twitterfacebookpinterest
Δηλωστε συμμετοχη
και λάβετε μέρος στις εκδρομές μας. Πατήστε εδώ →

Συνδυασμός Μυτιλήνη-Χίος με παράλια Μ.Ασίας

 • Posted On: 25th February 2013
 • By:
Συνδυασμός Μυτιλήνη-Χίος με παράλια Μ.Ασίας

Ακτοπλοϊκό πρόγραμμα, Μυτιλήνη - Αϊβαλί - Πέργαμος - Σμύρνη - Έφεσος - Χίος

1η ημέρα: Απογευματινή συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά και αναχώρηση με το καράβι για τη Μυτιλήνη. Διανυκτέρευση στο καράβι.

2η ημέρα: Πρωινή άφιξη στο λιμάνι της Μυτιλήνης και ολοήμερη περιήγηση στο πανέμορφο νησί της Λέσβου. Ξεκινάμε από το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ που βρίσκεται πάνω από την Θερμή στο ύψωμα Καρυές. Θα προσκυνήσουμε τα λείψανα που φυλάσσονται των νέων Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που βρέθηκαν κατά θαυμαστό τρόπο, ύστερα από αλλεπάλληλα όνειρα πιστών. Επόμενος σταθμός μας είναι ο Μανταμάδος που βρίσκεται 30 χλμ. από την Θερμή. Επίσκεψη στην Εκκλησία του Ταξιάρχη, το εικόνισμα του οποίου είναι κατασκευασμένο από πυλό και αίμα 18 σφαγμένων μοναχών από Σαρακηνούς πειρατές. Κατευθυνόμαστε προς τον Μόλυβο με το τεράστιο και επιβλητικό βυζαντινής εποχής κάστρο που δίνει μια εξαιρετική χάρη και μεγαλοπρέπεια στη περιοχή. Συνεχίζουμε  για την Πέτρα στην εκκλησία της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας με τα 114 σκαλιά λαξεμένα επάνω στο βράχο, με την υπέροχη θέα. Τελειώνοντας την σημερινή εκδρομή Θα επισκεφθούμε την Μονή Λειμώνος καθώς επίσης και το αξιόλογο μουσείο της και την Αγιάσσο, μία από τις ομορφότερες ορεινές κωμοπόλεις της Λέσβου, σκαρφαλωμένη στην βορειοανατολική πλαγιά του Ολύμπου. Προχωρώντας με τα πόδια στα ανηφορικά καλντερίμια φτάνουμε στο Ναό της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας, όπου σώζεται το θαυματουργό εικόνισμα του Ευαγγελιστή Λουκά, καμωμένο με κηρομαστίχα. Στο συνοδικό της Εκκλησίας λειτουργεί εκκλησιαστικό μουσείο και κάτω από αυτό μουσείο Λαϊκής Τέχνης. Επιστροφή στην πόλη της Μυτιλήνης, στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση

3η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας μετάβαση στο λιμάνι και με πλοιάριο ταξιδεύουμε για το Αιβαλί. Άφιξη, συνάντηση με τον ξεναγό μας και περιήγηση στην πόλη, αργότερα μεταφορά στα Μοσχονήσια, όπου θα δούμε τον ερειπωμένο Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, τα ελληνικά σπίτια και στην παραλία θα μπορούμε να πάρουμε ένα καφέ ή προαιρετικό γεύμα. Συνεχίζουμε για την Πέργαμο, επίσκεψη στο Ασκληπιείο (από όπου θα δούμε από μακριά και την Ακρόπολη). Μεταφορά στην Σμύρνη, ξενάγηση πόλεως. Προκυμαία, συνοικία Κονάκι, Μπεζεστένι, Ρωμαϊκή Αγορά, παλιά ελληνικά κτίρια του Κορδελιού. Αργά το βράδυ άφιξη στην Προύσα, διάσημη για τα μεταξωτά της αλλά και για την κουζίνα της, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα:  Πρωινό και αναχώρηση για Έφεσο, επίσκεψη στη Βασιλική του Αγίου Ιωάννη και την κρύπτη. Αναχώρηση για το Τσεσμέ, επιβίβαση σε πλοιάριο και μεταφορά στη Χίο. Άφιξη στο νησί και περιήγηση στο κέντρο της πόλης. Αργά το απόγευμα επιβίβαση στο καράβι και αναχώρηση για τον Πειραιά. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πρωινή άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά.

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς–Μυτιλήνη / Χίος–Πειραιάς.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Μυτιλήνη- Αϊβαλί / Τσεσμέ-Χίος.
 • 1 διανυκτέρευση στην Μυτιλήνη σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, με πρωινό.
 • 1 διανυκτέρευση στην Σμύρνη σε επιλεγμένο ξενοδοχείο, με πρωινό και δείπνο.
 • Μεταφορές-Ξεναγήσεις με πολυτελή πούλμαν στην Μυτιλήνη και στην Τουρκία.
 • Έμπειρος ελληνόφωνος ξεναγός στην Τουρκία.
 • Συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 • Γεύματα – Δείπνα (εκτός από Σμύρνη).
 • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς  χώρους.
 • Φιλοδωρήματα, οδηγού-ξεναγού.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητώς ότι συμπεριλαμβάνεται.

Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει, κατά την κρίση του αρχηγού της εκδρομής, χωρίς να παραληφθούν οι τόποι και τα προσκυνήματα που αναφέρονται.

Εκτύπωση