Πανόραμα 360° στις Μονές των Μετεώρων

Μονή Μεγάλου Μετεώρου, Καλαμπάκα

Δείτε σε ένα πανόραμα 360° όλες τις Μονές των Μετεώρων καθώς και λεπτομέρειες από το εσωτερικό τους…

Η περιοχή των Μετεώρων μαζί με τις 6 διάσημες Μονές της, τελεί υπό την προστασία της UNESCO. Τα βραχώδη όρη της Θεσσαλίας, 600 μ. πάνω από την επιφάνεια της Γης, δημιουργούν ένα τοπίο μοναδικό για τον κάθε επισκέπτη. Εκεί, στις άκρες αυτών των βράχων στέκονται και οι 6 Μονές των Μετεώρων…

Η μοναστική ζωή των Μετεώρων ξεκινά στις αρχές του 9ου αιώνα με τον μοναχό Βαρλαάμ. Λίγο αργότερα ο Αθανάσιος του Άθω, ο σημερινός Άγιος Αθανάσιος ο «Μετεωρίτης» θα κατοικήσει στον «Πλατύ Λίθο». Εκεί θα χτίσει το πρώτο κοινόβιο με το όνομα «Μεγάλο Μετέωρο», το οποίο θα αποτελέσει το επίκεντρο της κοινοβιακής ζωής όλης της περιοχής.

Σήμερα μπορεί κανείς να επισκεφτεί τις μονές -τα διασημότερα αξιοθέατα της περιοχής- με μια εικονική περιήγηση μέσα από τον υπολογιστή του!

Στην εικόνα που ακολουθεί, φαίνεται πανοραμικά ο Θεσσαλικός κάμπος και τα Μοναστήρια των Μετεώρων. Πατώντας στο εικονίδιο με το ελικόπτερο μπορείτε να δείτε όλες τις μονές από ψηλά. Σε μερικές περιπτώσεις μπορείτε να περιηγηθείτε ακόμη στο προαύλιο χώρο και το εσωτερικό τους. Η μετακίνηση σας εντός της οθόνης γίνεται με το mouse ή τα βέλη του πληκτρολογίου (← ↑ → ↓). Για συντομία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης τα εικονίδια στο δεξί μέρος της οθόνης.

Μην ξεχάσετε να κάνετε μια στάση στο χωριό Καστράκι (8) και να δείτε από κοντά τους Ιερούς Βράχους των Μετεώρων (19). Μπορείτε επίσης να δείτε το εσωτερικό της Μονής Αγίας Τριάδος και Αγίου Στεφάνου (12 & 17). Χρησιμοποιώντας το zoom +- μπορείτε να θαυμάστε με λεπτομέρεια τις τοιχογραφίες στο Καθολικό.

Για περισσότερα πανοράματα από την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του airpano. Καλή σας περιήγηση!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Σχόλια

  1. Ιορδάνης

    εξαιρετικό, από τέτοιες εικόνες διδάσκεται κανείς. Μπράβο σας!

    1. Προσκυνητής

      Σε ευχαριστούμε πολύ Ιορδάνη για το σχόλιο σου! Οι εικόνες των Μετεώρων είναι πράγματι καταπληκτικές, πόσο μάλλον όταν τις βλέπεις από κοντά 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: