twitterfacebookpinterest
Δηλωστε συμμετοχη
και λάβετε μέρος στις εκδρομές μας. Πατήστε εδώ →

6 ημέρες πρόγραμμα στην Πόλη

 • Posted On: 12th June 2013
 • By:
6 ημέρες πρόγραμμα στην Πόλη

Απολαύστε την Κωνσταντινούπολη μια από τις ομορφότερες πόλεις σε ένα εξαήμερο πανόραμα

1η ημέρα: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για την Πόλη. Άφιξη, επίσκεψη στην Παναγία του Βεφά όπου υπάρχει θαυματουργό Αγίασμα. Το όνομα προήλθε από τον φημισμένο Τούρκο μουσικό Vefa που κατοικούσε σε εκείνη την περιοχή. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή Taxim, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την Πόλη. Το βράδυ διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας αμέσως ξεκινάμε την ξενάγησης μας επισκεπτόμενοι την επιβλητική εκκλησία της Αγίας Σοφίας, το Τοπ Καπί (Παλάτι των Σουλτάνων), το Μπλε Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ, χτισμένο σε κοντινή απόσταση με σκοπό να υποσκελίσει την μεγαλοπρέπεια της Αγ. Σοφίας, τον Ιππόδρομο με τον αιγυπτιακό Οβελίσκο του Θεοδοσίου και την Στήλη του Πορφυρογέννητου, και την περίφημη Κιστέρνα-υδραγωγείο  του Ιουστινιανού. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πρωινό σε πακέτο και Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγ. Γεωργίου. Μετά το πέρας της Λειτουργίας θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας με πρώτο σταθμό Μονή της Χώρας με τα μοναδικά ψηφιδωτά, την Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλή) όπου και οι Τάφοι των Πατριαρχών, τον Ι.Ν. Παναγίας των Βλαχερνών. Ο Ναός βρίσκεται στην περίφημη αυτή συνοικία Βλαχέρνες, της Κωνσταντινούπολης, όπου εκτός του ναού υπήρχε και βασιλικό παλάτι. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πρωινό και μεταφορά στην Ασιατική πλευρά της πόλης από όπου θα πάρουμε το πλοιάριο για την ολοήμερη κρουαζιέρα στην θάλασσα του Μαρμαρά, στα περίφημα Πριγκηπόνησα, με επίσκεψη στην Θεολογική σχολή της Χάλκης. Στην Πρίγκηπο επίσκεψη προαιρετικά στον Άγιο Γεώργιο τον Κουδουνά. Ελεύθερος χρόνος, προτείνουμε έναν γύρο στην Πρίγκηπο με άμαξες. Επιστροφή το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα: Πρωινό και επίσκεψη στο ανάκτορο Ντολμά-Μπαχτσέ που σημαίνει “γεμισμένος κήπος, στην Μεγάλη του Γένους Σχολή, στην Παναγία την Μουχλιώτισσα και την κλειστή Αγορά με τα χιλιάδες μικρά καταστήματα. Το απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας φόρτωση των αποσκευών και προαιρετικά δυνατότητα κρουαζιέρας στον Βόσπορο με πλοιάριο. Ελεύθερη υπόλοιπη ημέρα μέχρι αργά το απόγευμα που θα έχουμε αναχώρηση για το αεροδρόμιο,για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

 • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Αθήνα με φόρους αεροδρομίου και επίναυλο καυσίμων.
 • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 Αστέρων στην Κων/πολη, περιοχή Taxim, με πρωινό καθημερινά.
 • Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα, με πολυτελές κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Συνοδό του γραφείου μας
 • Ξεναγήσεις από Ελληνόφωνους Ξεναγούς.
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης.

 

 • Ποτά, γεύματα, δείπνα, εισόδους σε χώρους και Μουσεία, εισιτήρια πλοιαρίων & οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά.
 • Φιλοδωρήματα που πάντα συνηθίζονται (οδηγοί, ξεναγοί, ξενοδοχείο).
 • Τυχούσα αύξηση της τιμής των φόρων κατά την ημέρα έκδοσης των εισιτηρίων.

*Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει, κατά την κρίση του Αρχηγού της εκδρομής, χωρίς να παραληφθούν οι τόποι και τα προσκυνήματα που αναφέρονται.