360° Virtual Tour στις Πυραμίδες της Αιγύπτου

Εικονική Περιήγηση, Πυραμίδες της Γκίζας

Εικονική Περιήγηση στις Απίθανες Πυραμίδες της Αιγύπτου!

Όπως ένα αρχαίο ρητό της Αιγύπτου λέει «Όλα στον κόσμο φοβούνται τον χρόνο, και ο χρόνος τις Πυραμίδες!»

Οι Πυραμίδες της Γκίζας, κατασκευάστηκαν για να αντέχουν στην αιωνιότητα. Και το απέδειξαν αυτό… Οι μνημειώδεις τάφοι είναι υπολείμματα της εποχής του παλαιού βασιλείου της Αιγύπτου και κατασκευάστηκαν πριν από περίπου 4.500 χρόνια.

Κατασκευάστηκαν για τους Φαραώ της Αιγύπτου οι οποίοι πίστευαν πως θα γινόντουσαν θεοί στην μετά θάνατο ζωή. Οι τάφοι τους σε σχήμα πυραμίδας περιελάμβανε όλα εκείνα τα πράγματα, που θα έπρεπε να διατηρεί ο νεκρός στον επόμενο κόσμο. Ο Φαραώ Khufu κατασκεύασε την πρώτη πυραμίδας της Γκίζας, γύρω στο 2550 π.Χ. Η Μεγάλη Πυραμίδα  είναι η μεγαλύτερη στη Γκίζα και υψώνεται περίπου 147 μέτρα πάνω από το οροπέδιο. Τα εκτιμώμενα 2,3 εκατομμύρια πέτρινα τμήματα της, ζυγίζουν κατά μέσο όρο από 2,5 έως 15 τόνους.

Ο γιος του Khufu, Φαραώ Khafre έχτισε τη δεύτερη πυραμίδα στη Γκίζα, περίπου το 2520 π.Χ. Είναι μάλιστα η κεντρική πυραμίδα που ακολουθεί στην εικονική μας περιήγηση. Στη νεκρόπολη του συμπεριέλαβε και τη Σφίγγα, ένα μυστηριώδες ασβεστολιθικό μνημείο με το σώμα λιονταριού και την όψη ενός Φαραώ. Κάτι με τον δικό μας Κέρβερο από την αρχαιοελληνική μυθολογία. Όπως στην περίπτωση του Κέρβερου, έτσι και εδώ η Σφίγγα φρουρεί τον τάφο του Φαραώ. Η τρίτη πυραμίδα της Γκίζας είναι σημαντικά μικρότερη από τις δύο πρώτες και χτίστηκε από τον Φαραώ Μυκερίνο (Menkaure) γύρω στο 2490 π.Χ.

Κατασκευή των Πυραμίδων

Η κατασκευή των Πυραμίδων στη Γκίζα φαντάζει ακατόρθωτη τεχνικά για αυτό και οι επιστήμονες ακόμα ερευνούν την κατασκευή τους από τους αρχαίους Αιγυπτίους. Με την έρευνα αυτή οι επιστήμονες ανακάλυψαν αρκετά στοιχεία που αφορούσαν τον αρχαίο πολιτισμό τους, τις ειδωλολατρικές δοξασίες αλλά και τον τρόπο ζωής τους.

Η κατασκευή των Πυραμίδων πραγματοποιούνταν από καλά εκπαιδευμένους εργάτες οι οποίοι ζούσαν σε μια κοντινή κοινότητα. Αρχαιολογικές ανασκαφές στο μέρος αποκάλυψαν μια άκρως οργανωμένη πόλη, πλούσια σε πόρους που είχε την ισχυρή υποστήριξη των Φαραώ της εποχής. Είναι πιθανό οι κοινότητες σε ολόκληρη την Αίγυπτο να προσέφεραν εργαζόμενους, τρόφιμα και άλλα απαραίτητα, αφού οι Πυραμίδες αποτελούσαν ένα μέσο εθνικής προβολής και της εξουσίας των Φαραώ.

Εικονική περιήγηση στις Πυραμίδες

Η εικονική σας περιήγηση στις πυραμίδες γίνεται με το mouse (drag & move) καθώς και με τα βέλη του πληκτρολογίου. Οι μικρές «τελίτσες» στο κάτω μέρος της οθόνης σας πηγαίνουν γρήγορα στις διάφορες πυραμίδες. Μπορείτε ακόμη να δείτε την θέα του Κάιρο από την κορυφή της Πυραμίδας του Χέοπα. Στα αριστερά της οθόνης μπορείτε να κάνετε zoom in – out, και με τα ερωτηματικά να λάβετε (στα Αγγλικά) αρκετές χρήσιμες πληροφορίες. Επίσης μπορείτε να δείτε το πανόραμα σε πλήρης οθόνη (fullscreen).

Καλό σας ψηφιακό…ταξίδι στις Πυραμίδες της Γκίζας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: