twitterfacebookpinterest
Δηλωστε συμμετοχη
και λάβετε μέρος στις εκδρομές μας. Πατήστε εδώ →

5 ήμερο πρόγραμμα σε ολόκληρη την Κύπρο μας

  • Posted On: 8th February 2013
  • By:
5 ήμερο πρόγραμμα σε ολόκληρη την Κύπρο μας

Ολοήμερη εκδρομή στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και Καρπασία

1η ημέρα: Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος κ αναχώρηση με την για τη Λάρνακα. Άφιξη κ άμεση μεταφορά για την Πάφο. Προσκύνημα στην Ι.Μ. Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου κ ξενάγηση εντός της Μονής. Συνεχίζουμε με την επίσκεψη στην κατακόμβη της Αγίας Σολωμoνής, την Στήλη όπου μαστιγώθηκε  ο Απ. Παύλος «τεσσαράκοντα παρά μίαν». Μια βόλτα στο λιμανάκι για γεύμα και καφέ θα μας ξεκουράσει.(προαιρετική επίσκεψη στα ψηφιδωτά της έπαυλης του Διονύσου). Επιστροφή στη Λεμεσό τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση

2η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για την Ι.Μ. Παναγίας του Κύκκου. Στην πορεία επίσκεψη στην Ι.Μ.Παναγίας Τροοδίτισσας με τη θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας. Άφιξη στον Κύκκο. Προσκύνημα στη Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς, στο θρονί της Παναγιάς και στον τάφο του Μακαρίου. Επιστρέφοντας στη Λεμεσό στάση στο Όμοδος, στον Ι.Ν.Τ. Σταυρού όπου φυλάσσεται η Αγία Κάνναβις, το σχοινί που έδεσαν τον Χριστό στον Σταυρό, δωρεά της Αγίας Ελένης από το 327 μ.Χ. Μεταφορά στη Λεμεσό στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Αναχώρηση για την κατεχόμενη Αμμόχωστο και την Ι.Μ. Απ. Βαρνάβα ιδρυτή της Εκκλησίας της Κύπρου μαζί με τον Απ. Παύλο. Προσκύνημα στον Τάφο του Αγίου. Συνεχίζουμε για την κατεχόμενη Καρπασία όπου θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Απ. Ανδρέα. Στη διαδρομή θα δούμε τα κατεχόμενα χωριά μας από την Αρχαία Σαλαμίνα μέχρι το Ριζοκάρπασο και την Αμμόχωστο. Στην επιστροφή θα δούμε τον Πρωταρά και την Αγία Νάπα  τα σύγχρονα θέρετρα. Επιστροφή στη Λεμεσό, δείπνο κ διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για τη Λευκωσία. Επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα όπου ο τόπος απαγχονισμού του Παλληκαρίδη κ των άλλων Ηρώων του Αγώνα του 1955,στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου συνετρίβει το αεροπλάνο με τους Έλληνες στρατιώτες το 1974,στην Πράσινη Γραμμή με τα φυλάκια, στην Αρχιεπισκοπή κ τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου κ το Μουσείο Αγώνος του 1955.Το μεσημέρι επίσκεψη στη Λαϊκή Γειτονιά, χώρο διαμορφωμένο σαν την Πλάκα. Συνεχίζουμε για την Ι.Μ. Μαχαιρά. Επίσκεψη στο Κρησφύγετο του Γρηγόρη Αυξεντίου του Σταυραετού του Μαχαιρά και στην Ι. Μονή όπου θα ξεναγηθούμε και θα προσκυνήσουμε τη Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Μαχαιριώτισσας. Μεταφορά στη Λεμεσό στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πρωινό και μεταφορά στην Ι.Μ. Σταυροβουνίου, ιδρυμένη από την Αγία Ελένη που δώρησε και τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου. Είναι άβατος η Μονή και οι γυναίκες προσκυνούν το Τίμιο Ξύλο στο παρεκκλήσιο ενώ οι άνδρες προσκυνούν στη Μονή. Συνεχίζουμε για τη Λάρνακα. Στη Λάρνακα, επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίου Λαζάρου, φίλου του Χριστού όπου είναι ο τάφος και τα λείψανα του Αγίου. Μια βόλτα για ένα καφέ στην παραλία των Φοινικούδων θα μας ξεκουράσει. Μεταφορά στο Αεροδρόμιο, αναχώρηση  για την Αθήνα.


  • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Λάρνακα-Αθήνα με φόρους αεροδρομίου και επίναυλο καυσίμων
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο Ά κατηγορίας με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο)
  • Εκδρομές κ ξεναγήσεις στην Κύπρο με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Συνοδός του Γραφείου μας.


  • Τυχόν εισόδους σε χώρους κ οτιδήποτε δεν αναφέρεται σαν περιλαμβανόμενο
  • Τυχούσα αύξηση της τιμής των φόρων κατά την ημέρα έκδοσης των εισιτηρίων


Το Πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει εφόσον επιβάλλεται για λόγους βελτίωσης κατά την κρίση του αρχηγού, χωρίς να παραλείπονται οποιαδήποτε από τους πιο πάνω χώρους και προσκυνήματα.