twitterfacebookpinterest
Δηλωστε συμμετοχη
και λάβετε μέρος στις εκδρομές μας. Πατήστε εδώ →

8 ήμερη εκδρομή Ουκρανία (Κίεβο) – Ρωσία (Αγία Πετρούπολη)

 • Posted On: 25th February 2013
 • By:
8 ήμερη εκδρομή Ουκρανία (Κίεβο) – Ρωσία (Αγία Πετρούπολη)

Συνδυασμός δύο πανέμορφων πόλεων, με μεγάλα προσκυνήματα

1η ημέρα:  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο  Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Πρωινό και επίσκεψη στο σπήλαιο της Αγίας Δοσιθέας, Αγίας που συνδέεται με το βίο του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Βυζαντινό Ναό της Αγίας Σοφίας και στον Ι.Ν. Αγ. Βλαδίμηρου, επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα το Μνημείο Βλαδίμηρου, την Ι.Μ. Αρχ. Μιχαήλ, την Ι.Μ. Φλωρόφσκυ με τον τάφο της Αγίας Ελένης- τοπικής Αγίας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Κίεβο.

3η ημέρα: Πρωινό και επίσκεψη Ι.Μ. Πετσέρσκαγια Λαύρα των Αγίων Αθανασίου και Θεοδοσίου, Προσκύνημα 120 περίπου Αγίων ολόσωμων λειψάνων που ευρίσκονται στα Σπήλαια της Άνω και κάτω Λαύρας στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Το απόγευμα Βόλτα με το καραβάκι στο Δνείπερο, με θέα την υπέροχη πόλη του Κιέβου από το ποτάμι. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: Πρωινό, επίσκεψη στην  Ι.Μ. Βιτουμπίτσι, στην Ι.Μ. Αγίας Τριάδος όπου ο τάφος με τα λείψανα του Αγίου Ιωνά μαθητή του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ και τα σπήλαια των Πατέρων. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Αγ. Πετρούπολη. Άφιξη παραλαβή από τους συνεργάτες μας, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε τις ξεναγήσεις μας στην πόλη που ίδρυσε στις όχθες του Νέβα το 1703 ο Μέγας Πέτρος και αποτέλεσε λαμπρή πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας μέχρι την επανάσταση του 1917. Τα μεγαλοπρεπή παλάτια, οι επιβλητικοί ναοί, τα όμορφα δημόσια κτίρια, που εκτείνονται κατά μήκος των καναλιών, δίκαια της έχουν προσδώσει τον τίτλο της ομορφότερης πόλης της Βόρειας Ευρώπης. Επίσκεψη στον Καθεδρικό Ι.Ν. Αγ. Ισαάκ και στον Ι.Ν. Παναγίας του Καζάν και στο παρεκκλήσιο, στο φρούριο Πετροπαβλόβσκι και στο παρεκκλήσιο και τον τάφο της Αγίας Ξένης της δια Χριστό Σαλής. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

6η ημέρα: Πρωινό και επίσκεψη στην Λαύρα Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι (Νεκροπόλ με τάφους Τσαικόφσκι και Ντοστογιέφσκι). Επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα των Τσάρων. Το απόγευμα ελεύθεροι για βόλτα στην πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

7η ημέρα: Πρωινό σε πακέτο και Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ.Ιωάννη της  Κροστάνδης (όπου και ο τάφος του Αγίου), επίσκεψη στο Ερμιτάζ. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα πέντε κτιρίων, και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου με εκατομμύρια εκθέματα, ανυπολόγιστης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, που φιλοξενούνται ιδιοφυώς κατανεμημένα στις εντυπωσιακές αίθουσες του πρώην παλατιού. Τα πρώτα εκθέματα του μουσείου αποκτήθηκαν τον 18ο αιώνα από την Αικατερίνη τη Μεγάλη Ελεύθερο απόγευμα για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

8η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου με την πτήση πετάμε για την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό το Κίεβο. Άφιξη στην Αθήνα.

 • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα -Κίεβο-Αγ. Πετρούπολη- Αθήνα με φόρους αεροδρομίου.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με ημιδιατροφή, πρωινό και δείπνο καθημερινά.
 • 3 διανυκτερεύσεις στο Κίεβο.
 • 4 διανυκτερεύσεις στην Αγ. Πετρούπολη.
 • Εκδρομές και ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Περιηγήσεις και ξεναγήσεις από ελληνόφωνο ξεναγό.
 • Κρουαζιέρα στον ποταμό Δνείπερο.
 • Εισόδους σε μουσεία και χώρους που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Συνοδός του γραφείου μας.

 • Τυχών αύξηση φόρων αεροδρομίου.
 • Ποτά, φιλοδωρήματα που πάντα συνηθίζονται και οτιδήποτε δεν  αναφέρεται ρητά σαν περιλαμβανόμενο.

Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει, κατά την κρίση του Αρχηγού της εκδρομής , χωρίς να παραληφθούν οι τόποι και τα προσκυνήματα που αναφέρονται.