Ιορδανία, Αίγυπτος (Σινά) & Ισραήλ - 11 ημέρες

(Στιγμιότυπο από την εκδρομή μας- Πέτρα, Ιορδανία)

Για αιώνες κρυμμένη στην αχανή έρημο, η βραχοπολιτεία της Πέτρας βρίσκεται στην πόλη της Ιορδανίας και αποτελεί ένα εξαιρετικό προσκύνημα της χώρας και εθνικό θησαυρό. Καλλιτεχνικά αριστουργήματα λαξευμένα πάνω στους βράχους, τα οποία για 1.500 χρόνια ήταν θαμμένα από τη λήθη του χρόνου και την άμμο της Ιορδανίας ήρθαν ξανά στο φως τυχαία, από τον Ελβετό τυχοδιώκτη Γιόχαν Μπούρκχαρντ το 1812. Σήμερα αποτελεί ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου και μνημείο της UNESCO. Ανακαλύψτε την!

ημέρα1
Στη Παλαιά Πόλη και τον Ναό της Αναστάσεως.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση με απευθείας πτήση για το Τελ Αβίβ. Άφιξη και μεταφορά στα Ιεροσόλυμα. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση. Στην συνέχεια περπάτημα για μια πρώτη επίσκεψη στην παλαιά πόλη και το Ναό της Αναστάσεως. Προσκύνημα στον Πανάγιο τάφο στο Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση και τα παρεκκλήσια που κυκλώνουν το Ναό της Αναστάσεως με σημαντικότερο του Τίμιου Σταυρού. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στα Ιεροσόλυμα.

ημέρα2
Μετάβαση στην Ιορδανία.

Πρωινό και αναχώρηση για τη Γέφυρα Χουσείν, πέρασμα στην Ιορδανία. Μεταφορά στα Γέρασα, την Ελληνορωμαϊκή πόλη και στη συνέχεια στη Ζάρκα. Επίσκεψη στον Ελληνορθόδοξο Ναό. Συνεχίζουμε για την Μαδηβά όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

ημέρα3
Η βραχοπολιτεία της Πέτρας.

Πρωινό και μεταφορά μέσω της Ερήμου, στην Πέτρα, όπου θα περπατήσουμε, θαυμάζοντας την αρχιτεκτονική δομή και την ομορφιά της αρχαίας πόλης. Συνεχίζουμε για την Άκαμπα, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

ημέρα4
Στο Θεοβάδιστο Όρος (Σινά).

Πρωινό και αναχώρηση με καράβι από την Άκαμπα για τη Νουέμπα. Παραλαβή από τα Αιγυπτιακά πούλμαν και μεταφορά στο Σινά. Μια πρώτη επίσκεψη και προσκύνημα στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση. Προαιρετική ανάβαση με ιδία ευθύνη στην Αγία Κορυφή.

ημέρα5
Στη μονή της Αγίας Αικατερίνης.

Θεία Λειτουργία στην Μονή, ξενάγηση και προσκύνημα των λειψάνων της Αγ. Αικατερίνης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και πρωινό. Το απόγευμα εσπερινός στην Μονή. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα6
Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα.

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τα σύνορα του Ισραήλ στην Τάμπα. Πέρασμα από Τάμπα στο Ισραήλ στην πόλη Εϊλάτ όπου θα μας περιμένουν τα Ισραηλινά πούλμαν. Μεταφορά στα Ιεροσόλυμα, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στα Ιεροσόλυμα.

ημέρα7
Στα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλης.

Πρωινό και ξενάγηση στην Παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Περπατάμε στην οδό του Μαρτυρίου, προσκυνάμε στο Πραιτώριο, τον Οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννας, στον τόπο λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου, στη Γεσθημανή, όπου ο τάφος της Παναγίας και ο τόπος προσευχής του Κυρίου μας. Συνεχίζουμε περπατώντας προς το λόφο της Αγίας Σιών: στο σπίτι του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, στο Υπερώον, στη Πατριαρχική Σχολή (αν είναι ανοικτά) στο τείχος των Δακρύων, απ’ όπου θα δούμε-από μακριά- το Ναό του Σολομώντα, το Τέμενος Ομάρ και Ελ Ακσα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

ημέρα8
Όρος Θαβώρ, Κανά, Ναζαρέτ και πολλά ακόμη προσκυνήματα,

Πρωινό και αναχώρηση για το Φρέαρ του Ιακώβ -αν μας επιτραπεί από τις Αρχές- στη Σαμάρεια όπου ο Χριστός συνομίλησε με την Σαμαρείτιδα και όπου ευρίσκεται το λείψανο του Αγ. Φιλουμένου. Συνεχίζουμε για το Όρος Θαβώρ όπου μεταμορφώθηκε ο Κύριος, στην Κανά όπου ευλογήθηκε ο Γάμος και στη Ναζαρέτ στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την Ι.Μ. Αγ. Αποστόλων στην Καπερναούμ, στην Τιβεριάδα και στον Ιορδάνη ποταμό όπου θα γίνει το συμβολικό βάπτισμα (πιθανόν το γεύμα στην Τιβεριάδα-προαιρετικό). Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

ημέρα9
Σε φημισμένα μοναστήρια των Αγίων Τόπων.

Πρωινό και επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά όπου και το σπήλαιον του Προφήτη Ηλία. Συνεχίζουμε για την Ι.Μ. Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτη και την Ιεριχώ (Ι.Μ. Προφήτη Ελισσαίου με τη συκομορέα του Ζακχαίου). Επίσκεψη στο Σαραντάριο Όρος (προαιρετικά με τελεφερίκ), όπου επειράσθη ο Κύριος και στη Βηθανία όπου και ο τάφος του Αγίου Λαζάρου. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

ημέρα10
Στη συνέχεια του προσκυνήματος μας.

Πρωινό και επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά όπου και το σπήλαιον του Προφήτη Ηλία. Συνεχίζουμε για την Ι.Μ. Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτη και την Ιεριχώ (Ι.Μ. Προφήτη Ελισσαίου με τη συκομορέα του Ζακχαίου). Επίσκεψη στο Σαραντάριο Όρος (προαιρετικά με τελεφερίκ), όπου επειράσθη ο Κύριος και στη Βηθανία όπου και ο τάφος του Αγίου Λαζάρου. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

ημέρα11
Επιστροφή στην Αθήνα.

Φόρτωση των βαλιτσών, αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ben Gourion στο Τελ Αβίβ για την πτήση μας προς την Αθήνα.

>>Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει, κατά την κρίση του Αρχηγού της εκδρομής, χωρίς να παραληφθούν οι τόποι και τα προσκυνήματα που αναφέρονται.

Το όνομα που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι της πόλης, οι Ναβαταίοι ή Ναμπάτου όπως τους αποκαλούσαν οι Μεσοποτάμιοι λαοί, ήταν Ράκμου που σημαίνει «Βράχος με χρωματιστές ραβδώσεις». Σύμφωνα με τον αρχαίο Έλληνα ιστορικό του 4ου αιώνα π.Χ. Ιερώνυμο τον Καρδιανό, το όνομα Πέτρα δόθηκε από τους Έλληνες εμπόρους επειδή οι κάτοικοι της πόλης γιόρταζαν την εποχή της άνοιξης μια θεότητα στην οποία προσέφεραν διάφορα αγαθά, ως θυσία, πάνω σε μια μεγάλη πέτρα. Η μεγάλη αυτή πέτρα βρίσκεται νοτιοδυτικά της αρχαίας πόλης και σήμερα ονομάζεται Ουμ-αλ-Μπιγιάρα.

Οι εξερευνητές της Πέτρας

Ο πρώτος δυτικός εξερευνητής που είδε την πόλη Πέτρα, μετά την εγκατάλειψη της από τους κατοίκους της, ήταν ο Ελβετός Γιόχαν Λούντβιχ Μπούρκχαρντ, ο οποίος έφυγε τον Αύγουστο του 1812 από τη Δαμασκό και μέσω της πόλης Αμμάν και της Οδού των Βασιλέων ταξίδεψε προς το νότο. Φτάνοντας στην κοιλάδα Ουάντι Μούσα ζήτησε να προσφέρει θυσία στο Τζεμπέλ Χαρούν, πάνω στο όρος Ααρών εκεί που βρίσκεται ο τάφος του αδερφού του Μωυσή. Για να φτάσει στο όρος πέρασε μέσα από την εγκαταλελειμμένη πόλη της Πέτρας όπου κατέγραψε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για αυτήν στο ταξιδιωτικό του ημερολόγιο το οποίο εκδόθηκε το 1822. Το 1818 δύο Άγγλοι περιηγητές, ο Τσάρλς Λέοναρντ Άιρμπι και ο Τζέιμς Μανγκλς από το όρος Ααρών, από 1510 υψόμετρο είδαν το ναό της Πέτρας το Εντ-Ντεΐρ, που σημαίνει το Μοναστήρι. Το 1828 ο Γάλλος Λεόν ντε Λαμπόρντ έφτασε στην Πέτρα με ασφάλεια και έμεινε οκτώ μερόνυκτα εκεί για να σχεδιάσει διάφορα εικονογραφικά ντοκουμέντα για την πόλη τα οποία δημοσίευσε με την επιστροφή του στο Παρίσι. Το 1835 ο Γάλλος Κατρμέρ επισκέφθηκε την πόλη και υποστήριξε ότι την έκτισαν οι Ναβαταίοι. Το 1883 ο Γερμανός Γιούλιους Όιτινγκ και ο Γάλλος Σαρλ Ιμπέρ μελέτησαν εκτενέστερα τα ερείπια της περιοχής και υποστήριξαν τη θεωρία του Κατρμέρ. Το 1896 οι Δομινικανοί ιερείς Λαγκράνς και Βενσάν οργάνωσαν ανασκαφικές αποστολές έως το 1907 μαζί με τη βοήθεια του Γκούσταφ Ντάλμαν.

Η συνέχεια εδώ: Βικιπαίδεια- Πέτρα Ιορδανίας.

Η τιμή περιλαμβάνει.

  • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Τελ-Αβίβ-Αθήνα με φόρους αεροδρομίου.
  • 6 Διανυκτερεύσεις σε Ξενοδοχείο 4*στα Ιεροσόλυμα με πρωινό και ένα δείπνο.
  • 2 διανυκτερεύσεις σε Ξενοδοχείο 3* στο Σινά με πρωινό και δείπνο.
  • 2 διανυκτερεύσεις σε Ξενοδοχείο 4* στην Ιορδανία με πρωινό και δείπνο.
  • Εκδρομές και ξεναγήσεις σύμφωνες με το Πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Βίζα Αιγύπτου, Σινά, Ιορδανίας που εκδίδεται στα σύνορα.
  • Μετάβαση στο Θαβώρ με ταξί, πουλμανάκια στον Άγιο Σάββα.
  • Συνοδός του γραφείου μας.
  • Επίσημο ξεναγό σε ολόκληρη την εκδρομή.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει.

  • Ποτά, φιλοδωρήματα που πάντα συνηθίζονται και οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά σαν περιλαμβανόμενο
  • Εισόδους σε χώρους και Μουσεία.

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας με την παρακάτω φόρμα.

Ιορδανία, Αίγυπτος (Σινά) & Ισραήλ

Enter the Land of Light

pilgrimage tours in Greece logo
error: