Κωνσταντινούπολη, Ραιδεστός & Συληβρία - 6 ημέρες

Το παλαιό δικαστήριο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, το Τοπ Καπί, φιλοξένησε στο διάστημα μεταξύ του 15ου -19ου αιώνα πολλούς φιλόδοξους αυλικούς και μεγαλοπρεπείς σουλτάνους…

Με τη θέα του να ατενίζει διαρκώς προς τον Βόσπορο και τη μοναδική, καλοσυντηρημένη αρχιτεκτονική του και διακόσμηση να παραπέμπουν σε «παραμύθι» το Τοπ Καπί υπόσχεται να σας συνεπάρει! Στο εσωτερικό του, που από το 1924 λειτουργεί ως Μουσείο, θα βρείτε μοναδικά έργα κεραμικής και ισλαμικής καλλιγραφίας, απομεινάρια των θησαυρών των Σουλτάνων και άλλα πολλά…

ημέρα1
Ραιδεστός & Συληβρία

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για την Αλεξανδρούπολη. Άφιξη στο αεροδρόμιο, παραλαβή των αποσκευών μας επιβίβαση στα πούλμαν και μεταφορά στα σύνορα με την Τουρκία. Αφού περάσουμε τον έλεγχο και καθοδόν προς την Κωνσταντινούπολη, θα έχουμε συνάντηση με τον ξεναγό μας στην Ραιδεστό, και επίσκεψη της πόλης που κτίστηκε το 6ο αιώνα π.Χ. και άκμασε ιδιαίτερα κατά τους βυζαντινούς χρόνους. Στην συνέχεια επίσκεψη στην πόλη Σηλυβρία, την πατρίδα του Αγ. Νεκτάριου. Άφιξη στην Πόλη επίσκεψη στην Παναγία του Βεφά όπου υπάρχει θαυματουργό Αγίασμα. Το όνομα προήλθε από τον φημισμένο Τούρκο μουσικό Vefa που κατοικούσε σε εκείνη την περιοχή. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή Taxim, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την Πόλη. Το βράδυ διανυκτέρευση.

ημέρα2
Αγία Σοφία, Τοπ Καπί και άλλα αξιοθέατα.

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας αμέσως ξεκινάμε την ξενάγησης μας επισκεπτόμενοι την επιβλητική εκκλησία της Αγίας Σοφίας, το Τοπ Καπί (Παλάτι των Σουλτάνων), το Μπλε Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ, χτισμένο σε κοντινή απόσταση με σκοπό να υποσκελίσει την μεγαλοπρέπεια της Αγ. Σοφίας, τον Ιππόδρομο με τον αιγυπτιακό Οβελίσκο του Θεοδοσίου και την Στήλη του Πορφυρογέννητου, και την περίφημη Κιστέρνα-υδραγωγείο του Ιουστινιανού. Το απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

ημέρα3
Στη συνέχεια του προσκυνήματος μας.

Πρωινό σε πακέτο και Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγ. Γεωργίου. Μετά το πέρας της Λειτουργίας θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας με πρώτο σταθμό Μονή της Χώρας με τα μοναδικά ψηφιδωτά, την Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλή) όπου και οι Τάφοι των Πατριαρχών, τον Ι.Ν. Παναγίας των Βλαχερνών. Ο Ναός βρίσκεται στην περίφημη αυτή συνοικία Βλαχέρνες, της Κωνσταντινούπολης, όπου εκτός του ναού υπήρχε και βασιλικό παλάτι. Διανυκτέρευση.

ημέρα4
Ολοήμερη Κρουαζίερα στα Πριγκηπόνησα.

Πρωινό και μεταφορά στην Ασιατική πλευρά της πόλης από όπου θα πάρουμε το πλοιάριο για την ολοήμερη κρουαζιέρα στην θάλασσα του Μαρμαρά, στα περίφημα Πριγκηπόνησα, με επίσκεψη στην Θεολογική σχολή της Χάλκης. Στην Πρίγκηπο επίσκεψη προαιρετικά στον Άγιο Γεώργιο τον Κουδουνά. Ελεύθερος χρόνος, προτείνουμε έναν γύρο στην Πρίγκηπο με άμαξες. Επιστροφή το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

ημέρα5
Περιήγηση στην Πόλη.

Πρωινό και επίσκεψη στο ανάκτορο Ντολμά-Μπαχτσέ που σημαίνει “γεμισμένος κήπος,” στην Μεγάλη του Γένους Σχολή, στην Παναγία την Μουχλιώτισσα και την κλειστή Αγορά με τα χιλιάδες μικρά καταστήματα. Το απόγευμα ελεύθερο, προαιρετικά δυνατότητα κρουαζιέρας στον Βόσπορο με πλοιάριο. Διανυκτέρευση.

ημέρα6
Επιστροφή αεροπορικώς για την Αθήνα.

Πρωινό, φόρτωση των αποσκευών και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, από που θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα.

>>Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει, κατά την κρίση του Αρχηγού της εκδρομής , χωρίς να παραληφθούν οι τόποι και τα προσκυνήματα που αναφέρονται.

To Τοπ Καπί (τουρκ. Topkapı Sarayı) είναι ανάκτορο που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας. Χτισμένο σε λόφο που επιβλέπει το Βόσπορο και ήταν ακρόπολη του αρχαίου Βυζαντίου, αποτελούσε επίσημη κατοικία των σουλτάνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τα μέσα του 15ου αιώνα μέχρι την κατασκευή του παλατιού Ντολμά Μπαχτσέ (1853). Αρχικά γνωστό ως «Νέο Παλάτι» (τουρκ. Yeni Sarayı), έλαβε τη σημερινή ονομασία του κατά το 19ο αιώνα από παρακείμενη ομώνυμη πύλη. Είναι μέρος των ιστορικών περιοχών της Κωνσταντινούπολης που ανήκουν συλλογικά στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Η κατασκευή του χρονολογείται λίγα χρόνια μετά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τον Μωάμεθ Β΄. Τα τείχη που περιβάλουν το παλάτι ανεγέρθηκαν περίπου το 1460 και η κατασκευή τους ολοκληρώθηκε το 1478[2]. Στη διάρκεια του χρόνου, υπέστη σημαντικές τροποποιήσεις, επεκτάσεις, αλλά και φυσικές φθορές, συνδυάζοντας την αρχιτεκτονική διαφόρων αιώνων, καθώς νέα κτίσματα προστίθονταν από τους σουλτάνους.

Το άλλοτε κυβερνητικό κέντρο λειτουργεί από τις 3 Απριλίου του 1924 ως μουσείο και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Εκτός από τα ιστορικά κτίσματα, στις συλλογές του περιλαμβάνονται έργα κεραμικής, ισλαμικής καλλιγραφίας, χειρόγραφα, υφάσματα, τεχνουργήματα, θησαυροί των σουλτάνων, καθώς και ισλαμικά κειμήλια μεγάλης αξίας.

Για περισσότερες πληροφορίες: Βικιπαίδεια- Τοπ Καπί

Η τιμή περιλαμβάνει.

  • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Αλεξανδρούπολη-Αθήνα με φόρους αεροδρομίου και επίναυλο καυσίμων.
  • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων στην Κων/πολη, περιοχή Taxim, με πρωινό καθημερινά.
  • Μεταφορές σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής σύμφωνα με το πρόγραμμα, με πολυτελές κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Συνοδό του γραφείου μας & ξεναγήσεις από ελληνόφωνους ξεναγούς.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει.

  • Ποτά, γεύματα, δείπνα, εισόδους σε χώρους και Μουσεία, εισιτήρια πλοιαρίων & οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά
  • Φιλοδωρήματα που πάντα συνηθίζονται (οδηγοί, ξεναγοί, ξενοδοχείο).
  • Τυχούσα αύξηση της τιμής των φόρων κατά την ημέρα έκδοσης των εισιτηρίων.

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας με την παρακάτω φόρμα.

Κωνσταντινούπολη, Ραιδεστός & Συληβρία

Enter the Land of Light

pilgrimage tours in Greece logo
error: