Οι Εντυπώσεις μας από το Πήλιο: 28 – 30/05

Πανοραμική άποψη του χωριού Μακρινίτσα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδρομή μας στο μαγευτικό Πήλιο (28-30/5), η πρώτη μας εκδρομή μετά την φετινή καραντίνα,  όπου είχαμε ξανά την ευκαιρία με ασφάλεια και εναρμονησμένοι με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα να βαδίσουμε στα γραφικά σοκάκια της Μακρυνίτσας (το «μπαλκόνι του Πηλίου») να ατενίσουμε τον καταγάλανο Παγασητικό κόλπο και να περιηγηθούμε σε πολλά μέρη στην γύρω περιοχή . Οι συμμετοχές πολλές , χρειάστηκαν 2 πούλμαν για να μεταφερθούμε, θα θέλαμε να ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν.

Μέσα σε όλα αυτά, φυσικά δεν έλειψαν και οι προσκυνηματικές μας επισκέψεις,σε δυο από τα πιο ξακουστά μοναστήρια του νομού Μαγνησίας: την Ι.Μ. Ξενιάς, η οποία λέγεται πως έλαβε το όνομα της από την φιλοξενεία που προσέφερε και προσφέρει μέχρι σήμερα και την Ι.Μ. Παναγίας Οδηγήτριας. Και στα δυο αυτά προσκυνήματα είχαμε την χαρά και την ευλογία, να προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας «Κισσιωτίσσης» (αφού λέγεται πως η εικόνα βρέθηκε μέσα σε κισσούς) και να επισκεφτούμε τον τάφο της μακαριστής γερόντισσας Μακρίνας, μιας εκ των κτητόρων της Μονής της Παναγίας της Οδηγήτριας. Ο καιρός ήταν ο καλύτερος σύμμαχος μας σε αυτή την εξόρμηση και η φιλοξενία των μοναζουσών ομόρφυνε την ημέρα μας ακόμη περισσότερο!

Στιγμιότυπο από το χωριό Μακρινίτσα του Πηλίου

Δεν θα ήταν σωστό να παραλείψουμε και την επίσκεψη μας σε μερικά από τα πιο γραφικά χωριά του Πηλίου, όπως η Ζαγορά και η Τσαγκαράδα και το παραθαλάσσιο χωριό του Αγ. Ιωάννη με την απαράμιλλη ομορφιά.

Αυτά, ήταν μερικά από τα πολλά που κάναμε, σε ένα πολύ όμορφο και γεμάτο εντυπώσεις Σαββατοκύριακο!

Παραδοσιακό καφενεδάκι στο Πήλιο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: