twitterfacebookpinterest
Δηλωστε συμμετοχη
και λάβετε μέρος στις εκδρομές μας. Πατήστε εδώ →

8 ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Ρωσία

  • Posted On: 1st February 2013
  • By:
8 ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Ρωσία

Μόσχα - Ζαγκόρσκ - Αγία Πετρούπολη

1η ημέρα:  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση για την Μόσχα. Άφιξη,  συνάντηση και με ξεναγό μας και επίσκεψη στην Ι.Μ. Νοβοντιεβιτσι (παναγία του Σμολενσκ)και στον Ι.Ν. Σωτήρος. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Σήμερα θα γνωρίσουμε την καρδιά της Μόσχας το Κρεμλίνο όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες εκκλησίες του 15ου αιώνα. Θα δούμε το καμπαναριό του Ιβάν του Τρομερού, τις εκκλησίες Μπλακοβεσένσκι, Ουσπένσκι, το μέγαρο συνεδρίων καθώς και στην Κόκκινη πλατεία τον Ι.Ν. Αγ. Βασιλείου – προαιρετική είσοδος και το παρεκκλήσι της Παναγίας των Ιβήρων. Το απόγευμα επίσκεψη Ι. Μονών Ντονσκόι (όπου βρίσκονται και τα λείψανα του Αγ.Τύχωνα), και του Ι.Ν. Αγ. Σκέπης για προσκύνημα στον τάφο της Αγ. Ματρόνας. Δείπνο και διανυκτέρευση στην Μόσχα.

3η ημέρα: Πρωινό  και  αναχώρηση  για την Λαύρα του Αγ. Σεργίου στο Ζαγκόρσκ με τα περίφημα θρησκευτικά μνημεία του 15ου και 16ου αιώνα όπου ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τοιχογραφίες του ομώνυμου ναού, φιλοτεχνημένες από τον Αντρέα Ρουμπλιώφ, τον ναό της Κοιμήσεως την Τραπεζαρία και το πενταόροφο καμπαναριό, το παρεκκλήσιο με το λείψανο του Αγ. Μαξίμου του Γραικού, το μοναστήρι της Αγ. Τριάδας. Επιστροφή στην Μόσχα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα: Μετά το πρωινό αναχώρηση αεροπορικώς για την Αγ. Πετρούπολη. Άφιξη στη πόλη που ίδρυσε στις όχθες του Νέβα το 1703 ο Μέγας Πέτρος και αποτέλεσε λαμπρή πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας μέχρι την επανάσταση του 1917. Τα μεγαλοπρεπή παλάτια, οι επιβλητικοί ναοί, τα όμορφα δημόσια κτίρια, που εκτείνονται κατά μήκος των καναλιών, δίκαια της έχουν προσδώσει τον τίτλο της ομορφότερης πόλης της Βόρειας Ευρώπης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερη υπόλοιπη ημέρα για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα: Μετά το πρόγευμα θα αρχίσουμε την ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Ισαάκ, έναν από τους μεγαλύτερους ναούς στον κόσμο. Επίσης θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγ. Ιωάννου Κροστάνδης, την Λάυρα του Αγ. Αλεξάνδρου Νέφσκυ και τον τάφο της Οσίας Ξένης.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Σήμερα θα επισκεφθούμε τα χειμερινά ανάκτορα, όπου στεγάζεται ένα από τα μεγαλύτερα και πλουσιότερα μουσεία του κόσμου, το Ερμιτάζ. Στις εκατοντάδες αίθουσες του υπάρχουν πάνω από 2.000 έργα τέχνης, όπου αντιπροσωπεύουν τις καλλιτεχνικές τάσεις όλων των εποχών. Το απόγευμα επίσκεψη στο φρούριο Πέτρου και Παύλου, για να δούμε τις παλιές φυλακές και το μικρό ναό όπου βρίσκονται οι τάφοι των τσάρων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Ολοήμερη εκδρομή στα θερινά ανάκτορα των Τσάρων τα παλάτια Πετροντβορέτς. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας ελεύθερη μέρα. Στην συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου θα πετάξουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μόσχα-Αγία Πετρούπολη-Μόσχα-Αθήνα με φόρους αεροδρομίων.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό και δείπνο στη Μόσχα, και Αγία Πετρούπολη.
  • Μεταφορές – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελεί κλιματιζόμενα πούλμαν .
  • Ξεναγός Ελληνόφωνος επαγγελματίας
  • Συνοδός του γραφείου μας.
  • Βίζα και Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

  • Γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα, οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά πιο πάνω.
  • Τυχούσα αύξηση της τιμής των φόρων κατά την ημέρα έκδοσης των εισιτηρίων.

Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει, κατά την κρίση του Αρχηγού της εκδρομής, χωρίς να παραληφθούν οι τόποι και τα προσκυνήματα που αναφέρονται.