twitterfacebookpinterest
Δηλωστε συμμετοχη
και λάβετε μέρος στις εκδρομές μας. Πατήστε εδώ →

Εκδρομή στην Ικαρία 27-30/9/18

 • Posted On: 12th May 2018
 • By:
Εκδρομή στην Ικαρία 27-30/9/18

27/9 Πέμπτη: Συνάντηση στο λιμάνι του Πειραιά στις 06:30 στην πύλη Ε7. Επιβίβαση στο πλοίο & στις 07:35 αναχώρηση για την Ικαρία. Άφιξη στις 14:05 στο λιμάνι του Εύδηλου και μεταφορά στον οικισμό του Αρμενιστή, ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της βόρειας πλευράς που συνδυάζει τοπίο και θάλασσα, με φόντο το απέραντο γαλάζιο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα μεταφορά σε κοντινή απόσταση στον γραφικό οικισμό του Να όπου βρισκόταν το αρχαίο λιμάνι του νησιού και σώζεται η αρχαία προκυμαία του λιμένα, αλλά και ορισμένοι σιδερένιοι κάβοι που πρόσδεναν τα πλοία. Θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

28/9 Παρασκευή: Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα του νησιού, τον  Άγιο Κύρικο ή αλλιώς ο Άγιος, όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και περπάτημα στα στενά λιθόστρωτα σοκάκια. Τα σπίτια του χωριού κολλητά το ένα στο άλλο, ακολουθούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού, με ψηλά παράθυρα μπλε ή κόκκινου χρώματος. Αξιοπρόσεκτα είναι και τα νεοκλασικά κτίρια που κοσμούν την πόλη. Επόμενος σταθμός ο Φάρος ένα από τα πιο τουριστικά χωριά της νότιας πλευράς. Στην διαδρομή θα επισκεφτούμε τη Θέρμη, μικρό παραθαλάσσιο οικισμό γνωστό για τις ιαματικές πηγές. Ο Φάρος βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο του νησιού. Απέχει περίπου 13 χιλιόμετρα από τον Άγιο Κύρικο. Έχει πάρει το όνομά του από το φάρο που υπήρχε στην περιοχή. Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Δράκανο και μέχρι σήμερα σώζεται ο Πύργος του Δρακάνου που χρησιμοποιούνταν ως φάρος, αλλά και ως πολεμικό παρατηρητήριο και βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο του χωριού. Επιστροφή  αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας , διανυκτέρευση.

29/9 Σάββατο:  Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τον οικισμό Μαγγανίτη ένα από τα ωραιότερα παραθαλάσσια ψαροχώρια με τους επιβλητικούς γρανιτένιους βράχους, στο δυτικότερο άκρο του νησιού. Επίσκεψη στη πιο διάσημη παραλία του νησιού που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση τις Σεϋχέλες. Αναχώρηση για την Μονή Ευαγγελισμού του Μουντέ είναι ένα πραγματικό στολίδι στην Ικαρία. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Καστανιές στις Ράχες, σε μια καταπράσινη τοποθεσία, που περιλαμβάνει έναν τεχνητό υγρότοπο με ένα μικρό φράγμα του ποταμού Μύρσωνα, στη θέση ‘Βαθές’. Το Μοναστήρι είναι αφιερωμένο στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και καλείται Μουντέ ή Μοντέ. Πρόκειται για ένα γυναικείο μοναστήρι που χτίστηκε γύρω στο 1460μ.Χ., μετά από ένα όνειρο ενός Ικάριου πιστού, σύμφωνα με το οποίο, η Παναγία τον καθοδήγησε να σκάψει τη γη για να βρει την εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στο σημείο αυτό, χτίστηκε και η πρώτη μονή. Στο εσωτερικό της μονής, συναντάει κανείς πλήθος από τοιχογραφίες και παλιές εικόνες. Αξιοσημείωτο είναι το ξυλόγλυπτο τέμπλο της κεντρικής μονής. Επόμενος σταθμός ο Χριστός το χωριό που δεν κοιμάται ποτέ! Το μεγαλύτερο χωριό της βόρειας πλευράς έχει πάνω από 300 μόνιμους κατοίκους και είναι αραιοκατοικημένο μέσα σε πυκνό καταπράσινο δάσος. Το χωριό έγινε γνωστό στους επισκέπτες τα τελευταία χρόνια, για τη νυχτερινή ζωή των κατοίκων και το ωράριο των τοπικών καταστημάτων που ανοίγουν αργά το βράδυ, κάνοντας διάσημο το χωριό, για τον «Ικαριώτικο χρόνο». Η πλακόστρωτη πλατεία του χωριού, με την επιβλητική εκκλησία στο κέντρο της, συγκεντρώνει το καλοκαίρι πλήθος επισκεπτών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση, διανυκτέρευση.

30/9 Κυριακή: Θεία Λειτουργία (θα καθοριστεί), πρωινό σε πακέτο ή στο ξενοδοχείο μας. Αναχώρηση από τον Αρμενιστή για προσκύνημα στην Μονή Οσίας Θεοκτίστης που βρίσκεται στο χωριό Πηγή κοντά στο χωριό Κάμπος, στη Βόρεια πλευρά του νησιού. Πρόκειται για μια εκκλησία αφιερωμένη στην Οσία Θεοκτίστη από τη Μήθυμνα της Λέσβου, την οποία η παράδοση θέλει να συνδέεται με την Πάρο και την Ικαρία. Οι τοιχογραφίες αυτές παραπέμπουν στην κρητική ζωγραφική. Λίγο πιο πέρα από τον κεντρικό ναό, θα επισκεφτούμε το Παρεκκλήσι της Θεοσκέπαστης, το οποίο έχει διαμορφωθεί με εντυπωσιακό τρόπο, σε μια σπηλιά που από πάνω σκεπάζεται από ένα βράχο. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, οι κάτοικοι μετέφεραν τα λείψανα της Οσίας από το Ιερό Βήμα του Καθολικού μέσα στο σπήλαιο και διαμόρφωσαν τον χώρο ως παρεκκλήσι. Στο εσωτερικό της σπηλιάς σώζεται το παλιό ξυλόγλυπτο τέμπλο του Καθολικού, το οποίο χρονολογείται περί το 1894. Μεταφορά στον Εύδηλο ελεύθερος χρόνος για καφέ και βόλτα, μέχρι την επιβίβαση στο πλοίο στις 17:25, άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά  στις 23:55 στην πύλη Ε7.

Τιμή κατ' άτομο

 • ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ & ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: 260 ΕΥΡΩ
 • ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ : 70 ΕΥΡΩ
 • ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΕ ΚΑΜΠΙΝΑ ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΗ : 40 ΕΥΡΩ
 • ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΕ ΚΑΜΠΙΝΑ ΔΙΚΛΙΝΗ : 80 ΕΥΡΩ

Περιλαμβάνει

 • Ακτοπλοικά εισιτήρια Πειραιά-Ικαρία- Πειραιά με την Hellenic Sea Ways.
 • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Erofili hotel στην περιοχή Αρμενιστής.
 • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά στο ξενοδοχείο μας.
 • Εκδρομές – περιηγήσεις σύμφωνα νε το πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Συνοδός του γραφείου μας.

Δεν περιλαμβάνει

 • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται  στο πρόγραμμα, (τυχόν εισιτήρια σε χώρους)
 • Γεύματα – δείπνα – ποτά – αναψυκτικά.

Προκαταβολή & Εξόφληση

 • Μέχρι 29/6 160 ευρώ

 

 • Μέχρι 10/8