twitterfacebookpinterest
Δηλωστε συμμετοχη
και λάβετε μέρος στις εκδρομές μας. Πατήστε εδώ →

8 ήμερη εκδρομή Κων/πολη-Καππαδοκία-Αττάλεια

 • Posted On: 13th February 2013
 • By:
8 ήμερη εκδρομή Κων/πολη-Καππαδοκία-Αττάλεια

2 διαν/σεις στην Πόλη, 4 στην Καππαδοκία και 2 στην Αττάλεια

1η ΗΜΕΡΑ: Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη στην Πόλη, παραλαβή από τους συνεργάτες μας. Μεταφορά στην πόλη και αμέσως ξεκινάμε την ξενάγησης μας επισκεπτόμενοι την επιβλητική εκκλησία της Αγίας Σοφίας, το Μπλε Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ, τον Ιππόδρομο με τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου και την Στήλη του Πορφυρογέννητου, και την περίφημη Κιστέρνα-υδραγωγείο του Ιουστινιανού. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε προαιρετικά σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά το βράδυ στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και επίσκεψη στο Φανάρι όπου εδρεύει το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, επίσκεψη Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, και συνεχίζουμε για προσκύνημα στον Ι.Ν. Παναγίας των Βλαχερνών και στην Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλή) όπου και η Τάφοι των Πατριαρχών. Συνεχίζουμε για τη Μονή της Χώρας, με τα υπέροχα ψηφιδωτά που διατηρούνται στο πέρασμα των αιώνων. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε προαιρετικά σε τοπικό εστιατόριο, προαιρετικά στην συνέχεια κρουαζιέρα με ιδιωτικό πλοιάριο κατά μήκος του Βοσπόρου μέχρι τo ύψος της κρεμαστής γέφυρας που ενώνει την Ασιατική με την Ευρωπαϊκή πλευρά, θαυμάζοντας την Πόλη κατά μήκος της ακτής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Μεταφορά στο Αεροδρόμιο από όπου θα αναχωρήσουμε προς την Καισάρεια. Άφιξη παραλαβή από τους συνεργάτες μας. Θα εντυπωσιαστούμε από το άρτιο οδικό της δίκτυο, τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τα μοντέρνα κτίρια και την κεντρική πλατεία της. Το μεσημέρι γεύμα (προαιρετικό) και στη συνέχεια θα μεταβούμε στην παραδοσιακή τοπική αγορά που βρίσκεται δίπλα στο Σελτζουκικό Κάστρο. Επίσκεψη στην αγορά της πόλης και περίπατος στα γραφικά σοκάκια. μεταφορά στο  ξενοδοχείο μας τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το Προκόπι. Άφιξη ξενάγηση στην πανέμορφη πόλη (Προκόπι), κλασικό δείγμα της Καππαδοκιακής τέχνης. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά, στα παραδοσιακά κτίρια της παλαιάς πόλης. Επίσκεψη στο σπίτι όπου έζησε και αγίασε ο Αγ.Ιωάννης ο Ρώσος. Το μεσημέρι γεύμα (προαιρετικό). Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στη γειτονική κωμόπολη της Σινασού. Μια μοναδική περιοχή που «κουβαλάει» μια βαριά αρχιτεκτονική κληρονομιά των ιδιαίτερα ευπόρων εμπόρων της περιοχής. Θα διασχίσουμε, με τα πόδια, την κεντρική πλατεία, θα επισκεφθούμε την εκκλησία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Αμέσως μετά θα θαυμάσουμε το αρχοντικό του Ρίζου, ένα δείγμα των σπουδαίων αρχοντικών της εποχής, χώρος κατοικίας ενός ιστορικού προσώπου που διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στη διάρκεια της ανταλλαγής των πληθυσμών μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την υπόσκαφη εκκλησία του Αγ. Βασιλείου στην άκρη της πόλης. Επιστροφή στο Προκόπι τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, ξεκινάμε τη διαδρομή μας από την πόλη της Νεάπολης με πρώτο σταθμό την Μαλακοπή όπου βρίσκεται η Υπόγεια Πολιτεία. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην Καρβάλη όπου θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, τη μικρή κεντρική πλατεία και το Παρθεναγωγείο. Αμέσως μετά θα μεταφερθούμε στο Φαράγγι του Περιστρέμματος, μια πανέμορφη εικόνα πλημμυρισμένη από έντονη βλάστηση και πέρασμα ενός ποταμού. Θα κατηφορίσουμε 290 σκαλοπάτια φθάνοντας στην κοίτη του ποταμού και θα εντυπωσιαστούμε από την μοναδική θέα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Προκόπι.

6η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, ξεκινάμε για τη γειτονική Κοιλάδα του Κοράμματος (Goreme) με τις περίφημες υπόσκαφες εκκλησίες. Ένα μοναδικό θέαμα με έντονα πρωτοχριστιανικά στοιχεία και αξεπέραστη φυσιολατρική ομορφιά. Μετά τη ξενάγησή μας θα συνεχίσουμε προς το Τσαβουσίν, όπου βρίσκεται η εκκλησία του Νικηφόρου Φωκά. Αμέσως μετά θα φθάσουμε δίπλα στον Άλυ ποταμό (Kizilirmak) όπου βρίσκεται η κωμόπολη Άβανος, πασίγνωστη για τα εργαστήρια κεραμουργείας και ειδών λαϊκής τέχνης. Γεύμα (προαιρετικό) και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Προκόπι.

7η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την Αττάλεια. Στην διαδρομή θα επισκεφτούμε το Την Πέργη απ’ όπου  πέρασε ο Απ. Παύλος με συνοδό του τον Απ. Βαρνάβα και ανέβηκε στο οροπέδιο της Πισιδίας με πρώτο προορισμό του την πρωτεύουσα της Αντιόχεια. Άφιξη το απόγευμα στην Αττάλεια ξενάγηση της πόλης μεταφορά στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αττάλειας. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Κάστρο της Αλάγιας. Ξενάγηση στις αρχαιότητες της Σίδης, το θέατρο της Ασπένδου που θεωρείται ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία ελληνικά θέατρα στο κόσμο. Το απόγευμα μεταφορά στο Αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας. Άφιξη στην Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό στην Πόλη.

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κων/πολη – Καισάρεια/Αττάλεια-Αθήνα με φόρους αεροδρομίου και επίναυλο καυσίμων.
 • Μεταφορές-Ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • 2 διανυκτέρευση στην Κων/πολη σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό και δείπνο.
 • 3 διανυκτερεύσεις στο Προκόπι σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό και δείπνο.
 • 2 διανυκτερεύσεις στην Αττάλεια σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό και δείπνο.
 • Ξεναγήσεις από Ελληνόφωνo ξεναγό σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

 • Γεύματα, ποτά και οτιδήποτε ρητώς δεν αναφέρεται ως περιλαμβανόμενο.
 • Τυχούσα αύξηση των φόρων Αεροδρομίου κατά την έκδοση των εισιτηρίων.
 • Είσοδοι σε Μουσεία Εκκλησίες Αρχαιολογικούς κ.λ.π, χώρους, εισιτήρια πλοιαρίων εκτός από τα πιο πάνω ρητά αναφερόμενα.
 • Φιλοδωρήματα (οδηγοί-ξεναγοί προαιρετικά-πάντα συνηθίζονται)

Το Πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει εφόσον επιβάλλεται για λόγους βελτίωσης κατά την κρίση του αρχηγού, χωρίς να παραλείπονται οποιαδήποτε από τους πιο πάνω χώρους και προσκυνήματα.