twitterfacebookpinterest
Δηλωστε συμμετοχη
και λάβετε μέρος στις εκδρομές μας. Πατήστε εδώ →

8 ήμερο πρόγραμμα στην Πόλη και στον Πόντο

 • Posted On: 13th February 2013
 • By:
8 ήμερο πρόγραμμα στην Πόλη και στον Πόντο

3 ημέρες στην Πόλη και 5 στην περιοχή του Πόντου

1η ημέρα: Συγκέντρωση και μεταφορά στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για την πτήση μας προς την Κων/πολη. Άφιξη στην Κων/πόλη, παραλαβή από τους συνεργάτες μας. Μεταφορά στην πόλη και αμέσως ξεκινάμε την ξενάγησης μας επισκεπτόμενοι την επιβλητική εκκλησία της Αγίας Σοφίας, το Μπλε Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ, χτισμένο σε κοντινή απόσταση. Επίσκεψη στον Ιππόδρομο με τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου και την Στήλη του Πορφυρογέννητου, και την περίφημη Κιστέρνα-υδραγωγείο του Ιουστινιανού. Συνεχίζουμε για τη Μονή της Χώρας, με τα υπέροχα ψηφιδωτά που διατηρούνται στο πέρασμα των αιώνων. Επίσκεψη στην Παναγία την Βεφά, υπόγειος Ναός επ΄ ονόματι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ονομάζεται Παναγία του Βεφά, γιατί παλαιότερα κατοικούσε εκεί ο φημισμένος Τούρκος μουσικός Vefa. Επισκευάσθηκε μετά τις καταστροφές του 1955 και σήμερα λειτουργεί ο Ναός και το αγίασμα ως προσκύνημα. Φημολογείται ότι εκεί βρίσκεται ο τάφος του Κων/νου Παλαιολόγου. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε προαιρετικά σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Ξεκινάμε την ξενάγηση μας με την επίσκεψη στον Ι.Ν.Αγ. Τριάδος κοντά στην πλατεία Taxim. Δυνατότητα επίσκεψης στον Πατριαρχικό Ναό Του Αγ. Γεωργίου. Συνεχίζουμε για προσκύνημα στον Ι.Ν. Παναγίας των Βλαχερνών και στην Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλή) όπου και η Τάφοι των Πατριαρχών. Μεταφορά στην φημισμένη σκεπαστή αγορά. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε προαιρετικά σε τοπικό εστιατόριο. Επίσκεψη  στην Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής πρόσφατα ανακαινισμένη κοντά στο Κεράτιο Κόλπο. Προαιρετικά το  απόγευμα αν έχουμε χρόνο, κρουαζιέρα με ιδιωτικό πλοιάριο κατά μήκος του Βοσπόρου μέχρι το ύψος της κρεμαστής γέφυρας που ενώνει την Ασιατική με την Ευρωπαϊκή πλευρά, θαυμάζοντας την Πόλη κατά μήκος της ακτής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πρωινό και μεταφορά στην Ασιατική πλευρά της πόλης από όπου θα πάρουμε το πλοιάριο για την Ολοήμερη κρουαζιέρα στην θάλασσα του Μαρμαρά, στα περίφημα Πριγκηπόνησα, με επίσκεψη στην Θεολογική σχολή της Χάλκης. Στην Πρίγκηπο επίσκεψη στον Άγιο Γεώργιο τον Κουδουνά και προαιρετικό γεύμα. Ελεύθερος χρόνος, προτείνουμε έναν γύρο της Πριγκήπου με άμαξες. Επιστροφή το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη. Δυνατότητα επίσκεψης στην Χαλκιδώνα με το πλοιάριο της γραμμής. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα: Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο, για την πτήση μας προς την Σαμψούντα. Άφιξη και επίσκεψη στην Αμάσεια. Επιστροφή στην Σαμψούντα περιήγηση πόλης με τα πόδια. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για την Τραπεζούντα. Επίσκεψη στην Ορντου (Ι.Ν.Υπαπαντής) επίσκεψη στη παλιά συνοικία με τα παλιά αρχοντικά. Συνεχίζουμε για την Κερασούντα, ξενάγηση πόλης με την ελληνική συνοικία (Άγιος Νικόλαος και Αρχαιολογικό Μουσείο). Άφιξη στην Τραπεζούντα, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

6η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για ανάβαση στο Όρος Μελά για να επισκεφθούμε την ιστορική Μονή του Πόντου της Παναγίας Σουμελά, διασχίζοντας τις όχθες του ποταμού Πιξίτη. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος, με προαιρετική επίσκεψη στα ελληνικά χωριά του Πόντου. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

7η ημέρα: Πρωινό και ξενάγηση πόλης. Βλέπουμε το Ελληνικό Φροντιστήριο, στην Αγία Σοφία με την αρχιτεκτονική από την Εποχή των Κομνηνών, τον Ι.Ν.Παναγίας Χρυσοκέφαλου όπου γίνονταν οι στέψεις των Αυτοκρατόρων, την βίλα Καπαγιαννίδη, τον Ι.Ν. Αγίου Ευγενείου και τον Αρχαιότερο Ναό της πόλης της Αγ. Άννας. Βόλτα στον πεζόδρομο και ψώνια στη μεγάλη αγορά της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

8η ημέρα: Πρωινή στο ξενοδοχείο μας φόρτωση βαλιτσών και μεταφορά στο Αεροδρόμιο για τη πτήση μας προς την Αθήνα μέσω Κων/πολης. Άφιξη στην Πόλη, μεταφορά στο εστιατόριο της Λοξάνδρας για γεύμα (προαιρετικό). Επιστροφή στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς την Αθήνα. Άφιξη παραλαβή των αποσκευών, επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στο σημείο εκκίνησης.

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κων/πολη-Σαμψούντα/Τραπεζούντα-Αθήνα με φόρους αεροδρομίου.
 • Μεταφορές από και προς το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
 • Μεταφορές-Ξεναγήσεις  με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν σε όλη την διάρκεια της εκδρομής.
 • 3 διανυκτερεύσεις στην Κων/πολη, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό.
 • 1 διανυκτέρευση  στην Σαμψούντα, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό και δείπνο.
 • 3 διανυκτερεύσεις στην Τραπεζούντα, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό και δείπνο.
 • Ξενάγηση από Ελληνόφωνo ξεναγό σε όλη την διάρκεια της εκδρομής .
 • Συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
 • Τυχούσα αύξηση των φόρων Αεροδρομίου κατά την έκδοση των εισιτηρίων.
 • Είσοδοι σε Μουσεία Εκκλησίες Αρχαιολογικούς κ.λ.π, χώρους, εισιτήρια πλοιαρίων
 • Οτιδήποτε ρητώς δεν αναφέρεται ως περιλαμβανόμενο.
 • Φιλοδωρήματα (οδηγοί-ξεναγοί προαιρετικά –πάντα συνηθίζονται)

Το Πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει εφόσον επιβάλλεται για λόγους βελτίωσης κατά την κρίση του αρχηγού, χωρίς να παραλείπονται οποιαδήποτε από τους πιο πάνω χώρους και προσκυνήματα.