twitterfacebookpinterest
Δηλωστε συμμετοχη
και λάβετε μέρος στις εκδρομές μας. Πατήστε εδώ →

7 ήμερο προσκύνημα στους Άγιους Τόπους

  • Posted On: 6th February 2013
  • By:
7 ήμερο προσκύνημα στους Άγιους Τόπους

Όλα τα Ιερά προσκυνήματα μαζί με ολοήμερη ξενάγηση στην Γιάφα και το Τελ Αβίβ

1η ημέρα: Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση με απευθείας πτήση για το Τελ Αβίβ. Άφιξη και μεταφορά στα Ιεροσόλυμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Στην συνέχεια περπάτημα για μια πρώτη επίσκεψη στην παλαιά πόλη και το Ναό της Αναστάσεως. Προσκύνημα στον Πανάγιο τάφο στο Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση και τα παρεκκλήσια που κυκλώνουν το Ναό της Αναστάσεως με σημαντικότερο του Τίμιου Σταυρού. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα: Πρωινό και επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά. Συνεχίζουμε στη Βηθανία όπου και ο τάφος του Αγίου Λαζάρου, στο σπήλαιον του Προφήτη Ηλία, στο Σαραντάριο Όρος (προαιρετικά με τελεφερίκ), όπου επειράσθη ο Κύριος. Συνεχίζουμε για την Ι.Μ. Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτη και την Ιεριχώ (Ι.Μ. Προφήτη Ελισσαίου με τη συκομορέα του Ζακχαίου). Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα και επίσκεψη στο Όρος των ελεών, στη Γεσθημανή  όπου ο τάφος της Παναγίας και ο τόπος προσευχής του Κυρίου μας και τον τόπο Λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα:  Πρωινό και αναχώρηση για τις Ιερές Μονές των Αγίων Θεοδοσίου και Σάββα. Συνεχίζουμε, για το Χωρίο των Ποιμένων, τη Βηθλεέμ όπου θα προσκυνήσουμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως κ Σπαργανώσεως, Επίσκεψη στην Ορεινή, όπου γεννήθηκε ο Τίμιος Πρόδρομος και στις Ιερές Μονές Συμεών του Θεοδόχου και του Τιμίου Σταυρού. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πρωινό και στις 0700 αναχώρηση για το Φρέαρ του Ιακώβ–αν μας επιτραπεί από τις Αρχές -στη Σαμάρεια όπου ο Χριστός συνομίλησε με την Σαμαρείτιδα και όπου ευρίσκεται το λείψανο του Αγ. Φιλουμένου. Συνεχίζουμε  για  το Όρος Θαβώρ όπου μεταμορφώθηκε ο Κύριος, στην Κανά όπου ευλογήθηκε ο Γάμος και στη Ναζαρέτ στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την Ι.Μ. Αγ. Αποστόλων στην Καπερναούμ, στην Τιβεριάδα και στον Ιορδάνη ποταμό  όπου θα γίνει το συμβολικό βάπτισμα. (πιθανόν το γεύμα στην Τιβεριάδα-προαιρετικό). Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο όπου βρίσκεται η Μακέτα της Ιερουσαλήμ την εποχή τού Χριστού και τα  χειρόγραφα της Παλαιάς Διαθήκης από το Κουμράν της Νεκράς Θαλάσσης. Αναχώρηση για την Γιάφα (Αρχαία πόλη λιμάνι από το 2900 π.Χ.). Στην Γιάφα μπορούμε να δούμε: τον πράσινο λόφο με το ξύλινο γεφύρι, την πλατεία με την εκκλησία τού αγίου Πέτρου, το υπόγειο μουσείο της ιστορίας της πόλεως της Γιάφας, τον ενοριακό ορθόδοξο ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, την Ιερά Μονή των Αρχαγγέλων παραθαλασσίως, τους βράχους Ανδρομέδας, την εκκλησία – προσκύνημα της Αγίας Ταβιθάς. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα του Ισραήλ το Τελ Αβίβ. Περιήγηση στην Παραλία και Παραλιακή Οδό, Ελληνική Πρεσβεία, το Πανεπιστήμιο, το  Θέατρο, το  Μουσείο Τέχνης, το Μουσείο βιομηχανικού Σχεδιασμού, το Μουσείο ‘Ερετς (Πατρίδα) την κοσμική πλατεία Ντίζενγκοφ, τον Ζωολογικό Κήπο. Αναχώρηση  για το προσκύνημα στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στη Λύδδα. Επιστροφή στα  Ιεροσόλυμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα:  Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε την ξενάγηση μας στην παλαιά πόλη: Θα επισκεφτούμε τον Οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, και τον τόπο λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου. Συνεχίζουμε περπατώντας προς το λόφο της Αγίας Σιών: στο σπίτι του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, στο Υπερώον, στη Πατριαρχική Σχολή (αν είναι ανοικτά) στο τείχος των Δακρύων, από όπου θα δούμε -από μακρυά- το Ναό του Σολομώντα, το Τέμενος Ομάρ και Ελ Ακσα. Το απόγευμα ελεύθερο για μια τελευταία επίσκεψη στην παλαιά πόλη για προσκύνημα και ψώνια από την αγορά. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

7η ημέρα: Πρωινή αναχώρηση από Ιεροσόλυμα για το αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ για την πτήση μας προς την Αθήνα.

  • Αεροπορικό Εισιτήριο Αθήνα-Τελ Αβίβ- Αθήνα με φόρους αεροδρομίου και επίναυλο καυσίμων.
  • 6 διανυκτερεύσεις στα Ιεροσόλυμα  με πρωινό και δείπνο.
  • Εκδρομές και ξεναγήσεις σύμφωνες με το Πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πολυτελές πούλμαν.
  • Μετάβαση στο Θαβώρ με ταξί-πουλμανάκια στον Άγιο Σάββα.
  • Ξεναγός και συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

  • Τυχούσα αύξηση των φόρων αεροδρομίου και του επίναυλο καυσίμων κατά την ημέρα έκδοσης των εισιτηρίων.
  • Ποτά, γεύματα, φιλοδωρήματα για τον οδηγό και το προσωπικό του ξενοδοχείο που πάντα συνηθίζονται.

Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει, κατά την κρίση του Αρχηγού της εκδρομής , χωρίς να παραληφθούν οι τόποι κ τα προσκυνήματα που αναφέρονται.