Προσκύνημα στην Καππαδοκία (μέσω Λέσβου) - 7 ημέρες

Μια ολόκληρη πλαγιά «ντυμένη στο βαμβάκι» αποδεικνύει περίτρανα ότι ο πιο εμπνευσμένος καλλιτέχνης είναι η ίδια η φύση!

Μια διαδικασία αιώνων, είχε ως συνέπεια να σχηματιστεί ένα πάλλευκο σκηνικό, με πρωταγωνιστικά στοιχεία μικρούς καταρράκτες και αβαθείς φυσικές δεξαμενές, που μοιάζουν με λευκές πισίνες τοποθετημένες σε ανισόπεδα επίπεδα. Αυτό το εξωπραγματικό θέαμα οδήγησε τους Τούρκους να προσδώσουν στη συγκεκριμένη περιοχή την ονομασία Παμούκαλε, που σημαίνει «Φρούριο από βαμβάκι» και την UNESCO να εντάξει το 1988 τις πηγές στη λίστα των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το μοναδικό θέαμα του τοπίου και οι ιαματικές ιδιότητες των νερών, συγκεντρώνουν στην περιοχή χιλιάδες ανθρώπων από όλο τον κόσμο.

ημέρα1
Αϊβαλί & Πέργαμος.

Συγκέντρωση και αναχώρηση με απευθείας πτήση της προς Μυτιλήνη. Μεταφορά στο κέντρο της Μυτιλήνης, στο λιμάνι, επιβίβαση στο καράβι που θα μας μεταφέρει στο Αϊβαλί. Άφιξη συνάντηση με τον ξεναγό μας και περιήγηση στην πόλη, μεταφορά στα Μοσχονήσια, όπου θα δούμε τον ερειπωμένο Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, τα ελληνικά σπίτια και στην παραλία θα μπορούμε να πάρουμε ένα καφέ ή προαιρετικό γεύμα. Συνεχίζουμε για την Πέργαμο, επίσκεψη στο Ασκληπιείο (από όπου θα δούμε από μακριά και την Ακρόπολη). Το απόγευμα μεταφορά στην Σμύρνη, στο ξενοδοχείο μας τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση. (περίπου 180 χλμ.).

ημέρα2
Σε Έφεσο & Σμύρνη.

Πρωινό αναχώρηση για την Έφεσο, επίσκεψη στη Βασιλική του Αγίου Ιωάννη και την κρύπτη, στον Αρχαιολογικό χώρο και το σπήλαιο των 7 κοιμωμένων. Γεύμα (προαιρετικό) επιστροφή στην Σμύρνη, ξενάγηση πόλεως. Προκυμαία, συνοικία Κονάκι, Μπεζεστένι, Ρωμαϊκή Αγορά, παλιά ελληνικά κτίρια του Κορδελιού, ναός του Αγίου Βουκόλου. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

ημέρα3
Η εξαίρετη ομορφιά του Παμουκαλέ (Ιεράπολη).

Πρωινό, αναχώρηση για το Παμουκαλέ (Ιεράπολη) όπου θα δούμε τον τόπο όπου ίδρυσε ο Απόστολος Παύλος την εκκλησία του, την αρχαία πόλη, τους λευκούς καταρράκτες, τα ρωμαϊκά λουτρά, το αμφιθέατρο, την πύλη του Αδριανού, το μουσείο της Ιεράπολης, τις θερμές πηγές με ασβεστούχα άλατα και την μητρόπολη της Λαοδικείας. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Λαοδικεία, δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα4
Ικόνιο & Προκόπι

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το Ικόνιο όπου θα δούμε τα ερείπια από τα ανάκτορα του Σουλτάνου των Σελτζούκων, το Σουλτάν -Τζαμί και τον τεκέ του Τάγματος των Μεβλεβή. Θα περιηγηθούμε στην πόλη που είναι η έδρα του Τάγματος των Δερβίσιδων και θα θαυμάσουμε την Σελτζούκικη αρχιτεκτονική της. Συνεχίζουμε για το Προκόπι. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα5
Στην Κοιλάδα του Κοράμματος , την οικία του Αγ. Ιωάννου του Ρώσου και άλλα.

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, στις 08:30 ξεκινάμε ξενάγηση στην πανέμορφη πόλη (Προκόπι), κλασικό δείγμα της Καππαδοκιακής τέχνης. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά, στα παραδοσιακά κτίρια της παλαιάς πόλης. Επίσκεψη στο σπίτι όπου έζησε και αγίασε ο Αγ.Ιωάννης ο Ρώσος. Στην συνέχεια ξεκινάμε για τη γειτονική Κοιλάδα του Κοράμματος (Goreme) με τις περίφημες υπόσκαφες εκκλησίες. Ένα μοναδικό θέαμα με έντονα πρωτοχριστιανικά στοιχεία και αξεπέραστη φυσιολατρική ομορφιά. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στη γειτονική κωμόπολη της Σινασού. Μια μοναδική περιοχή που «κουβαλάει» μια βαριά αρχιτεκτονική κληρονομιά των ιδιαίτερα ευπόρων εμπόρων της περιοχής. Θα διασχίσουμε, με τα πόδια, την κεντρική πλατεία, θα επισκεφθούμε την εκκλησία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Αμέσως μετά θα θαυμάσουμε το αρχοντικό του Ρίζου, ένα δείγμα των σπουδαίων αρχοντικών της εποχής, χώρος κατοικίας ενός ιστορικού προσώπου που διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στη διάρκεια της ανταλλαγής των πληθυσμών μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Θα επισκεφθούμε την υπόσκαφη εκκλησία του Αγ. Βασιλείου στην άκρη της πόλης. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Προκόπι.

ημέρα6
Μαλακοπή & Καρβάλη.

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, ξεκινάμε τη διαδρομή μας με πρώτο σταθμό την Μαλακοπή (Derinkuyu) όπου βρίσκεται η Υπόγεια Πολιτεία. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην Καρβάλη (Guzelyurt) όπου θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, τη μικρή κεντρική πλατεία και το Παρθεναγωγείο. Αμέσως μετά θα μεταφερθούμε στο Φαράγγι του Περιστρέμματος, μια πανέμορφη εικόνα πλημμυρισμένη από έντονη βλάστηση και πέρασμα ενός ποταμού. Θα κατηφορίσουμε 290 σκαλοπάτια φθάνοντας στην κοίτη του ποταμού και θα εντυπωσιαστούμε από την μοναδική θέα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Προκόπι.

ημέρα7
Επιστροφή στην Αθήνα μέσω Κωνσταντινουπόλεως.

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την Καισαρεία όπου θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό την Κων/πολη.

>>Το Πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει εφόσον επιβάλλεται για λόγους βελτίωσης κατά την κρίση του αρχηγού, χωρίς να παραλείπονται οποιαδήποτε από τους πιο πάνω χώρους και προσκυνήματα.

Το Παμούκαλε (τουρκικά: Pamukkale, κυριολεκτικά «κάστρο από βαμβάκι») είναι γεωλογικός σχηματισμός στην επαρχία Ντενιζλί, στη νοτιοδυτική Τουρκία. Αποτελείται από θερμές πηγές και λευκό τραβερτίνη, ο οποίος σχηματίζει πισίνες από τα ανθρακικά ορυκτά που περιέχονται στο νερό. Βρίσκεται στο εσωτερικό της κοιλάδας του Μαιάνδρου.

Ο λόφος έχει ύψος 160 μέτρα, μήκος 2.700 και πλάτος 600, και είναι ορατός από μεγάλη απόσταση, όπως από το Ντενιζλί, περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά. Η αρχαία πόλη Ιεράπολη Φρυγίας βρίσκεται κοντά στο Παμούκαλε και μαζί αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από 1988.

Ο τουρισμός ήταν και είναι σημαντική βιομηχανία. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τις φυσικές πισίνες για χιλιάδες χρόνια, ενώ ξενοδοχεία χτίστηκαν στην περιοχή, προκαλώντας καταστροφές. Σήμερα τα ξενοδοχεία έχουν απομακρυνθεί από το λόφο. Σε κοντινή τοποθεσία βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Ιεράπολης.

Για περισσότερες πληροφορίες: Βικιπαίδεια- Παμούκαλε

Η τιμή περιλαμβάνει.

  • Μεταφορά από και προς το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με πούλμαν.
  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μυτιλήνη / Καισάρεια-Αθήνα με φόρους αεροδρομίου και επίναυλο καυσίμων.
  • Ακτοπλοϊκό εισιτήριο Μυτιλήνη- Αϊβαλί.
  • Μεταφορές-Ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • 2 διανυκτερεύσεις στην Σμύρνη σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό και δείπνο.
  • 1 διανυκτέρευση στην Λαοδίκεια σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό και δείπνο.
  • 3 διανυκτερεύσεις στην Καππαδοκία σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό και δείπνο.
  • Ξεναγήσεις από ελληνόφωνo ξεναγό σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει.

  • Τυχούσα αύξηση των φόρων Αεροδρομίου κατά την έκδοση των εισιτηρίων.
  • Είσοδοι σε Μουσεία Εκκλησίες Αρχαιολογικούς κ.λ.π, χώρους.
  • Οτιδήποτε ρητώς δεν αναφέρεται ως περιλαμβανόμενο.
  • Φιλοδωρήματα (οδηγοί- ξεναγοί προαιρετικά-πάντα συνηθίζονται).

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας με την παρακάτω φόρμα.

Προσκύνημα στην Καππαδοκία (μέσω Λέσβου)

Enter the Land of Light

pilgrimage tours in Greece logo
error: