twitterfacebookpinterest
Δηλωστε συμμετοχη
και λάβετε μέρος στις εκδρομές μας. Πατήστε εδώ →

10 ήμερο πανόραμα Άγιοι Τόποι – Σινά – Αίγυπτος

 • Posted On: 26th February 2013
 • By:
10 ήμερο πανόραμα Άγιοι Τόποι – Σινά – Αίγυπτος

Πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων με δύο διανυκτερεύσεις στο Σινά

1η  ημέρα: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση με απευθείας πτήση για το Τελ Αβίβ. Άφιξη και μεταφορά στα Ιεροσόλυμα. Τακτοποίηση στα δωμάτια πρωινό και ξεκούραση. Μεταφορά με το πούλμαν στην παλιά πόλη για μια πρώτη γνωριμία μα τα πανάγια προσκυνήματα εντός του Ναού της Αναστάσεως. Περπάτημα της Παλαιάς Πόλης αρχίζοντας από το Πραιτώριο και την ανάβαση της οδού του Μαρτυρίου. Προσκύνημα στον Ναό της Αναστάσεως, στον Πανάγιο τάφο, στο Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση και τα παρεκκλήσια που κυκλώνουν το Ναό της Αναστάσεως με σημαντικότερο του Τιμίου Σταυρού. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας με το πούλμαν. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα: Πρωινό και μεταφερόμαστε με πούλμαν στην παλιά πόλη για να συνεχίζουμε τη ξενάγηση μας με επίσκεψη στο λόφο Σιών. Επίσκεψη στο σπίτι του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, στο Υπερώον, στη Πατριαρχική Σχολή(αν είναι ανοικτά)στο τείχος των Δακρύων, απ’ όπου θα δούμε-από μακριά- το Ναό του Σολομώντα, το Τέμενος Ομάρ και Ελ Ακσα. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα, προσκύνημα και ψώνια. Μεταφορά με πούλμαν στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πρωινό και επίσκεψη στο Σαραντάριο Όρος (προαιρετικά με τελεφερίκ), όπου επειράσθη ο Κύριος. Συνεχίζουμε για την Ι.Μ. Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτη και την Ιεριχώ (Ι.Μ. Προφήτη Ελισσαίου με τη συκομορέα του Ζακχαίου). Επίσκεψη και  στη Βηθανία όπου και ο τάφος του Αγίου Λαζάρου. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη, στον τάφο της Παναγίας στη Γεσθημανή, στον κήπο της Γεσθημανή και τον τόπο Λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για το Όρος Θαβώρ όπου μεταμορφώθηκε ο Κύριος, στην Κανά όπου ευλογήθηκε ο Γάμος και στη Ναζαρέτ στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την Ι.Μ. Αγ. Αποστόλων στην Καπερναούμ, στην Τιβεριάδα και στον Ιορδάνη ποταμό όπου θα γίνει το συμβολικό βάπτισμα. (πιθανόν το γεύμα στην Τιβεριάδα-προαιρετικό). Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημερα: Πρωινό και αναχώρηση για τις Ιερές Μονές των Αγίων Θεοδοσίου και Σάββα, το Χωρίο των Ποιμένων, τον Ι.Ν. Γεννήσεως του Χριστού στη Βηθλεέμ με  το  Σπήλαιο της Γεννήσεως κ Σπαργανώσεως Προσκύνημα και αναχώρηση για την Ι.Μ. Προφήτη Ηλία και επίσκεψη στην Ορεινή, όπου γεννήθηκε ο Τίμιος Πρόδρομος και στις Ι. Μονές, Συμεών του Θεοδόχου (καταμόνας) και του Τίμιου Σταυρού. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα. Δείπνο και διανυκτέρευση

6η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Αναχώρηση για το Σινά. Περνάμε από τα σύνορα Ισραήλ στην Αίγυπτο στην πόλη Τάμπα και φθάνουμε στην Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης το απόγευμα. Πιθανό να προλάβουμε τον Εσπερινό. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση. Όσοι επιθυμούν να ανεβούν στην Αγία Κορυφή με δική τους ευθύνη, στις 23:30 το πούλμαν θα τους μεταφέρει στη Μονή. Η κατάβαση θα είναι γύρω στις 0700.

7η ημέρα: Στις 5:00 μεταφορά από το ξενοδοχείο μας στην Μονή για τη Θεία Λειτουργία. Ξενάγηση εντός της Μονής που περιλαμβάνει: προσκύνηση των Αγίων Λειψάνων της Αγίας Αικατερίνης, της Αγίας Βάτου, επίσκεψη στο Μουσείο με της περίφημες εικόνες του 6ου αιώνα μ.Χ. Στο οστεοφυλάκιο θα προσκυνήσουμε το ολόσωμο και άφθορο λείψανο του Αγ. Στεφάνου, ασκητή του 6ου αιώνα μ.Χ., μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Θεία Λειτουργία στη Μονή (προαιρετικά). Αφού πάρουμε πρωινό αναχώρηση για το Κάιρο. Επίσκεψη στη Φαράν, στο γυναικείο μοναστήρι και πριν το ξενοδοχείο μας στον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου, όπου λειτουργούσε ο Άγιος Νεκτάριος. Θα δούμε το δωμάτιο του και θα προσκυνήσουμε τα Αγία Λείψανά του. Άφιξη στο Κάιρο στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για τον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στο Κάιρο, προσκύνημα στο σπήλαιο που φιλοξένησε το θείο βρέφος, τη Θεοτόκο και τον Άγιο Ιωακείμ. Συνεχίζουμε για την  ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια. Επίσκεψη στο Κοπτικό Μοναστήρι του Αββά Παισίου στην Έρημο της Νιτρίας. Στην Αλεξάνδρεια, στο Πατριαρχείο μας, στον Ι.Ν Αγίου Σάββα,  στο σπίτι του Καβάφη στη Βιβλιοθήκη. Επιστροφή στο Κάιρο, δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο, αναχώρηση με απευθείας πτήση για την Αθήνα.

 • Αεροπορικό Εισιτήριο Αθήνα-Τελ Αβίβ/Κάιρο-Αθήνα.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
 • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή στα Ιεροσόλυμα.
 • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* με ημιδιατροφή στο Σινά.
 • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή στο Κάιρο.
 • Εκδρομές και ξεναγήσεις  σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Ελληνόφωνος Ξεναγός.
 • Πουλμανάκια για τον Άγιο Σάββα/Βίζα Αιγύπτου/ Βίζα Αιγύπτου/ Φόρος εξόδου από Ισραήλ.
 • Συνοδός Γραφείου σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

 • Τυχούσα αύξηση φόρων Αεροδρομίου,
 • Ποτά, γεύματα.
 • Φιλοδωρήματα που πάντα συνηθίζονται και ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό.

Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει κατά την κρίση του αρχηγού χωρίς να παραβλεφθούν τα Προσκυνήματα.