twitterfacebookpinterest
Δηλωστε συμμετοχη
και λάβετε μέρος στις εκδρομές μας. Πατήστε εδώ →

Προσκύνημα στους Άγιους Τόπους, 6 ήμερο πρόγραμμα.

  • Posted On: 6th February 2013
  • By:
Προσκύνημα στους Άγιους Τόπους, 6 ήμερο πρόγραμμα.

Μοναδικό προσκυνηματικό ταξίδι στα Άγια μέρη.

1η ημέρα: Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση με απευθείας πτήση για το Τελ Αβίβ. Άφιξη. Μεταφορά στα  Ιεροσόλυμα στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Επίσκεψη στην παλαιά πόλη: ξεκινάμε από το Πραιτώριο και ανεβαίνοντας στην οδό του Μαρτυρίου φτάνουμε στο Ναό της Αναστάσεως. Προσκύνημα στον Πανάγιο τάφο, στο Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση και τα παρεκκλήσια που κυκλώνουν το Ναό της Αναστάσεως με σημαντικότερο του Τιμίου Σταυρού. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα: Πρωινό και επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά. Συνεχίζουμε στη Βηθανία όπου και ο τάφος του Αγίου Λαζάρου, στο σπήλαιον του Προφήτη Ηλία, στο Σαραντάριο Όρος (προαιρετικά με τελεφερίκ), όπου επειράσθη ο Κύριος. Συνεχίζουμε για την Ι.Μ.Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη και την Ιεριχώ (Ι.Μ. Προφήτη Ελισσαίου με τη συκομορέα του Ζακχαίου). Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα και επίσκεψη στο Όρος των ελεών, στη Γεσθημανή  όπου ο τάφος της Παναγίας και ο τόπος προσευχής του Κυρίου μας και τον τόπο Λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα: Πρωινό και στις 0700 αναχώρηση για το Φρέαρ του Ιακώβ–αν μας επιτραπεί από τις Αρχές -στη Σαμάρεια όπου ο Χριστός συνομίλησε με την Σαμαρείτιδα και όπου ευρίσκεται το λείψανο του Αγ. Φιλουμένου. Συνεχίζουμε  για  το Όρος Θαβώρ όπου μεταμορφώθηκε ο Κύριος, στην Κανά όπου ευλογήθηκε ο Γάμος και στη Ναζαρέτ στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την Ι.Μ. Αγ.Αποστόλων στην Καπερναούμ, στην Τιβεριάδα και στον Ιορδάνη ποταμό  όπου θα γίνει το συμβολικό βάπτισμα. (πιθανόν το γεύμα στην Τιβεριάδα-προαιρετικό). Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για τις Ιερές Μονές των Αγίων Θεοδοσίου και Σάββα. Συνεχίζουμε, για το Χωρίο των Ποιμένων, τη Βηθλεέμ όπου θα προσκυνήσουμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως και Σπαργανώσεως, Επίσκεψη στην Ορεινή, όπου γεννήθηκε ο Τίμιος Πρόδρομος και στις Ι.Μονές Συμεών του Θεοδόχου και του Τιμίου Σταυρού. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε την ξενάγηση μας στην παλαιά πόλη: Θα επισκεφτούμε τον Οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, και τον τόπο λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου. Συνεχίζουμε περπατώντας προς το λόφο της Αγίας Σιών: στο σπίτι του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, στο Υπερώον, στη Πατριαρχική Σχολή (αν είναι ανοικτά) στο τείχος των Δακρύων, από όπου θα δούμε -από μακρυά- το Ναό του Σολομώντα, το Τέμενος Ομάρ και Ελ Ακσα. Το απόγευμα ελεύθερο για μια τελευταία επίσκεψη στην παλαιά πόλη για προσκύνημα και ψώνια από την αγορά. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.   

6η ημέρα: Πρωινή αναχώρηση από Ιεροσόλυμα για το αεροδρόμιο Ben Gourion στο Τελ Αβίβ για την πτήση μας προς την Αθήνα.


  • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Τελ Αβίβ-Αθήνα με φόρους αεροδρομίου και επίναυλο καυσίμων.
  • 5 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στα Ιεροσόλυμα  με πρωινό και δείπνο.
  • Εκδρομές και ξεναγήσεις σύμφωνες με το Πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πολυτελές πούλμαν.
  • Μετάβαση στο Θαβώρ με ταξί- πουλμανάκια στον Άγιο Σάββα.
  • Ξεναγός και Συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.


  • Τυχούσα αύξηση των φόρων αεροδρομίου και του επίναυλο καυσίμων κατά την ημέρα έκδοσης των εισιτηρίων.
  • Ποτά, γεύματα, φιλοδωρήματα για τον οδηγό και το προσωπικό του ξενοδοχείο που πάντα συνηθίζονται.


Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει, κατά την κρίση του Αρχηγού της εκδρομής , χωρίς να παραληφθούν οι τόποι κ τα προσκυνήματα που αναφέρονται.