Ιεροσόλυμα & Παλαιά Πόλη - 5 ημέρες

(Στιγμιότυπο από την εκδρομή μας- ο κίονας που εξήλθε το Άγιο Φώς, Ναός της Αναστάσεως)

Στην αριστερή πλευρά του Ναού της Αναστάσεως παρατηρούμε «τη σχισμένη και μαυρισμένη κολώνα ». Σύμφωνα με την παράδοση το 1520 επί Τουρκοκρατίας Λατίνοι και Αρμένιοι δωροδόκησαν το Σουλτάνο Μουράτ και αυτός απαγόρευσε την είσοδο στον Πανάγιο Τάφο του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Σωφρονίου για την Ακολουθία του Αγίου Φωτός. Στον Τάφο μπήκε ο Αρμένιος Πατριάρχης με σκοπό να πάρει αυτός το Άγιο Φως. Οι Ορθόδοξοι μαζί με τον Πατριάρχη μας, παρέμειναν προσευχόμενοι έξω από τον Ναό κοντά στην Αγία Πόρτα. Ο Αρμένιος Πατριάρχης προσευχόταν για ώρες αλλά το Άγιο Φως δεν του έκανε τη χάρη και δεν έβγαινε. Ξαφνικά αστραπές κάλυψαν το Ναό, και κεραυνός έσκισε την κολώνα από την οποία βγήκε Φως που άναψε τα κεριά του Πατριάρχη.

ημέρα1
Προσκύνημα στην Παλαιά Πόλη.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για το Τελ Αβίβ. Άφιξη παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας και μεταφορά στα Ιεροσόλυμα. Συνάντηση με τον ξεναγό μας και περπάτημα για επίσκεψη στην παλαιά πόλη και το Ναό της Αναστάσεως. Προσκύνημα στον Πανάγιο τάφο, στο Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση και τα παρεκκλήσια που κυκλώνουν το Ναό της Αναστάσεως με σημαντικότερο του Τιμίου Σταυρού. Συνεχίζουμε περπατώντας προς το λόφο της Αγίας Σιών: στο σπίτι του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, στο Υπερώον, στο τείχος των Δακρύων, από όπου θα δούμε-από μακρυά-το Ναό του Σολομώντα, το Τέμενος Ομάρ και Ελ Ακσα. Περπατάμε στην οδό του Μαρτυρίου, προσκυνάμε στο Πραιτώριο, Οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα2
Στο Σπήλαιο του Προφήτη Ηλία. την Ιεριχώ και άλλα.

Πρωινό και επίσκεψη, στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά όπου και το σπήλαιον του Προφήτη Ηλία, Συνεχίζουμε για την Ι.Μ. Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη και την Ιεριχώ (Ι.Μ. Προφήτη Ελισσαίου με τη συκομορέα του Ζακχαίου) και τη Βηθανία όπου και ο τάφος του Αγίου Λαζάρου. Μεταφορά στο Όρος των Ελαιών στον τόπο λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου, στη Γεσθημανή, όπου ο τάφος της Παναγίας και ο τόπος προσευχής του Κυρίου μας. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα, δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα3
Συνέχεια των προσκυνημάτων μας.

Πρωινό και αναχώρηση για το Φρέαρ του Ιακώβ -αν μας επιτραπεί από τις Αρχές- στη Σαμάρεια όπου ο Χριστός συνομίλησε με την Σαμαρείτιδα και όπου ευρίσκεται το λείψανο του Αγ. Φιλουμένου. Συνεχίζουμε για το Όρος Θαβώρ όπου μεταμορφώθηκε ο Κύριος, στην Κανά όπου ευλογήθηκε ο Γάμος και στη Ναζαρέτ στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την Ι.Μ. Αγ. Αποστόλων στην Καπερναούμ, στην Τιβεριάδα και στον Ιορδάνη ποταμό όπου θα γίνει το συμβολικό βάπτισμα. (πιθανόν το γεύμα στην Τιβεριάδα-προαιρετικό). Επίσκεψη στο Σαραντάριο Όρος (προαιρετικά με τελεφερίκ), όπου επειράσθη ο Κύριος. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα4
Μοναστήρια της Αγίας Γης.

Πρωινό και αναχώρηση για τις Ιερές Μονές των Αγίων Θεοδοσίου και Σάββα, το Χωρίο των Ποιμένων, για τη Βηθλεέμ όπου θα προσκυνήσουμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως κ Σπαργανώσεως, για την Ι.Μ. Προφήτη Ηλία. Επίσκεψη στην Ορεινή, όπου γεννήθηκε ο Τίμιος Πρόδρομος και στις Ι. Μονές, Αγίου Συμεών του Θεοδόχου και του Τιμίου Σταυρού. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα, δείπνο και διανυκτέρευση.

ημέρα5
Επιστροφή στην Αθήνα.

Πρωινό και αναχώρηση από Ιεροσόλυμα για το αεροδρόμιο Ben Gourion στο Τελ Αβίβ για την πτήση μας προς την Αθήνα.

>>Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει, κατά την κρίση του Αρχηγού της εκδρομής , χωρίς να παραληφθούν οι τόποι και τα προσκυνήματα που αναφέρονται.

Η ιστορία της Αφής του Αγίου Φωτός έχει πραγματικά συγκλονίσει εκκατομύρια ανθρώπων στον κόσμο.

Η θαυμαστή του εμφάνιση το μεσημέρι του Σαββάτου κάνει πολλά μάτια τα δακρίσουν, καρδιές να σκιρτίσουν αλλά πολλές φορές προκαλεί και αντιδράσεις από τους εκπροσώπους των άλλων δογμάτων οι οποίοι θα ήθελαν εκείνοι να είναι στη θέση του Έλληνα Πατριάρχη. Αυτό όμως έχει λυθεί αιώνες τώρα θαυμαστά και αναλλοίωτα στο πέρασμα των χρόνων

Μπαίνοντας λοιπόν στο ναό μια και μοναδική πόρτα οδηγεί στο εσωτερικό του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως. Είναι από ξύλο καρυδιάς και κυπαρισσιού ύψους 6 και πλάτους 4 μέτρων. Πλάι της υπάρχει και μια άλλη που την έκλεισε ο Σουλτάνος Σαλαντίν το 1187. Οι δύο αυτές πόρτες πλαισιώνονται από 11 μαρμάρινες κολώνες.

Περισσότερες πληροφορίες: iellada.gr- Το Άγιον Φώς

Η τιμή περιλαμβάνει.

  • Αεροπορικό Εισιτήριο Αθήνα-Τελ Αβίβ-Αθήνα με Φόρους Αεροδρομίου
  • 4 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων.
  • Εκδρομές και ξεναγήσεις σύμφωνες με το πρόγραμμα
  • Μεταφορές με κλιματιζόμενο πολυτελές πούλμαν
  • Μετάβαση στο Θαβώρ με ταξί, πούλμαν στον Αγ. Σάββα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Συνοδός γραφείου μας

Δεν περιλαμβάνει.

  • Φιλοδωρήματα που πάντα συνηθίζονται (οδηγοί, ξεναγοί, ξενοδοχείο)
  • Εισόδους σε χώρους και μουσεία.
  • Τυχούσα αύξηση της τιμής των φόρων κατά την ημέρα έκδοσης των εισιτηρίων.
  • Γεύματα ,ποτά και οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά σαν περιλαμβανόμενο.

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας με την παρακάτω φόρμα.

Ιεροσόλυμα & Παλαιά Πόλη

Enter the Land of Light

pilgrimage tours in Greece logo
error: