twitterfacebookpinterest
Δηλωστε συμμετοχη
και λάβετε μέρος στις εκδρομές μας. Πατήστε εδώ →

8 ήμερη εκδρομή Μόσχα-Όπτινα-Αγία Πετρούπολη

 • Posted On: 1st February 2013
 • By:
8 ήμερη εκδρομή Μόσχα-Όπτινα-Αγία Πετρούπολη

Οι δύο σημαντικότερες πόλεις της Ρωσίας με τα σημαντικότερα προσκυνήματα -Όπτινα

1η ημέρα: Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση για τη Μόσχα. Άφιξη, συνάντηση με τον ξεναγό μας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας τακτοποίηση στα δωμάτια μας και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μόσχοβα, παραπόταμου του Βόλγα, στο δυτικό μέρος της χώρας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα: Πρωινό και επίσκεψη στον Ι.Ν. Σωτήρος Χριστού, στο Κρεμλίνο (Ναοί Μπλακοβενσένσκι και Ουσπένσκι του 15ου αιώνα, μεγάλο κανόνι, καμπαναριό του Ιβάν του Τρομερού, μέγαρο συνεδρίων) και Κόκκινη Πλατεία (Ι.Ν. Αγ. Βασιλείου, Παρεκκλήσιο Παναγίας Πορταίτισσας). Δείπνο και διανυκτέρευση στη Μόσχα.

3η ημέρα: Πρωινό σε πακέτο και αναχώρηση για  την Μονή της Όπτινα. Ξενάγηση στη Μονή με τους τάφους των Πατέρων Μακαρίου Λεωνίδα, των νεομαρτύρων και το κελί του Στάρετς Αμβροσίου. Επιστροφή στη Μόσχα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: Πρωινό και επίσκεψη στη Λαύρα του Αγίου Σεργίου στο Σεργκέι Ποσάντ, όπου υπάρχει και το Παρεκκλήσιο με το λείψανο του Αγ. Μάξιμου του Γραικού. Επιστροφή στη Μόσχα και  επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίας Σκέπης (Ποκρόφσκι)για να προσκυνήσουμε τον τάφο της νεοφανούς Αγίας Ματρώνας. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης για μια βόλτα στην οδό Αρμπάτ. Δείπνο και διανυκτέρευση στη Μόσχα.

5η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση προς το Αεροδρόμιο για την πτήση μας προς την Αγία Πετρούπολη τη πόλη που ίδρυσε στις όχθες του Νέβα το 1703 ο Μέγας Πέτρος και αποτέλεσε λαμπρή πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας μέχρι την επανάσταση του 1917. Τα μεγαλοπρεπή παλάτια, οι επιβλητικοί ναοί, τα όμορφα δημόσια κτίρια, που εκτείνονται κατά μήκος των καναλιών, δίκαια της έχουν προσδώσει τον τίτλο της ομορφότερης πόλης της Βόρειας Ευρώπης. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια μας και  επίσκεψη στην Λαύρα Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι(Νεκροπόλ με τάφους Τσαικόφσκι και Ντοστογιέφσκι). Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

6η ημέρα: Πρωινό, Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη της  Κροστάνδης (όπου και ο τάφος του Αγίου). Επίσκεψη στο Ερμιτάζ. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα πέντε κτιρίων, και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου με εκατομμύρια εκθέματα, ανυπολόγιστης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, που φιλοξενούνται ιδιοφυώς κατανεμημένα στις εντυπωσιακές αίθουσες του πρώην παλατιού. Τα πρώτα εκθέματα του μουσείου αποκτήθηκαν τον 18ο αιώνα από την Αικατερίνη τη Μεγάλη. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

7η ημέρα: Πρωινό και  επίσκεψη στον Καθεδρικό Ι.Ν. Αγ. Ισαάκ και στον Ι.Ν. Παναγίας του Καζάν και στο παρεκκλήσιο και τον τάφο της Αγίας Ξένης της δια Χριστό Σαλής και στο Πετροπαυλόφσκι. Δείπνο και  διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Πρωινό, ελεύθερη μέρα για μια τελευταία βόλτα στην πανέμορφη πόλη. Μεταφορά στο Αεροδρόμιο. Αναχωρούμε για την Αθήνα.

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα- Μόσχα-Αγ. Πετρούπολη-Μόσχα-Αθήνα, με Φόρους Αεροδρομίου
 • 4 διανυκτερεύσεις στην Μόσχα με πρωινό και δείπνο.
 • 3 διανυκτερεύσεις στην Αγ. Πετρούπολη με πρωινό και δείπνο.
 • Μεταφορές – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν
 • Συνοδός του γραφείου μας
 •  Ξεναγός Ελληνόφωνος
 • Βίζα και Ασφάλεια ταξιδίου.
 • Ποτά, γεύματα, φιλοδωρήματα (συνηθίζονται)και ότι ρητά δεν αναφέρεται σαν περιλαμβανόμενο
 • Τυχόν αύξηση των φόρων Αεροδρομίου κατά την ημέρα έκδοσης των εισιτηρίων

Το Πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει εφόσον επιβάλλεται για λόγους βελτίωσης κατά την κρίση του αρχηγού, χωρίς να παραλείπονται οποιαδήποτε από τους πιο πάνω χώρους και προσκυνήματα.