Τα μαρτυρικά χώματα της Κύπρου. - 6 ημέρες

«…Η μάχη κράτησε για ώρες. Στην ομάδα του Αυξεντίου ήταν οι Ανδρέας Στυλιανού, Αυγουστής Ευσταθίου, Αντώνης Παπαδόπουλος και Φειδίας Συμεωνίδης, τους οποίους, όμως, διέταξε να βγουν από το κρησφύγετο και να παραδοθούν για να σωθούν, ενώ αυτός έμεινε και πολέμησε μόνος επί 10 ώρες τους εχθρούς, τραυματισμένος από θραύσμα χειροβομβίδας.

 Ο ίδιος αποφασισμένος να μην πέσει ζωντανός στα χέρια των Άγγλων και αν χρειαστεί να θυσιαστεί τους είπε επί λέξη:

Μέχρι σήμερα μαθαίνατε πώς πολεμούν οι Έλληνες. Σήμερα θα μάθετε και πως πεθαίνουν…»

Γρηγ. Αυξεντίου, Αγωνιστής της ΕΟΚΑ (22 Φεβρουαρίου 1928 – 3 Μαρτίου 1957)

ημέρα1
Στην Ι.Μ Αγ. Θέκλας. Λεμεσσός.

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση για την Κύπρο μας. Αναχώρηση για την Ι.Μ. Αγίας Θέκλας, με το θαυματουργό αγίασμα για δερματοπάθειες. Μεταφορά στην Λεμεσό, άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα2
Στα φυλακισμένα μνήματα, Αρχιεπισκοπή, Λαϊκή Γειτονιά και άλλα.

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την μοιρασμένη Πρωτεύουσα Λευκωσία. Επίσκεψη στα φυλακισμένα μνήματα, στον τύμβο της Μακεδονίτισσας, στην Αρχιεπισκοπή, στο Μουσείο Αγώνος. Μεταφορά στη Λαϊκή Γειτονιά για βόλτα, καφέ, ψώνια. Επιστροφή στη Λεμεσό δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα3
Στα προσκυνήματα του Όμοδος και του όρους Τρόοδος.

Πρωινό και αναχώρηση για το Όμοδος όπου βρίσκεται η Αγία Κάνναβις, το σχοινί που έδεσαν τον Χριστό μας και που χάρισε η Αγία Ελένη. Μια στάση στην πλατεία του Τροόδους για καφέ και καταλήγουμε στην Ι.Μ. Παναγίας του Κύκκου. Προσκύνημα στη Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς, στο θρονί της Παναγιάς και στον τάφο του Μακαρίου. Συνεχίζουμε για την Ι.Μ.Παναγίας Τροοδίτισσας, προσκύνημα στη Θαυματουργό εικόνα. Επιστροφή στη Λεμεσό στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα4
Περιήγηση στην Πάφο

Θεία Λειτουργία, σε ναό της Λεμεσού, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Πρωινό και αναχώρηση για την Πάφο. Στην διαδρομή θα δούμε τα κτήματα του Φασουρίου και την Πέτρα του Ρωμιού όπου κατά την μυθολογία γεννήθηκε η θεά Αφροδίτη. Επίσκεψη και προσκύνημα στην Ι.Μ. Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου κ ξενάγηση εντός της Μονής. Συνεχίζουμε με την επίσκεψη στην κατακόμβη της Αγίας Σολωμoνής, την Στήλη όπου μαστιγώθηκε ο Απ. Παύλος «τεσσαράκοντα παρά μίαν». Μια βόλτα στο λιμανάκι για γεύμα και καφέ θα μας ξεκουράσει (προαιρετική επίσκεψη στα ψηφιδωτά της έπαυλης του Διονύσου). Επιστροφή στη Λεμεσό δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα5
Στη συνέχεια της εκδρομής μας.

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τα Λεύκαρα, φημισμένα για τα υπέροχα χειροποίητα κεντήματα. Στη συνέχεια μεταφορά στην Ι.Μ. Παναγίας του Μαχαιρά. Προσκύνημα της Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Μαχαιριώτισσας. Απότιση φόρου τιμής στο κρησφύγετο – τόπο θυσίας -του ηρωικού Γρηγόρη Αυξεντίου, του Σταυραετού του Μαχαιρά, υπαρχηγού της ΕΟΚΑ του 1955. Αναχώρηση και επίσκεψη στην Ι.Μ Αγ. Ηρακλειδίου, γυναικείο Μοναστήρι. Επιστροφή στη Λεμεσό, στο Ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα6
Δερύνεια, Παραλίμνι και άλλα. Επιστροφή.

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας φόρτωση των αποσκευών και αναχώρηση για τη Δερύνεια κατά μήκος της διαχωριστικής Γραμμής και πλάι από τα κατεχόμενα χωριά. Στη Δερύνεια θα ζήσουμε το θάνατο του Τάσου και του Σολομού που θυσιάστηκαν το 1996. Στο Παραλίμνι και στην Αγία Νάπα μπορούμε να πάρουμε ένα καφέ κοντά στη θάλασσα. Επιστροφή στην Λάρνακα προσκύνημα στον Ι.Ν. Αγίου Λαζάρου, φίλου του Χριστού που μετά την ανάστασή του ήλθε στην Κύπρο και έγινε επίσκοπος Κιτίου. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για την Αθήνα.

>>Το Πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει εφόσον επιβάλλεται για λόγους βελτίωσης κατά την κρίση του αρχηγού, χωρίς να παραλείπονται οποιαδήποτε από τους πιο πάνω χώρους και προσκυνήματα.

Ο Γρηγόρης Πιέρης Αυξεντίου (22 Φεβρουαρίου 1928 – 3 Μαρτίου 1957) ήταν Κύπριος αγωνιστής της ΕΟΚΑ, κατά τον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1955-59 εναντίον της Αγγλικής κατοχής. Ήταν δεύτερος στην ιεραρχία της οργάνωσης, και σκοτώθηκε από τους Άγγλους σε μάχη που δόθηκε κοντά στο Μοναστήρι Μαχαιρά. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν κυρίως γνωστός με το ψευδώνυμο Ζήδρος, ενώ εκ των υστέρων ονομάστηκε «Σταυραετός του Μαχαιρά».

Στην Κύπρο θεωρείται εθνικός ήρωας, και τιμάται κάθε χρόνο με μνημόσυνο στο Μοναστήρι Μαχαιρά, σε ημερομηνία που πλησιάζει εκείνην του θανάτου του. Τον Οκτώβριο του 2016, o Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος παραδίδει τιμητικά τον βαθμό του Αντιστράτηγου, στα συγγενικά πρόσωπα του Αυξεντίου.

Για περισσότερα εδώ: Βικιπαίδεια- Γρηγ. Αυξεντίου

Η τιμή περιλαμβάνει.

  • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Λάρνακα-Αθήνα με φόρους αεροδρομίου και επίναυλο καυσίμων.
  • 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο Ά κατηγορίας στη Λεμεσό με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο).
  • Εκδρομές κ ξεναγήσεις στην Κύπρο με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Ξεναγό και συνοδό του γραφείου μας, σε όλη την διάρκεια των εκδρομών.
  • -Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει

  • Τυχούσα αύξηση φόρων αεροδρομίου κατά την έκδοση εισιτηρίων.
  • Γεύματα και ποτά, είσοδοι σε χώρους και μουσεία.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά παραπάνω.

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας με την παρακάτω φόρμα.

Τα μαρτυρικά χώματα της Κύπρου.

Enter the Land of Light

pilgrimage tours in Greece logo
error: