twitterfacebookpinterest
Δηλωστε συμμετοχη
και λάβετε μέρος στις εκδρομές μας. Πατήστε εδώ →

Πανόραμα 10 ήμερο Αγίων Τόπων – Σινά

 • Posted On: 7th February 2013
 • By:
Πανόραμα 10 ήμερο Αγίων Τόπων – Σινά

Μοναδικό πανόραμα με μια επιπλέον ελεύθερη ημέρα στην παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων.

1η ημέρα: Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση  με απευθείας πτήση για το Τελ Αβίβ. Άφιξη στις και μεταφορά στα  Ιεροσόλυμα. Στη συνέχεια περπάτημα για μια πρώτη επίσκεψη στην παλαιά πόλη και το Ναό της Αναστάσεως. Προσκύνημα στον Πανάγιο τάφο στο Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση και τα παρεκκλήσια που κυκλώνουν το Ναό της Αναστάσεως με σημαντικότερο του Τίμιου Σταυρού. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στα Ιεροσόλυμα.

2η ημέρα: Πρωινό και ξενάγηση στην Παλαιά πόλη. Περπατάμε στην οδό του Μαρτυρίου, προσκυνάμε στο Πραιτώριο, τον Οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννας, στον τόπο λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου, στη Γεσθημανή, όπου ο τάφος της Παναγίας και ο τόπος προσευχής του Κυρίου μας. Συνεχίζουμε περπατώντας προς το λόφο της Αγίας Σιών: στο σπίτι του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, στο Υπερώον, στη Πατριαρχική Σχολή(αν είναι ανοικτά)στο τείχος των Δακρύων, απ’ όπου θα δούμε-από μακριά-το Ναό του Σολομώντα, το Τέμενος Ομάρ και Ελ Ακσα. Δείπνο και διανυκτέρευση στα Ιεροσόλυμα.

3η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για  το Όρος Θαβώρ όπου μεταμορφώθηκε ο Κύριος ,στην Κανά όπου ευλογήθηκε ο Γάμος και στη Ναζαρέτ στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την Ι.Μ. Αγ. Αποστόλων στην Καπερναούμ, ,στην Τιβεριάδα και στον Ιορδάνη ποταμό όπου θα γίνει το συμβολικό βάπτισμα.(πιθανόν το γεύμα στην Τιβεριάδα-προαιρετικό).Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για την Ι.Μ. Προφήτη Ηλία, για τη Βηθλεέμ όπου θα προσκυνήσουμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως κ Σπαργανώσεως, το Χωρίο των Ποιμένων, στις Ιερές Μονές των Αγίων Θεοδοσίου και Σάββα. Επίσκεψη στην Ορεινή ,όπου γεννήθηκε ο Τίμιος Πρόδρομος και στις Ι. Μονές, Συμεών του Θεοδόχου και του Τίμιου Σταυρού. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πρωινό και επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά όπου και το σπήλαιον του Προφήτη Ηλία. Συνεχίζουμε για την Ι.Μ. Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτη και την Ιεριχώ (Ι.Μ.Προφήτη Ελισσαίου με τη συκομορέα του Ζακχαίου).Επίσκεψη στο Σαραντάριο Ορος (προαιρετικά με τελεφερίκ), όπου επειράσθη ο Κύριος και  στη Βηθανία όπου και ο τάφος του Αγίου Λαζάρου. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

6η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για την Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης στο Σινά. Στο Ειλάτ περνάμε τα σύνορα και μπαίνουμε στην Τάμπα. Άφιξη στο Σινά, τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Μια πρώτη επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης και ξενάγηση στην Ιερά Μονή Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας. Προαιρετική ανάβαση με ιδία ευθύνη στην Αγία Κορυφή.

7η ημέρα: Πρωινό και ξενάγηση στην Μονή (Αγία βάτος, Φρέαρ Μωυσή, Μουσείο, Κοιμητήριο με λείψανο Αγίου Στεφάνου και προσκύνημα των λειψάνων της Αγ. Αικατερίνης). Το απόγευμα επιστροφή στο Ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την Τάμπα και το Ειλάτ. Περνούμε τα σύνορα και πορευόμαστε για τα Ιεροσόλυμα. Άφιξη, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

9η ημέρα: Πρωινό, και ελεύθερη μέρα στα Ιεροσόλυμα για προσκύνημα και ψώνια. Το μεσημέρι θα έχουμε γεύμα στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερος χρόνος .Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

10η ημέρα:  Φόρτωση των βαλιτσών, ένας καφές και  αναχώρηση από Ιεροσόλυμα για το αεροδρόμιο Ben Gourion στο Τελ Αβίβ για την πτήση μας προς την Αθήνα.

 • Αεροπορικό Εισιτήριο Αθήνα-Τελ-Αβίβ-Αθήνα με φόρους αεροδρομίου και επίναυλο καυσίμων.
 • 7 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στα Ιεροσόλυμα  με πρωινό και ένα δείπνο.
 • 2 Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο στο Σινά με πρωινό και δείπνο.
 • Εκδρομές και ξεναγήσεις σύμφωνες με το πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Βίζα Αιγύπτου και Σινά που εκδίδεται στα σύνορα στην Tάμπα.
 • Φόρος εξόδου από Ισραήλ.
 • Μετάβαση στο Θαβώρ με ταξί, πουλμανάκια στον Αγ. Σάββα.

 • Ποτά, γεύματα, φιλοδωρήματα που πάντα συνηθίζονται και είναι υποχρεωτικά (οδηγοί, ξεναγοί, ξενοδοχείο) και οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά σαν περιλαμβανόμενο.
 • Τυχούσα αύξηση της τιμής των φόρων κατά την ημέρα έκδοσης των εισιτηρίων.

Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει, κατά την κρίση του Αρχηγού της εκδρομής , χωρίς να παραληφθούν οι τόποι και τα προσκυνήματα που αναφέρονται.