twitterfacebookpinterest
Δηλωστε συμμετοχη
και λάβετε μέρος στις εκδρομές μας. Πατήστε εδώ →

9 ήμερη εκδρομή Ιορδανία συνδυασμός με Ισραήλ

 • Posted On: 26th February 2013
 • By:
9 ήμερη εκδρομή Ιορδανία συνδυασμός με Ισραήλ

Μοναδικό πρόγραμμα με διανυκτερεύσεις στο Αμάν και στα Ιεροσόλυμα

1η ημέρα: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση με απευθείας πτήση για Τελ Αβίβ. Άφιξη και μεταφορά στα Ιεροσόλυμα. Στην συνέχεια περπάτημα για μια πρώτη επίσκεψη στην παλαιά πόλη και το Ναό της Αναστάσεως. Προσκύνημα στον Πανάγιο τάφο στο Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση και τα παρεκκλήσια που κυκλώνουν το Ναό της Αναστάσεως με σημαντικότερο του Τίμιου Σταυρού. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για τη Γέφυρα Σεχ Χουσείν 1917, πέρασμα στην Ιορδανία. Διασχίζουμε την πόλη Γέρασα, την Ελληνορωμαϊκή πόλη που χτίστηκε από τους στρατιώτες του Μ. Αλέξανδρου και χρησίμευε σαν γηροκομείο των απόμαχων στρατιωτών του Μακεδονικού Στρατού, την Ελληνιστική Ακρόπολη, το αρχαιολογικό μουσείο το Ελληνορωμαϊκό θέατρο. Θα επισκεφτούμε την μητρόπολη Φιλαδέλφειας και το εκεί μουσείο. Συνεχίζουμε για το Αμάν, όπου θα έχουμε μία πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πρωινό μεταφορά στην πόλη Μάδηβα. Θα δούμε το Ελληνικό Σχολείο, την χριστιανική πόλη (την πόλη των ψηφιδωτών)η οποία κατοικείται συνεχώς για περίπου 3.500 χρόνια. Στο δάπεδο του Ελληνορθόδοξου ναού του Αγ. Γεωργίου θα δούμε τον υπέροχο Βυζαντινό ψηφιδωτό χάρτη του 6ου αιώνα που καταγράφει με ελληνικά γράμματα και πολλές λεπτομέρειες την Ιερουσαλήμ και τους Αγίους Τόπους. Συνεχίζουμε για το βουνό Νέμπο -με την καταπληκτική θέα προς την κοιλάδα του Ιορδάνη και την Νεκρά Θάλασσα-από όπου ο προφήτης Μωυσής είδε την υποσχόμενη γη για το λαό του Ισραήλ. Μεταφορά στον Ιορδάνη ποταμό για συμβολικό βάπτισμα. Το απόγευμα επιστροφή στο Αμμάν, δείπνο κ διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί για την Πέτρα. Αυτό που την κάνει ιδιαίτερα ελκυστική είναι η θέση της που την βρίσκουμε στο βάθος ενός στενού φαραγγιού χαραγμένου μέσα στην έρημο. Από την είσοδο διασχίζουμε ένα εντυπωσιακό φαράγγι, δηλαδή μια απέραντη χαράδρα χωμένη μέσα στους χρωματιστούς θεόρατους βράχους φτιαγμένους από την πολύχρωμη άμμο της ερήμου. Ο θησαυρός το πιο γνωστό μνημείο της Πέτρας κάνει την θεαματική εμφάνισή του στο τέλος του φαραγγιού και από εκείνο το σημείο επισκεπτόμαστε δεκάδες άλλα κτίσματα όπως Βασιλικούς Τάφους, δεξαμενές, λουτρά, μικρές και μεγάλες κατοικίες, το μοναστήρι και το θέατρο του 1ου αιώνα μ.Χ χωρητικότητας 3000 θεατών. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για το Ισραήλ και συγκεκριμένα στο Φρέαρ του Ιακώβ -αν μας επιτραπεί από τις Αρχές- στη Σαμάρεια όπου ο Χριστός συνομίλησε με την Σαμαρείτιδα και όπου ευρίσκεται το λείψανο του Αγ. Φιλουμένου. Συνεχίζουμε για το Όρος Θαβώρ όπου μεταμορφώθηκε ο Κύριος, στην Κανά όπου ευλογήθηκε ο Γάμος και στη Ναζαρέτ στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την Ι.Μ. Αγ. Αποστόλων στην Καπερναούμ, στην Τιβεριάδα και στον Ιορδάνη ποταμό όπου θα γίνει το συμβολικό βάπτισμα (πιθανόν το γεύμα στην Τιβεριάδα-προαιρετικό). Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

6η ημέρα: Πρωινό και μεταφερόμαστε στις Ιερές Μονές των Αγίων Θεοδοσίου και Σάββα, στο χωριό των Ποιμένων, τη Βηθλεέμ όπου θα προσκυνήσουμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως κ Σπαργανώσεως, την Ι.Μ.Προφήτη Ηλία. Επίσκεψη στην Ορεινή, όπου γεννήθηκε ο Τίμιος Πρόδρομος και στις Ι.Μονές, Συμεών του Θεοδόχου και του Τίμιου Σταυρού. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Πρωινό και επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά όπου και το σπήλαιον του Προφήτη Ηλία. Συνεχίζουμε για την Ι.Μ. Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτη και την Ιεριχώ (Ι.Μ. Προφήτη Ελισσαίου με τη συκομορέα του Ζακχαίου) Επίσκεψη στη Βηθανία όπου και ο τάφος του Αγίου Λαζάρου, στο Σαραντάριο Όρος (προαιρετικά με τελεφερίκ), όπου επειράσθη ο Κύριος. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα και επίσκεψη στο Όρος των Ελαιών, όπου ανελήφθη ο Κύριος, στη Γεσθημανή  όπου ο τάφος της Παναγίας  ο τόπος προσευχής του Κυρίου μας και ο τόπος Μαρτυρίου του Αγ. Στεφάνου. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

8η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο και επίσκεψη στην παλαιά πόλη: ξεκινάμε περπατώντας προς το λόφο της Αγίας Σιών: στο σπίτι του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, στο Υπερώον, στη Πατριαρχική Σχολή (αν είναι ανοικτά) στο τείχος των Δακρύων, από όπου θα δούμε -από μακρυά- το Ναό του Σολομώντα, το Τέμενος Ομάρ και Ελ Ακσα. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για γεύμα. Το απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

9η ημέρα: Φόρτωση των βαλιτσών, ένας καφές και  αναχώρηση  από Ιεροσόλυμα για το αεροδρόμιο Ben Gourion στο Τελ Αβίβ για την πτήση μας προς την Αθήνα.

 • Αεροπορικό Εισιτήριο Αθήνα-Τελ Αβίβ-Αθήνα με φόρους αεροδρομίου.
 • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στα Ιεροσόλυμα με πρωινό και ένα δείπνο.
 • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Αμάν, με πρωινό και δείπνο.
 • Εκδρομές και ξεναγήσεις σύμφωνες με το Πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Μετάβαση στο Θαβώρ με ταξί/Πουλμανάκια για τον Άγιο Σάββα.
 • Συνοδός και ξεναγός του γραφείου μας σε όλη την διάρκεια της εκδρομής
 • Βίζα εισόδου και εξόδου Ισραήλ  και Ιορδανίας.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

 • Ποτά, φιλοδωρήματα και οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά σαν περιλαμβανόμενο.
 • Εισόδους σε χώρους και Μουσεία.

Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει, κατά την κρίση του Αρχηγού της εκδρομής, χωρίς να παραληφθούν οι τόποι και τα προσκυνήματα που αναφέρονται.

Εναλλακτικά, δυνατότητα διαμονής σε ξενώνα του Πατριαρχείου στην πόλη Μαδηβά της Ιορδανίας.