Οδοιπορικό σε Μικρά Ασία, Καππαδοκία & Αττάλεια - 7 ημέρες

(Στιγμιότυπο από την εκδρομή μας- Αρχαιολογικός χώρος, η Βιβλιοθήκη του Κέλσου)

Η βιβλιοθήκη κτίστηκε μεταξύ 114 και 125 μ.Χ. από τον Τιβέριο Ιούλιο Ακίλα Πολεμαιάνο προς τιμή του πατέρα του, Τιβέριου Ιούλιου Κέλσου Πολεμαιάνου, γερουσιαστή της Ρώμης. Κάτω από τα θεμέλια της βιβλιοθήκης βρίσκεται ο τάφος με τη μαρμάρινη σαρκοφάγο του Κέλσου.

Στον τρίτο αιώνα έγινε σεισμός, κατά τον οποίο έπιασε φωτιά και το εσωτερικό της βιβλιοθήκης καταστράφηκε. Έκτοτε δεν ξαναλειτούργησε. Το 1905/1906 τα ερείπια καθαρίστηκαν, ενώ στην δεκαετία του 1970 ακολούθησε η αναστήλωση της πρόσοψης. Σήμερα η βιβλιοθήκη του Κέλσου συγκαταλέγεται στα πιο ξακουστά αρχαία μνημεία της Τουρκίας. Η εικόνα της είναι τυπωμένη στο χαρτονόμισμα των 20 τουρκικών λιρών.

ημέρα1
Σε Χίο & Έφεσο.

Δυνατότητα απευθείας πτήση για Σμύρνη με την Pegasus Airlines. Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Χίο. Άφιξη, μεταφορά στο Λιμάνι και μετάβαση στο Τσεσμέ με πλοιάριο. Αναχώρηση για την Έφεσο, επίσκεψη στη Βασιλική του Αγίου Ιωάννη και την κρύπτη, στον Αρχαιολογικό χώρο και το σπήλαιο των 7 κοιμωμένων. Γεύμα (προαιρετικό) επιστροφή στην Σμύρνη, ξενάγηση πόλεως. Προκυμαία, συνοικία Κονάκι, Μπεζεστένι, Ρωμαϊκή Αγορά, παλιά ελληνικά κτίρια του Κορδελιού, ναός του Αγίου Βουκόλου. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

ημέρα2
Περιήγηση σε Σμύρνη & Καισάρεια.

Πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση προς Καισάρεια. Άφιξη και αμέσως ξεκινούμε για την περιήγησή μας στην Καππαδοκία. Θα επισκεφτούμε στο Προκόπιο το σπίτι όπου έζησε και αγίασε ο Αγ. Ιωάννης ο Ρώσος. Στην κοιλάδα του Κοράματος (Göreme) θα επισκεφθούμε τις περίφημες υπόσκαφες Εκκλησίες, τις υπόγειες πολιτείες, την εκκλησία που έκτισε ο Νικηφόρος Φωκάς στο Cavusin, το Paşabağ, το Soğanlι. Γεύμα (προαιρετικό). Μετά το τέλος της περιήγησης επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο.

ημέρα3
Σινασό & Ικόνιο.

Μισή μέρα περιήγηση στην Καππαδοκία και μετάβαση στη Σινασό. Επίσκεψη στο Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Γεύμα (προαιρετικό) Μετάβαση στο Ικόνιο, ξενάγηση στην πόλη, δείπνο και διανυκτέρευση στο Ικόνιο.

ημέρα4
Ικόνιο, Πισιδία, Νησί & άλλα υπέροχα αξιοθέατα.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Αντιόχεια της Πισιδίας. Δέηση στον ερειπωμένο ναό του Ἀπ. Παύλου που κτίστηκε στην θέση της Συναγωγής όπου κήρυξε ο Απ. Παύλος. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το Εγίρντιρ και θα επισκεφτούμε στο Νησί της περιοχής Εγίρντιρ, όπου και θα δούμε τον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων. Γεύμα (προαιρετικό) Ξενάγηση στη Σπάρτη. Η Σπάρτη βρίσκεται σε υψόμετρο 1050 μέτρων. Ως το 1922, από τις 35.000 των κατοίκων, οι 8.000 ήταν Χριστιανοί. Είχε 12 ναούς από τους οποίους σήμερα σώζονται μόνον δύο: Ένας εξ αυτών είναι ο Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου τον οποίο και θα επισκεφτούμε καθώς και ο ναός του Γενεσίου της Θεοτόκου που ήταν ὁ Μητροπολιτικός ναός. Από πέρυσι άρχισαν οι ενέργειες των τοπικών αρχών για την επισκευή και ανακαίνισή τους. Μετάβαση στην Αττάλεια, εγκατάσταση στο ξενοδοχείο, δείπνο.

ημέρα5
Στο αρχαιολογικό Μουσείο της Αττάλειας και την Πέργη.

Πρωινό και επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αττάλειας και την Πέργη απ’ όπου πέρασε ο Απ. Παύλος με συνοδό του τον Απ. Βαρνάβα και ανέβηκε στο οροπέδιο της Πισιδίας με πρώτο προορισμό του την πρωτεύουσα της Αντιόχεια. Βραδινό στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

ημέρα6
Άσπενδος, Σίδη & Αλάγια.

Πρωινό στον πλούσιο μπουφέ του ξενοδοχείου μας και αναχώρηση για τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Duden της Αττάλειας και το θέατρο της Ασπένδου που θεωρείται ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία ελληνικά θέατρα στο κόσμο. Γεύμα (προαιρετικό) Επίσκεψη στις αρχαιότητες στη Σίδης (Έδρας Μητροπόλεως της Α. Παμφυλίας). Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Αλάγια. Θα δούμε το Κάστρο της Αλάγιας και τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου του Βουνού. Θα δειπνήσουμε στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ημέρα7
Μύρα της Λυκίας, προσκύνημα στον Ι.Ν Αγ. Νικολάου και επιστροφή.

Πρωινό και αναχώρηση για Μύρα της Λυκίας, επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Μύρων της Λυκίας. Μεταφορά στη Μαρμαρίδα και επιστροφή με καράβι στη Ρόδο. Άφιξη στο νησί μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Αθήνα.

>>Το Πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει εφόσον επιβάλλεται για λόγους βελτίωσης κατά την κρίση του αρχηγού, χωρίς να παραλείπονται οποιαδήποτε από τους πιο πάνω χώρους και προσκυνήματα.

Ιστορική αναδρομή

Η βιβλιοθήκη κτίστηκε μεταξύ 114 και 125 μ.Χ. από τον Τιβέριο Ιούλιο Ακίλα Πολεμαιάνο προς τιμή του πατέρα του, Τιβέριου Ιούλιου Κέλσου Πολεμαιάνου, γερουσιαστή της Ρώμης. Κάτω από τα θεμέλια της βιβλιοθήκης βρίσκεται ο τάφος με τη μαρμάρινη σαρκοφάγο του Κέλσου.

Η αποπεράτωση της οικοδομής έγινε από τους κληρονόμους του Ακίλα και υπό την εποπτεία του εύπορου πολίτη της Εφέσου Τιβέριου Κλαύδιου Αριστίωνα. Στους χώρους της βιβλιοθήκης στεγάστηκαν δώδεκα χιλιάδες τόμοι βιβλίων στη συνηθισμένη κυλινδρική βιβλιοδεσία. Τα έξοδα διατήρησης της βιβλιοθήκης ανατέθηκαν στο κοινό.

Στον τρίτο αιώνα έγινε σεισμός, κατά τον οποίο έπιασε φωτιά και το εσωτερικό της βιβλιοθήκης καταστράφηκε. Έκτοτε δεν ξαναλειτούργησε. Το 1905/1906 τα ερείπια καθαρίστηκαν, ενώ στην δεκαετία του 1970 ακολούθησε η αναστήλωση της πρόσοψης. Σήμερα η βιβλιοθήκη του Κέλσου συγκαταλέγεται στα πιο ξακουστά αρχαία μνημεία της Τουρκίας. Η εικόνα της είναι τυπωμένη στο χαρτονόμισμα των 20 τουρκικών λιρών.

Περιγραφή

Η βιβλιοθήκη έχει διαστάσεις 23 μέτρα μήκος και 17 μέτρα βάθος. Επειδή το οικόπεδο στο οποίο κτίστηκε ήταν αναγκαστικά μικρό, γιατί ήταν μέσα στην πυκνοκατοικημένη Έφεσο, η αρχιτεκτονική διακόσμηση της πρόσοψης κάνει χρήση ευφυέστατων οπτικών βοηθητικών στοιχείων που δίνουν στο όλο κτίριο μια κομψή μεγαλειότητα. Στην είσοδο είναι αναρτημένο το κείμενο της διαθήκης του δωρητή και σώζεται μέχρι τις ημέρες μας. Εξωτερικά το κτίριο έχει δύο ορόφους. Το ισόγειο είναι διακοσμημένο με τέσσερα αλληγορικά αγάλματα που παριστάνουν τις αρετές του Κέλσου. Είναι τα αγάλματα των θεών Σοφία, Αρετή, Έννοια και Επιστήμη. Το κρηπίδωμα έχει εννέα σκαλοπάτια και είναι διακοσμημένο με βάσεις αγαλμάτων και στις δύο πλευρές. Το ισόγειο έχει τρεις πόρτες, ενώ ο πρώτος όροφος έχει τρία παράθυρα. Ο τριώροφος εσωτερικός χώρος διέθετε διαδρόμους με ράφια για τα βιβλία. Έξω από την βιβλιοθήκη υπήρχε ένα μεγάλο συντριβάνι με ανάγλυφα.

Για περισσότερα: Βικιπαίδεια- Βιβλιοθήκη του Κέλσου

Η τιμή περιλαμβάνει.

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Χίος-Τσεσμέ και Μαρμάρι-Ρόδος με φόρους.
  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Χίος / Σμύρνη-Καισάρεια / Ρόδος-Αθήνα με φόρους αεροδρομίου και επίναυλο καυσίμων.
  • Μεταφορά από το αεροδρόμιο της Χίου προς το λιμάνι & το λιμάνι της Ρόδου προς αεροδρόμιο.
  • Μεταφορές-Ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • 1 διανυκτέρευση στην Σμύρνη σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό και δείπνο.
  • 1 διανυκτέρευση στην Καισάρεια σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό και δείπνο.
  • 1 διανυκτέρευση στο Ικόνιο σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό και δείπνο.
  • 3 διανυκτερεύσεις στην Αττάλεια σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό και δείπνο.
  • Ξεναγήσεις από ελληνόφωνo ξεναγό σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει.

  • Γεύματα, ποτά και οτιδήποτε ρητώς δεν αναφέρεται ως περιλαμβανόμενο.
  • Τυχούσα αύξηση των φόρων Αεροδρομίου κατά την έκδοση των εισιτηρίων.
  • Είσοδοι σε Μουσεία, Εκκλησίες, Αρχαιολογικούς κ.λ.π, εισιτήρια πλοιαρίων εκτός από τα πιο πάνω ρητά αναφερόμενα.
  • Φιλοδωρήματα (οδηγοί-ξεναγοί προαιρετικά-πάντα συνηθίζονται)

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας με την παρακάτω φόρμα.

Οδοιπορικό σε Μικρά Ασία, Καππαδοκία & Αττάλεια

Enter the Land of Light

pilgrimage tours in Greece logo
error: