twitterfacebookpinterest
Δηλωστε συμμετοχη
και λάβετε μέρος στις εκδρομές μας. Πατήστε εδώ →

11 ήμερη εκδρομή Ιορδανία, Αίγυπτος (Σινά), Ισραήλ

 • Posted On: 26th February 2013
 • By:
11 ήμερη εκδρομή Ιορδανία, Αίγυπτος (Σινά), Ισραήλ

Συνδυασμός προσκυνημάτων σε τρεις διαφορετικές χώρες

1η ημέρα: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση με απευθείας πτήση για το Τελ Αβίβ. Άφιξη και μεταφορά στα Ιεροσόλυμα. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση. Στην συνέχεια περπάτημα για μια πρώτη επίσκεψη στην παλαιά πόλη και το Ναό της Αναστάσεως. Προσκύνημα στον Πανάγιο τάφο στο Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση και τα παρεκκλήσια που κυκλώνουν το Ναό της Αναστάσεως με σημαντικότερο του Τίμιου Σταυρού. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στα Ιεροσόλυμα.

2η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για τη Γέφυρα Χουσείν, πέρασμα στην Ιορδανία. Μεταφορά στα Γέρασα, την Ελληνορωμαϊκή πόλη και στη συνέχεια στη Ζάρκα. Επίσκεψη στον Ελληνορθόδοξο Ναό. Συνεχίζουμε για την Μαδηβά όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

3η ημέρα: Πρωινό και μεταφορά μέσω της Ερήμου, στην Πέτρα, όπου θα περπατήσουμε, θαυμάζοντας την αρχιτεκτονική δομή και την ομορφιά της αρχαίας πόλης. Συνεχίζουμε για την Άκαμπα, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση με καράβι από την Άκαμπα για τη Νουέμπα. Παραλαβή από τα Αιγυπτιακά πούλμαν και μεταφορά στο Σινά. Μια πρώτη επίσκεψη και προσκύνημα  στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση. Προαιρετική ανάβαση με ιδία ευθύνη στην Αγία Κορυφή.

5η ημέρα: Θεία Λειτουργία στην Μονή, ξενάγηση και προσκύνημα των λειψάνων της Αγ. Αικατερίνης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και πρωινό. Το απόγευμα εσπερινός στην Μονή. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τα σύνορα του Ισραήλ στην Τάμπα. Πέρασμα από Τάμπα στο Ισραήλ στην πόλη Εϊλάτ όπου θα μας περιμένουν τα Ισραηλινά πούλμαν. Μεταφορά στα Ιεροσόλυμα, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στα Ιεροσόλυμα.

7η ημέρα: Πρωινό και ξενάγηση στην Παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Περπατάμε στην οδό του Μαρτυρίου, προσκυνάμε στο Πραιτώριο, τον Οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννας, στον τόπο λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου, στη Γεσθημανή, όπου ο τάφος της Παναγίας και ο τόπος προσευχής του Κυρίου μας. Συνεχίζουμε περπατώντας προς το λόφο της Αγίας Σιών: στο σπίτι του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, στο Υπερώον, στη Πατριαρχική Σχολή(αν είναι ανοικτά)στο τείχος των Δακρύων, απ’ όπου θα δούμε-από μακριά- το Ναό του Σολομώντα, το Τέμενος Ομάρ και Ελ Ακσα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

8η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για το Φρέαρ του Ιακώβ -αν μας επιτραπεί από τις Αρχές- στη Σαμάρεια όπου ο Χριστός συνομίλησε με την Σαμαρείτιδα και όπου ευρίσκεται το λείψανο του Αγ. Φιλουμένου. Συνεχίζουμε για το Όρος Θαβώρ όπου μεταμορφώθηκε ο Κύριος, στην Κανά όπου ευλογήθηκε ο Γάμος και στη Ναζαρέτ στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την Ι.Μ. Αγ. Αποστόλων στην Καπερναούμ, στην Τιβεριάδα και στον Ιορδάνη ποταμό όπου θα γίνει το συμβολικό βάπτισμα (πιθανόν το γεύμα στην Τιβεριάδα-προαιρετικό). Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

9η ημέρα:  Πρωινό και αναχώρηση για την Ι.Μ. Προφήτη Ηλία ,για τη Βηθλεέμ όπου θα προσκυνήσουμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως κ Σπαργανώσεως, το Χωρίο των Ποιμένων, στις Ιερές Μονές των Αγίων Θεοδοσίου και Σάββα. Επίσκεψη στην Ορεινή, όπου γεννήθηκε ο Τίμιος Πρόδρομος και στις Ι.Μονές, Συμεών του Θεοδόχου και του Τίμιου Σταυρού. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Πρωινό και επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά όπου και το σπήλαιον του Προφήτη Ηλία. Συνεχίζουμε για την Ι.Μ. Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτη και την Ιεριχώ (Ι.Μ. Προφήτη Ελισσαίου με τη συκομορέα του Ζακχαίου). Επίσκεψη στο Σαραντάριο Όρος (προαιρετικά με τελεφερίκ), όπου επειράσθη ο Κύριος και  στη Βηθανία όπου και ο τάφος του Αγίου Λαζάρου. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

11η ημέρα: Φόρτωση των βαλιτσών, αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ben Gourion στο Τελ Αβίβ για την πτήση μας προς την Αθήνα.

 • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Τελ-Αβίβ-Αθήνα με φόρους αεροδρομίου.
 • 6 Διανυκτερεύσεις σε Ξενοδοχείο  4*στα Ιεροσόλυμα με πρωινό και ένα δείπνο.
 • 2 διανυκτερεύσεις σε Ξενοδοχείο 3* στο Σινά με πρωινό και δείπνο.
 • 2 διανυκτερεύσεις σε Ξενοδοχείο 4* στην Ιορδανία με πρωινό και δείπνο.
 • Εκδρομές και ξεναγήσεις σύμφωνες με το Πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Βίζα Αιγύπτου, Σινά, Ιορδανίας  που εκδίδεται στα σύνορα.
 • Μετάβαση στο Θαβώρ με ταξί, πουλμανάκια στον Άγιο Σάββα.
 • Συνοδός του γραφείου μας.
 • Επίσημο ξεναγό σε ολόκληρη την εκδρομή.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

 • Ποτά, φιλοδωρήματα που πάντα συνηθίζονται και οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά σαν περιλαμβανόμενο
 • Εισόδους σε χώρους και Μουσεία.

Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει, κατά την κρίση του Αρχηγού της εκδρομής, χωρίς να παραληφθούν οι τόποι και τα προσκυνήματα που αναφέρονται.