Ταξίδι σε Ισραήλ & Αίγυπτο - 12 ημέρες

(Στιγμιότυπο από την εκδρομή μας- η πόλη της Αλεξάνδρειας)

Η Αλεξάνδρεια (αραβικά: اسكندريه) είναι η 2η μεγαλύτερη πόλη και το κυριότερο λιμάνι της Αιγύπτου. Βρίσκεται στα δυτικά του δέλτα του Νείλου, χτισμένη σε έναν μακρόστενο ισθμό μεταξύ της Μαρεώτιδος λίμνης και της Μεσογείου Θάλασσας. Ανήκει διοικητικά στο Κυβερνείο της Αλεξάνδρειας. Ιδρύθηκε το 331 π.Χ. από τον Αλέξανδρο τον Μέγα και είναι η δεύτερη πρωτεύουσα της σύγχρονης Αιγύπτου μετά το Κάιρο.

ημέρα1
Παλαιά Πόλη, Ιεροσόλυμα.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση με την απευθείας πτήση μας για το Τελ Αβίβ. Άφιξη, παραλαβή από τους συνεργάτες μας και μεταφορά στα Ιεροσόλυμα στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση πρωινό και γεύμα. Επίσκεψη στην παλαιά πόλη: ξεκινάμε από το Πραιτώριο και ανεβαίνοντας στην οδό του Μαρτυρίου φτάνουμε στο Ναό της Αναστάσεως. Προσκύνημα στον Πανάγιο τάφο, στο Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση και τα παρεκκλήσια που κυκλώνουν το Ναό της Αναστάσεως με σημαντικότερο του Τιμίου Σταυρού. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

ημέρα2
Προσκυνήματα της Αγίας Γης.

Πρωινό και επίσκεψη στη Βηθανία όπου και ο τάφος του Αγίου Λαζάρου, στο σπήλαιο του Προφήτη Ηλία, στο Σαραντάριο Όρος (προαιρετικά με τελεφερίκ), όπου επειράσθη ο Κύριος. Συνεχίζουμε για την Ι.Μ. Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτη και την Ιεριχώ (Ι.Μ. Προφήτη Ελισσαίου με τη συκομορέα του Ζακχαίου). Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα και επίσκεψη στο Όρος των ελαιών, στη Γεσθημανή όπου ο τάφος της Παναγίας, ο τόπος προσευχής του Κυρίου μας και ο τόπος Λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

ημέρα3
Σε Όρος θαβώρ, Κανά και άλλα προσκυνήματα.

Πρωινό και αναχώρηση για το Όρος Θαβώρ όπου μεταμορφώθηκε ο Κύριος, στην Κανά όπου ευλογήθηκε ο Γάμος και στη Ναζαρέτ στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την Ι.Μ. Αγ. Αποστόλων στην Καπερναούμ, στην Τιβεριάδα και στον Ιορδάνη ποταμό όπου θα γίνει το συμβολικό βάπτισμα. (πιθανόν το γεύμα στην Τιβεριάδα-προαιρετικό). Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα4
Μονές των Αγίων Τόπων.

Πρωινό και αναχώρηση για τις Ιερές Μονές των Αγίων Θεοδοσίου και Σάββα. Συνεχίζουμε, για το Χωρίο των Ποιμένων, τη Βηθλεέμ όπου θα προσκυνήσουμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως κ’ Σπαργανώσεως. Επίσκεψη στην Ορεινή, όπου γεννήθηκε ο Τίμιος Πρόδρομος και στις Ι.Μονές Συμεών του Θεοδόχου και του Τιμίου Σταυρού. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα, δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα5
Περιήγηση στην Παλαιά Πόλη.

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε την ξενάγηση μας στην παλαιά πόλη, περπατώντας προς το λόφο της Αγίας Σιών: στο σπίτι του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, στο Υπερώο, στη Πατριαρχική Σχολή (αν θα είναι ανοικτά) στο τείχος των Δακρύων, από όπου θα δούμε -από μακρυά- το Ναό του Σολομώντα, το Τέμενος Ομάρ και Ελ ‘Ακσα. Το μεσημέρι γεύμα στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα ελεύθερο για μια τελευταία επίσκεψη στην παλαιά πόλη για προσκύνημα και ψώνια από την αγορά. Στις 23:30 αναχώρηση με τα πόδια για το Ναό της Αναστάσεως και συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

ημέρα6
Μονή Αγίας Αικατερίνης- Σινά.

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, φόρτωση των βαλιτσών και αναχώρηση για το Σινά. Περνάμε από τα σύνορα Ισραήλ στην Αίγυπτο στην πόλη Τάμπα και φθάνουμε στην Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης το απόγευμα. Πιθανό να προλάβουμε τον Εσπερινό. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση. (Όσοι επιθυμούν να ανεβούν στην Αγία Κορυφή με δική τους ευθύνη, στις 23:30 το πούλμαν θα τους μεταφέρει στη Μονή. Η κατάβαση θα είναι γύρω στις 07:00).

ημέρα7
Ξενάγηση εντός της Μονής.

Στις 5:00 μεταφορά από το ξενοδοχείο μας στην Μονή για τη Θεία Λειτουργία. Ξενάγηση εντός της Μονής που περιλαμβάνει: προσκύνηση των Αγίων Λειψάνων της Αγίας Αικατερίνης, της Αγίας Βάτου, επίσκεψη στο Μουσείο με της περίφημες εικόνες του 6ου αιώνα μ.Χ. Στο οστεοφυλάκιο θα προσκυνήσουμε το ολόσωμο και άφθορο λείψανο του Αγ. Στεφάνου, ασκητή του 6ου αιώνα μ.Χ., μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα8
Στην πόλη Σόχνα.

Θεία Λειτουργία στη Μονή (προαιρετικά), πρωινό στο ξενοδοχείο μας φόρτωση βαλιτσών και αναχώρηση για τη Σόχνα μια πόλη στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας κοντινή στα Μοναστήρια των Αγίων Αντωνίου και Παύλου του Θηβαίου. Άφιξη στη Σόχνα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα9
Στο Κάιρο.

Πρωινό και αναχώρηση για το Κάιρο. Στην διαδρομή επίσκεψη στα μοναστήρια του Αγίου Αντωνίου και Παύλου. Το απόγευμα άφιξη στο Κάιρο τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα10
Αξιοθέατα του Κάιρο.

Πρωινό και ξενάγηση στο Κάιρο. Μουσείο, Παλαιό Κάιρο, στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, Ι.Ν. Αγίου Νικολάου-όπου λειτουργούσε ο Άγιος Νεκτάριος, Πυραμίδες(όχι εντός), Σφίγγα και στην Αγορά Αλ Χαλίλι. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

ημέρα11
Ξενάγηση στην Αλεξάνδρεια.

Πρωινό και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια. Επίσκεψη στο Κοπτικό Μοναστήρι του Αββά Παισίου στην Έρημο της Νιτρίας. Στην Αλεξάνδρεια, στο Πατριαρχείο μας, στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον Ι.Ν Αγίου Σάββα στο σπίτι του Καβάφη στο παλάτι Μοντάζα και στην βιβλιοθήκη. Επιστροφή στο Κάιρο, δείπνο και διανυκτέρευση στο Κάιρο.

ημέρα12
Επιστροφή.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την αναχώρηση μας προς την Αθήνα.

>>Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει, κατά την κρίση του Αρχηγού της εκδρομής, χωρίς να παραληφθούν οι τόποι κ τα προσκυνήματα που αναφέρονται.

Η Αλεξάνδρεια (αραβικά: اسكندريه) είναι η 2η μεγαλύτερη πόλη και το κυριότερο λιμάνι της Αιγύπτου. Βρίσκεται στα δυτικά του δέλτα του Νείλου, χτισμένη σε έναν μακρόστενο ισθμό μεταξύ της Μαρεώτιδος λίμνης και της Μεσογείου Θάλασσας. Ανήκει διοικητικά στο Κυβερνείο της Αλεξάνδρειας. Ιδρύθηκε το 331 π.Χ. από τον Αλέξανδρο τον Μέγα και είναι η δεύτερη πρωτεύουσα της σύγχρονης Αιγύπτου μετά το Κάιρο. Κατά την αρχαιότητα υπήρξε το σπουδαιότερο λιμάνι και πρωτεύουσα της χώρας, ενώ στην ακμή της αποτελούσε το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο ολόκληρης της Αφρικής και μία από τις επιφανέστερες εστίες πολιτισμού του κόσμου, διάσημη για τη βιβλιοθήκη και τον Φάρο της, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, κτισμένο στο ομώνυμο νησί.

Η σύγχρονη Αλεξάνδρεια έχει εξελιχτεί σε μεγάλο θαλάσσιο εμπορευματικό κόμβο και εξυπηρετεί περί το 80% των αιγυπτιακών εισαγωγών και εξαγωγών. Είναι επίσης φημισμένος τουριστικός προορισμός και σημαντικό βιομηχανικό κέντρο λόγω των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου που ξεκινούν από το Σουέζ. Ο πληθυσμός της είναι 4.812.186 (2015) και καταλαμβάνει έκταση 300 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η πόλη ιδρύθηκε από τον Αλέξανδρο τον Μέγα το 331 π.Χ. Άρχισε να ακμάζει, όταν έγινε πρωτεύουσα της Αιγύπτου μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου, κατά τη βασιλεία του Πτολεμαίου Α’ Σωτήρα (367–283 π.Χ), γιου του Λάγου και ιδρυτή της δυναστείας των Πτολεμαίων ή Λαγιδών. Ο τελευταίος επικράτησε το 321 π.Χ. στη σύγκρουση των επιγόνων για την κατοχή της σορού του Αλέξανδρου που θεωρούνταν σύμβολο ισχύος και εξουσίας και τη μετέφερε στην Αλεξάνδρεια από όπου τελικά χάθηκε μετά την απομάκρυνσή της από τη θέση που φυλασσόταν.

Περισσότερα εδώ: Βικιπαίδεια- Αλεξάνδρεια

Η τιμή περιλαμβάνει.

  • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Τελ Αβίβ-Κάιρο-Αθήνα με φόρους αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων.
  • 6 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*στα Ιεροσόλυμα με πρωινό και δείπνο.
  • 2 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* με ημιδιατροφή στο Σινά.
  • 1 Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή στην Σόχνα.
  • 3 Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή στο Κάιρο.
  • Εκδρομές και ξεναγήσεις σύμφωνες με το πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πολυτελές πούλμαν.
  • Μετάβαση στο Θαβώρ με ταξί-πουλμανάκια στον Άγιο Σάββα.
  • Ξεναγός και συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φόροι εξόδου Ισραήλ & εσόδου Αιγύπτου.

Δεν περιλαμβάνει.

  • Τυχούσα αύξηση των φόρων αεροδρομίου και του επίναυλο καυσίμων κατά την ημέρα έκδοσης των εισιτηρίων.
  • Ποτά, γεύματα, φιλοδωρήματα για τον οδηγό και το προσωπικό του ξενοδοχείο που πάντα συνηθίζονται.

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας με την παρακάτω φόρμα.

Ταξίδι σε Ισραήλ & Αίγυπτο

Enter the Land of Light

pilgrimage tours in Greece logo
error: