τους πιο πάνω χώρους και προσκυνήματα.

Η Κύπρος, επίσημα Κυπριακή Δημοκρατία (τουρκικά: Kıbrıs Cumhuriyeti) ή Δημοκρατία της Κύπρου, όπως αναφέρεται στο Σύνταγμα, είναι ανεξάρτητο νησιωτικό κράτος της ανατολικής Μεσογείου και το τρίτο μεγαλύτερο σε πληθυσμό και έκταση στην Μεσόγειο. Βρίσκεται γεωγραφικά νοτίως της Τουρκίας, δυτικά του Λιβάνου και της Συρίας, βορειοδυτικά του Ισραήλ, βορείως της Αιγύπτου και νοτιοανατολικά της Ελλάδας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εκ του νόμου κυριαρχία σε ολόκληρο το νησί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένου της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης (ΑΟΖ). Ωστόσο, το νησί εκ των πραγμάτων διοικείται από δύο κύρια μέρη. Την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία ελέγχει περίπου το 58% της έκτασης του νησιού και την ούτω καλούμενη “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” (37% του νησιού), η οποία προέκυψε ύστερα από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το 1974 και αποτελεί υποτελή κατοχική διοίκηση του Τουρκικού κράτους. Περίπου το 5% του νησιού καταλαμβάνεται από τον ΟΗΕ (Πράσινη Γραμμή) και από το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο διατηρεί τις περιοχές κυρίαρχων βάσεων Ακρωτηρίου και Δεκέλειας. Το διεθνές δίκαιο και o OHΕ θεωρεί το βόρεειο τμήμα του νησιού υπό κατοχή των τουρκικών στρατευμάτων και η ανακήρυξη ανεξαρτησίας της θεωρείται παράβαση του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Για περισσότερα εδώ: Βικιπαίδεια- Κύπρος

Η τιμή περιλαμβάνει.

  • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Λάρνακα-Αθήνα με φόρους αεροδρομίου και επίναυλο καυσίμων.
  • 2 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία στην Λεμεσό.
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο μας.
  • Εκδρομές-περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει.

  • Ημιδιατροφή καθημερινά στο ξενοδοχείο μας (δείπνο), μπορεί να προστεθεί με επιβάρυνση
  • Τυχόν εισόδους σε χώρους κ μουσεία και οτιδήποτε δεν αναφέρεται σαν περιλαμβανόμενο.
  • Ποτά, γεύματα, φιλοδωρήματα.
  • Τυχούσα αύξηση της τιμής των φόρων κατά την ημέρα έκδοσης των εισιτηρίων.

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας με την παρακάτω φόρμα.

Κύπρος για πάντα!

Enter the Land of Light

pilgrimage tours in Greece logo
error: