twitterfacebookpinterest
Δηλωστε συμμετοχη
και λάβετε μέρος στις εκδρομές μας. Πατήστε εδώ →

Προσκύνημα σε ολόκληρη την Κύπρο, 7 ημέρες

  • Posted On: 11th February 2013
  • By:
Προσκύνημα σε ολόκληρη την Κύπρο, 7 ημέρες

Περιλαμβάνει εκδρομή στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και Καρπασία

1η ημέρα: Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση για την Κύπρο μας. Αναχώρηση για την Ι.Μ. Αγίας Θέκλας, με το θαυματουργό αγίασμα για δερματοπάθειες. Μεταφορά στην Λεμεσό, άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την μοιρασμένη Πρωτεύουσα Λευκωσία. Επίσκεψη στα φυλακισμένα μνήματα, στον τύμβο της Μακεδονίτισσας, στην Αρχιεπισκοπή, στο Μουσείο Αγώνος. Μεταφορά στη Λαική Γειτονιά για βόλτα, καφέ, ψώνια. Επιστροφή στη Λεμεσό δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για το Όμοδος όπου βρίσκεται η Αγία Κάνναβις, το σχοινί που έδεσαν τον Χριστό μας και που χάρισε η Αγία Ελένη. Μια στάση στην πλατεία του Τροόδους για καφέ και καταλήγουμε στην Ι.Μ. Παναγίας του Κύκκου. Προσκύνημα στη Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς, στο θρονί της Παναγιάς και στον τάφο του Μακαρίου. Συνεχίζουμε για  την Ι.Μ.Παναγίας Τροοδίτισσας, προσκύνημα στη Θαυματουργό εικόνα. Επιστροφή στη Λεμεσό στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Θεία Λειτουργία, σε ναό της Λεμεσού, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Πρωινό και αναχώρηση για την Πάφο. Στην διαδρομή θα δούμε τα κτήματα του Φασουρίου και την Πέτρα του Ρωμιού όπου κατά την μυθολογία γεννήθηκε η θεά Αφροδίτη. Επίσκεψη και προσκύνημα στην Ι.Μ. Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου κ ξενάγηση εντός της Μονής. Συνεχίζουμε με την επίσκεψη στην κατακόμβη της Αγίας Σολωμoνής, την Στήλη όπου μαστιγώθηκε ο Απ. Παύλος «τεσσαράκοντα παρά μίαν». Μια βόλτα στο λιμανάκι για γεύμα και καφέ θα μας ξεκουράσει (προαιρετική επίσκεψη στα ψηφιδωτά της έπαυλης του Διονύσου). Επιστροφή στη Λεμεσό δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τα Λεύκαρα, φημισμένα για τα υπέροχα χειροποίητα κεντήματα. Στη συνέχεια μεταφορά στην Ι.Μ. Παναγίας του Μαχαιρά. Προσκύνημα της Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Μαχαιριώτισσας. Απότιση φόρου τιμής στο κρησφύγετο – τόπο θυσίας -του ηρωικού Γρηγόρη Αυξεντίου, του Σταυραετού του Μαχαιρά, υπαρχηγού της ΕΟΚΑ του 1955. Αναχώρηση και επίσκεψη  στην Ι.Μ Αγ. Ηρακλειδίου, γυναικείο Μοναστήρι. Επιστροφή στη Λεμεσό, στο Ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την κατεχόμενη Αμμόχωστο και την Ι.Μ. Απ. Βαρνάβα ιδρυτή της Εκκλησίας της Κύπρου μαζί με τον Απ. Παύλο. Προσκύνημα στον Τάφο του Αγίου. Συνεχίζουμε για την κατεχόμενη Καρπασία όπου θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Απ. Ανδρέα. Στη διαδρομή θα δούμε τα κατεχόμενα χωριά μας από την Αρχαία Σαλαμίνα μέχρι το Ριζοκάρπασο και την Αμμόχωστο.Επιστροφή στη Λεμεσό δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας φόρτωση των αποσκευών και αναχώρηση για τη Δερύνεια κατά μήκος της διαχωριστικής Γραμμής και πλάι από τα κατεχόμενα χωριά. Στη Δερύνεια θα ζήσουμε το θάνατο του Τάσου και του Σολομού που θυσιάστηκαν το 1996. Στο Παραλίμνι και στην Αγία Νάπα μπορούμε να πάρουμε ένα καφέ κοντά στη θάλασσα. Επιστροφή στην Λάρνακα προσκύνημα στον Ι.Ν. Αγίου Λαζάρου, φίλου του Χριστού που μετά την ανάστασή του ήλθε στην Κύπρο και έγινε επίσκοπος Κιτίου. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για την Αθήνα.

  • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Λάρνακα-Αθήνα με φόρους  αεροδρομίου και επίναυλο καυσίμων.
  • 6 διανυκτερεύσεις  σε ξενοδοχείο Ά κατηγορίας στη Λεμεσό με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο).
  • Εκδρομές κ ξεναγήσεις στην Κύπρο με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  •  Ξεναγό και συνοδό του γραφείου μας, σε όλη την διάρκεια των εκδρομών.
  • -Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

  • Τυχούσα αύξηση φόρων αεροδρομίου κατά την έκδοση εισιτηρίων.
  • Γεύματα και ποτά, είσοδοι σε χώρους και μουσεία.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά παραπάνω.

Το Πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει εφόσον επιβάλλεται για λόγους βελτίωσης κατά την κρίση του αρχηγού, χωρίς να παραλείπονται οποιαδήποτε από τους πιο πάνω χώρους και προσκυνήματα.