Ναοί και Μοναστήρια της Κύπρου - 4 ημέρες

Η Παναγία του Κύκκου είναι ίσως η σημαντικότερη από τις 70 εικόνες που αγιογράφησε ο Απόστολος Λουκάς και θεωρείται θαυματουργή. Βρίσκεται στο καθολικό της ομώνυμης Μονής και το μεγαλύτερο μέρος της εικόνας είναι σκεπασμένο με μια ασημένια επικάλυψη. Το δε σεβάσμιο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου δεν αποκαλύπτεται ποτέ…

ημέρα1
Περιήγηση στην Λευκωσία.

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση. Άφιξη στην Κύπρο μας και μεταφορά στη μοιρασμένη Πρωτεύουσα Λευκωσία. Επίσκεψη στα φυλακισμένα μνήματα, στον τύμβο της Μακεδονίτισσας, στην Αρχιεπισκοπή, στο Μουσείο Αγώνος. Μεταφορά στη Λαική Γειτονιά για βόλτα, καφέ, ψώνια και στη συνέχεια μεταφορά στην Ι.Μ. Παναγίας του Μαχαιρά. Προσκύνημα της Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Μαχαιριώτισσας, επικοινωνία με την Αδελφότητα και γεύμα. Απότιση φόρου τιμής στο κρησφύγετο – τόπο θυσίας -του ηρωικού Γρηγόρη Αυξεντίου, του Σταυραετού του Μαχαιρά, υπαρχηγού της ΕΟΚΑ του 1955. Μεταφορά στη Λεμεσό στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα2
Στη θαυματουργό Παναγία του Κύκκου και άλλα προσκυνήματα.

Πρωινό και αναχώρηση για την Ι.Μ.Παναγίας του Κύκκου. Στην πορεία επίσκεψη στην Ι.Μ.Παναγίας Τροοδίτισσας με τη θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας. Άφιξη στον Κύκκο. Προσκύνημα στη Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς, στο θρονί της Παναγιάς και στον τάφο του Μακαρίου. Επιστρέφοντας στη Λεμεσό στάση στο Όμοδος, στον Ι.Ν.Τ. Σταυρού όπου φυλάσσεται η Αγία Κάνναβις, το σχοινί που έδεσαν τον Χριστό στον Σταυρό, δωρεά της Αγίας Ελένης από το 327 μ.Χ. Μεταφορά στη Λεμεσό στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα3
Στην εγκλείστρα του Αγίου Νεοφύτου, στις κατακόμβες της Αγίας Σολομονής και άλλα.

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την Πάφο. Περνούμε από τα κτήματα του Φασουρίου και φτάνουμε στην Πέτρα του Ρωμιού, του Διγενή Ακρίτα, όπου κατά την μυθολογία γεννήθηκε η θεά Αφροδίτη. Φτάνοντας στην Πάφο, προσκυνάμε στην εγκλείστρα του Αγίου Νεοφύτου και την παρακείμενη Μονή. Συνεχίζουμε με την επίσκεψη στην κατακόμβη της Αγίας Σολωμονής και την Στήλη όπου μαστιγώθηκε ο Απ. Παύλος «τεσσαράκοντα παρά μίαν». Μια βόλτα στο λιμανάκι για γεύμα και καφέ θα μας ξεκουράσει.(προαιρετική επίσκεψη στα ψηφιδωτά της έπαυλης του Διονύσου). Επιστροφή στη Λεμεσό, δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα4
Λάρνακα- Κατεχόμενα και επιστροφή στην Αθήνα.

Πρωινό, φόρτωση βαλιτσών και αναχώρηση για τη Λάρνακα. Προσκύνημα στον Ι.Ν. Αγίου Λαζάρου, φίλου του Χριστού που μετά την ανάσταση του ήλθε στην Κύπρο και έγινε επίσκοπος Κιτίου. Συνεχίζουμε για τη Δερύνεια κατά μήκος της διαχωριστικής Γραμμής και πλάι από τα κατεχόμενα χωριά. Στη Δερύνεια θα ζήσουμε το θάνατο του Τάσου και του Σολωμού που θυσιάστηκαν το 1996. Στην Αγία Νάπα μπορούμε να πάρουμε ένα καφέ κοντά στη θάλασσα. Βραδινή αναχώρηση και άφιξη στην Αθήνα.

>>Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει, κατά την κρίση του Αρχηγού της εκδρομής, χωρίς να παραληφθούν οι τόποι και τα προσκυνήματα που αναφέρονται.

Η Ιερά Μονή Παναγίας Κύκκου ιδρύθηκε μεταξύ του 11ου αιώνα και της αρχής του 12ου, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Αλέξιου του Κομνηνού (1081-1118 μ.Χ). Δυστυχώς το μοναστήρι κάηκε αρκετές φορές και δεν έμεινε τίποτα από το αυθεντικό κτίσμα. Ευλογημένος με τη θεία Χάρη, ο Κύπριος ερημίτης Ησαΐας με θαύμα θεράπευσε την κόρη του αυτοκράτορα από μια ανίατη αρρώστια. Για ανταμοιβή, σύμφωνα με θεϊκό θέλημα, ζήτησε την εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου που φυλαγόταν στον παλάτι του Αυτοκράτορα στην Κωνσταντινούπολη. Αν και λυπήθηκε στην προοπτική της απώλειας του πολυτίμου θησαυρού του, ο αυτοκράτορας την έστειλε στην Κύπρο με τις ανάλογες τιμές μαζί με τα χρήματα για να πληρώσει την ανέγερση ενός μοναστηριού όπου θα φυλασσόταν το κειμήλιο.

Ο πρώτος Πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας, μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, υπηρέτησε εδώ σαν μοναχός. Κατόπιν επιθυμίας του, θάφτηκε στην κορυφή του «Θρονιού της Παναγίας», 3 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του μοναστηριού, όπου υπάρχει και η επιβλητική του προτομή.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: Το μοναστήρι της Παναγίας του Κύκκου

Η τιμή περιλαμβάνει.

  • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Λάρνακα-Αθήνα με φόρους αεροδρομίου και επίναυλο καυσίμων.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο Ά κατηγορίας με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο).
  • Εκδρομές κ ξεναγήσεις στην Κύπρο με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
  • Συνοδός του γραφείου μας.

Δεν περιλαμβάνει.

  • Εισόδους σε χώρους κ οτιδήποτε δεν αναφέρεται σαν περιλαμβανόμενο
  • Τυχούσα αύξηση της τιμής των φόρων κατά την ημέρα έκδοσης των εισιτηρίων

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας με την παρακάτω φόρμα.

Ναοί και Μοναστήρια της Κύπρου

Enter the Land of Light

pilgrimage tours in Greece logo
error: