twitterfacebookpinterest
Δηλωστε συμμετοχη
και λάβετε μέρος στις εκδρομές μας. Πατήστε εδώ →

Πανόραμα Ρωσίας, 10 ήμερο πρόγραμμα

 • Posted On: 1st April 2014
 • By:
Πανόραμα Ρωσίας, 10 ήμερο πρόγραμμα

Μόσχα - Όπτινα - Άγιος Σεραφίμ - Αγία Πετρούπολη

1η ημέρα: Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση για τη Μόσχα. Άφιξη, Συνάντηση με τον ξεναγό μας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας τακτοποίηση στα δωμάτια μας και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μόσχοβα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα: Πρωινό επίσκεψη στην Ι.Μ. Πορκόφσκι όπου ο τάφος της νεοφανούς Αγίας Ματρώνας. Προσκύνημα στον Ναό του Σωτήρος Χριστού, στην Ι.Μ. Νοβοντιεβιτσι, στον Καθεδρικό Ναό Αγ. Βασιλείου με τους εννέα τρούλους και στην Κόκκινη Πλατεία. Στην συνέχεια στο Κρεμλίνο όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες εκκλησίες του 15ου αιώνα. Θα δούμε το καμπαναριό του Ιβάν του Τρομερού, τις εκκλησίες Μπλακοβεσένσκι, Ουσπένσκι, και το μέγαρο συνεδρίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για την Μονή της Όπτινα. Ξενάγηση στην Μονή με επίσκεψη στο κελί και τον τάφο του Στάρετς Αμβροσίου και των άλλων φημισμένων για την αρετή τους Πατέρων της Μονής. Γεύμα που παραχωρείτε από το Μοναστήρι. Επιστροφή στη Μόσχα, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας  και συνεχίζουμε για τη Λαύρα του Αγίου Σεργίου στο Σεργκέι Ποσαντ. Θα δούμε το μοναστήρι της Αγ. Τριάδας-Αγ.Σεργίου όπoυ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τοιχογραφίες του ναού – φιλοτεχνημένες από τον Αντρέι Ρουμπλιώφ, τον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την Τραπεζαρία  και θα προσκυνήσουμε το λείψανο του Αγ. Μάξιμου του Γραικού. Συνεχίζουμε  για το Βλαδιμίρ. Περιήγηση της πόλης (Καθεδρικός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου με την θαυμαστή ντόπια αρχιτεκτονική, Ναός του Αγίου Δημητρίου που κτίστηκε το 1197, Χρυσή Πύλη. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Βλαδιμήρ.

5η ημέρα: Πρωινό, και στη διαδρομή επίσκεψη στο Μπογκολούμπόβο, επίσκεψη στον καθεδρικό Ναό Μποκολουπσκυ, ξενάγηση περιοχής και μεταφορά στο Μούρομ όπου θα επισκεφθούμε την Ι.Ν Ευαγγελισμού με τα λείψανα των Αγίων Πέτρου κ Φεβρωνίας. Μεταφορά στο Ντιβέγιεβο, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

6η ημέρα: Πρωινό και επίσκεψη στο Ντιβέγεβο, στην Ι.Μ. Αγ. Σεραφείμ Σαρόφσκι ( Άγια Λείψανα, Σταυρός και τσεκούρι του Αγίου) και το Αγίασμα του Αγ. Σεραφείμ. Αναχώρηση για την πόλη Βλαντημίρ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Πρωινό και μεταφορά στο Σουζνταλ. Περιήγηση της πόλης. Θα δούμε το Κρεμλίνο, τον καθεδρικό ναό της Γεννήσεως με τη λάρνακα των λειψάνων του Αγίου Αρσενίου Ελασσώνας, και το περίφημο μοναστήρι Ευφημιέβσκυ, το μουσείο των εικόνων κ τον Καθεδρικό Ναό Ροζντεστβίνσκι και Πρεοπραζάνσκυ. Αναχώρηση για τo αεροδρόμιο στη Μόσχα και πτήση προς την Αγ. Πετρούπολη. Άφιξη στην Αγ. Πετρούπολη τη πόλη που ίδρυσε στις όχθες του Νέβα το 1703 ο Μέγας Πέτρος και αποτέλεσε λαμπρή πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας μέχρι την επανάσταση του 1917. Τα μεγαλοπρεπή παλάτια, οι επιβλητικοί ναοί, τα όμορφα δημόσια κτίρια, που εκτείνονται κατά μήκος των καναλιών, δίκαια της έχουν προσδώσει τον τίτλο της ομορφότερης πόλης της Βόρειας Ευρώπης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Πρωινό και ξενάγηση, στην Λαύρα Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι (Νεκροπόλ με τάφους Τσαικόφσκυ και Ντοστογιέφσκυ), Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη Κροστάνδης (όπου και ο τάφος του Αγίου) Καθεδρικός Ι.Ν. Αγ. Ισαάκ, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

9η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, συνάντηση με ξεναγό μας και επίσκεψη στα χειμερινά ανάκτορα, το παγκοσμίως διάσημο Ερμιτάζ και στο παρεκκλήσιο τον τάφο της Αγίας Ξένης της δια Χριστό Σαλής. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα πέντε κτιρίων, και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου με εκατομμύρια εκθέματα, ανυπολόγιστης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, που φιλοξενούνται ιδιοφυώς κατανεμημένα στις εντυπωσιακές αίθουσες του πρώην παλατιού. Τα πρώτα εκθέματα του μουσείου αποκτήθηκαν τον 18ο αιώνα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Πρωινό, ελεύθερος χρόνος. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Αθήνα.


 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μόσχα-Αγ. Πετρούπολη-Μόσχα-Αθήνα, με Φόρους Αεροδρομίου
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία:
 • 3 διανυκτερεύσεις στην Μόσχα με πρωινό και δείπνο
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Βλαδιμήρ με πρωινό και δείπνο
 • 1 διανυκτέρευση στο  Ντιβέγιεβο  με πρωινό και δείπνο
 • 3 διανυκτερεύσεις στην Αγ. Πετρούπολη με πρωινό και δείπνο
 • Μεταφορές-Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν
 • Συνοδός του γραφείου μας
 • Ξεναγός Ελληνόφωνος
 • Βίζα και Ασφάλεια ταξιδίου.


 • Ποτά, γεύματα, φιλοδωρήματα (συνηθίζονται)και ότι ρητά δεν αναφέρεται σαν περιλαμβανόμενο
 • Τυχόν αύξηση των φόρων Αεροδρομίου κατά την ημέρα έκδοσης των εισιτηρίων


Το Πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει εφόσον επιβάλλεται για λόγους βελτίωσης κατά την κρίση του αρχηγού, χωρίς να παραλείπονται οποιαδήποτε από τους πιο πάνω χώρους και προσκυνήματα.