Κύπρος, νήσος Αγίων - 5 ημέρες

(Στιγμιότυπο από την εκδρομή μας- Λάρνακα, ο ναός του Αγίου Λαζάρου)

Η εκκλησία του Αγίου Λαζάρου βρίσκεται στην Λάρνακα και είναι χτισμένη πάνω από τον τάφο του Αγίου, αφού σύμφωνα με την παράδοση ο «τετραήμερος και φίλος του Χριστού» Λάζαρος, επιτέλεσε επίσκοπος στην πάλαι πόλη του Κίτιου.

Ο ναός του αγίου ήταν από πολύ παλιά γνωστός στο χριστιανικό κόσμο και αποτελούσε, μέχρι και τα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα, απαραίτητο συμπλήρωμα στο προσκύνημα των Αγίων Τόπων.

ημέρα1
Τα προσκυνήματα της Πάφου.

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος κ αναχώρηση για τη Λάρνακα. Άφιξη κ άμεση μεταφορά για την Πάφο. Προσκύνημα στην Ι.Μ. Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου κ ξενάγηση εντός της Μονής. Συνεχίζουμε με την επίσκεψη στην κατακόμβη της Αγίας Σολωμoνής, την Στήλη όπου μαστιγώθηκε ο Απ. Παύλος «τεσσαράκοντα παρά μίαν». Μια βόλτα στο λιμανάκι για γεύμα και καφέ θα μας ξεκουράσει.(προαιρετική επίσκεψη στα ψηφιδωτά της έπαυλης του Διονύσου). Επιστροφή στη Λεμεσό τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση

ημέρα2
Στις Μονές Παναγία του Κύκκου και Παναγία Τροοδίτισσα. Στον Ι.Ν Τιμίου Σταυρού.

Πρωινό και αναχώρηση για την Ι.Μ. Παναγίας του Κύκκου. Στην πορεία επίσκεψη στην Ι.Μ.Παναγίας Τροοδίτισσας με τη θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας. Άφιξη στον Κύκκο. Προσκύνημα στη Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς, στο θρονί της Παναγιάς και στον τάφο του Μακαρίου. Επιστρέφοντας στη Λεμεσό στάση στο Όμοδος, στον Ι.Ν.Τ. Σταυρού όπου φυλάσσεται η Αγία Κάνναβις, το σχοινί που έδεσαν τον Χριστό στον Σταυρό, δωρεά της Αγίας Ελένης από το 327 μ.Χ. Μεταφορά στη Λεμεσό στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα3
Στα κατεχόμενα χωριά της Κύπρου.

Αναχώρηση για την κατεχόμενη Αμμόχωστο και την Ι.Μ. Απ. Βαρνάβα ιδρυτή της Εκκλησίας της Κύπρου μαζί με τον Απ. Παύλο. Προσκύνημα στον Τάφο του Αγίου. Συνεχίζουμε για την κατεχόμενη Καρπασία όπου θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Απ. Ανδρέα. Στη διαδρομή θα δούμε τα κατεχόμενα χωριά μας από την Αρχαία Σαλαμίνα μέχρι το Ριζοκάρπασο και την Αμμόχωστο. Στην επιστροφή θα δούμε τον Πρωταρά και την Αγία Νάπα τα σύγχρονα θέρετρα. Επιστροφή στη Λεμεσό, δείπνο κ διανυκτέρευση.

ημέρα4
Οι αγώνες της ΕΟΚΑ. Στην Ι.Μ. Μαχαιρά.

Πρωινό και αναχώρηση για τη Λευκωσία. Επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα όπου ο τόπος απαγχονισμού του Παλληκαρίδη κ των άλλων Ηρώων του Αγώνα του 1955,στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου συνετρίβει το αεροπλάνο με τους Έλληνες στρατιώτες το 1974,στην Πράσινη Γραμμή με τα φυλάκια, στην Αρχιεπισκοπή κ τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου κ το Μουσείο Αγώνος του 1955.Το μεσημέρι επίσκεψη στη Λαϊκή Γειτονιά, χώρο διαμορφωμένο σαν την Πλάκα. Συνεχίζουμε για την Ι.Μ. Μαχαιρά. Επίσκεψη στο Κρησφύγετο του Γρηγόρη Αυξεντίου του Σταυραετού του Μαχαιρά και στην Ι. Μονή όπου θα ξεναγηθούμε και θα προσκυνήσουμε τη Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Μαχαιριώτισσας. Μεταφορά στη Λεμεσό στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα5
Στο Σταυροβούνι και τον ναό του Αγίου Λαζάρου. Επιστροφή.

Πρωινό και μεταφορά στην Ι.Μ. Σταυροβουνίου, ιδρυμένη από την Αγία Ελένη που δώρησε και τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου. Είναι άβατος η Μονή και οι γυναίκες προσκυνούν το Τίμιο Ξύλο στο παρεκκλήσιο ενώ οι άνδρες προσκυνούν στη Μονή. Συνεχίζουμε για τη Λάρνακα. Στη Λάρνακα, επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίου Λαζάρου, φίλου του Χριστού όπου είναι ο τάφος και τα λείψανα του Αγίου. Μια βόλτα για ένα καφέ στην παραλία των Φοινικούδων θα μας ξεκουράσει. Μεταφορά στο Αεροδρόμιο, αναχώρηση για την Αθήνα.

>>Το Πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει εφόσον επιβάλλεται για λόγους βελτίωσης κατά την κρίση του αρχηγού, χωρίς να παραλείπονται οποιαδήποτε από τους πιο πάνω χώρους και προσκυνήματα.

Λάρνακα, το αρχαίο Κίτιο. Μια από τις πιο ωραίες και αρχαίες εκκλησίες της Κύπρου στολίζει την πόλη αυτή του φιλοσόφου Ζήνωνα, τη Λάρνακα: είναι η εκκλησία του αγίου Λαζάρου, του φίλου του Χριστού, κτισμένη πάνω από τον τάφο του αγίου, ο οποίος διετέλεσε, κατά την παράδοση, πρώτος Επίσκοπος Κιτίου. Για λίγα σχετικά και κατατοπιστικά λόγια ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν.

Ο άγιος Λάζαρος, (Ελεάζαρ στα εβραϊκά) ήταν Εβραίος και καταγόταν από τη Βηθανία, μια κώμη τρία περίπου χιλιόμετρα στ’ ανατολικά της Ιερουσαλήμ. Είναι γνωστός ως «τετραήμερος και φίλος του Χριστού»: «τετραήμερος» από το γεγονός της ανάστασης του από το Χριστό τέσσερις μέρες μετά το θάνατο και την ταφή του. «φίλος του Χριστού» γιατί έτσι τον αποκαλεί η Αγία Γραφή , επισημαίνοντας τους φιλικούς δεσμούς του Κυρίου με όλη την οικογένεια: «Ηγάπα [ο Χριστός] την Μάρθαν και την αδελφήν αυτής [Μαρίαν] και τον [αδελφόν αυτών]Λάζαρον», μας πληροφορεί ο ευαγγελιστής Ιωάννης.

Για περισσότερα εδώ: Η ιστορία του Ναού- Άγιος Λάζαρος

Η τιμή περιλαμβάνει.

  • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Λάρνακα-Αθήνα με φόρους αεροδρομίου και επίναυλο καυσίμων
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο Ά κατηγορίας με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο)
  • Εκδρομές κ ξεναγήσεις στην Κύπρο με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Συνοδός του Γραφείου μας.

Δεν περιλαμβάνει.

  • Τυχόν εισόδους σε χώρους κ οτιδήποτε δεν αναφέρεται σαν περιλαμβανόμενο.
  • Τυχούσα αύξηση της τιμής των φόρων κατά την ημέρα έκδοσης των εισιτηρίων.

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας με την παρακάτω φόρμα.

Κύπρος, νήσος Αγίων

Enter the Land of Light

pilgrimage tours in Greece logo
error: