twitterfacebookpinterest
Δηλωστε συμμετοχη
και λάβετε μέρος στις εκδρομές μας. Πατήστε εδώ →

Πάτμος, 5 ήμερο προσκύνημα στο νησί της Αποκαλύψεως

  • Posted On: 29th January 2013
  • By:
Πάτμος, 5 ήμερο προσκύνημα στο νησί της Αποκαλύψεως

1η ημέρα: Συνάντηση στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες μας και αναχώρηση για την Πάτμο.

2η ημέρα: Άφιξη στο λιμάνι της Πάτμου, αποβίβαση και μεταφορά στην εκκλησία της χώρας για την Θεία Λειτουργία. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας μετάβαση στο κεντρικό ξενοδοχείο A΄κατηγορίας, τακτοποίηση στα δωμάτια μας και ελεύθερη μέρα για την πρώτη μας γνωριμία με το νησί. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή στο νησί. Επιβίβαση στο λιμάνι της Σκάλας Πάτμου σε κλιματιζόμενα λεωφορεία με πρώτο σταθμό επίσκεψης το Σπήλαιο της Αποκάλυψης. Ο τόπος αυτός είναι το μέρος συγγραφής του Ιερού κειμένου της Αποκαλύψεως (Αποκάλυψη του Ιωάννη). Σήμερα στο εν λόγο μέρος βρίσκεται η ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ, το δε Ιερό Σπήλαιο, είναι ενσωματωμένο στο χαμηλότερο ανατολικό τμήμα αυτής. Ακολουθεί επίσκεψη στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, το οποίο οικοδομήθηκε το 1088 από τον Όσιο Χριστόδουλο στα ερείπια του αρχαίου ναού της Αρτέμιδος. Χτισμένο σαν φρούριο με ψηλά τείχη και επάλξεις που το προστατεύουν από τους πειρατές, βρίσκεται στη κορυφή του λόφου που είναι χτισμένη η πρωτεύουσα (Χώρα) και δεσπόζει ολόκληρου του νησιού. Το μοναστήρι αυτό είναι θεματοφύλακας της Βυζαντινής παράδοσης και Θησαυροφύλακας της Ορθοδοξίας, παραμένει το κέντρο του νησιού. Εννέα αιώνες ιστορίας, τέχνης και λατρείας, περιμένουν τον επισκέπτη μέσα στα ψηλά τείχη. Κατόπιν θα έχετε τη δυνατότητα να περπατήσετε στα στενά σοκάκια του χωριού όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το γυναικείο Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής όπως και την εκκλησία με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Διασώζουσας. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το γυναικείο Μοναστήρι του Ευαγγελισμού το οποίο βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος του νησιού στην πίσω πλευρά της Χώρας η οποία δεν φαίνεται από τη Σκάλα. Οι σαράντα φιλόξενες μοναχές έχουν μετατρέψει τη Μονή σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο ενεργές της Ελλάδας. Εκεί θα θαυμάσετε μερικά από τα πιο ωραία βυζαντινά κεντήματα. Μετά από την καθιερωμένη ξενάγηση από τις μοναχές επιβίβαση στο λεωφορείο και συνεχίζουμε για το γύρο του νησιού. Περνώντας πρώτα πάνω από το παραθαλάσσιο χωριό Γροίκος στη νότια πλευρά του νησιού και μετά κατά μήκος της ακτής  και μέσα από το λιμάνι της Σκάλας καταλήγουμε στο βορειότερο σημείο του νησιού, την παραλία της Λάμπης περνώντας από τα γραφικά χωριά του Πάνω και Κάτω Κάμπου δίνοντας την ευκαιρία στους επιβάτες να θαυμάσουν το θεαματικό σκηνικό της Πάτμου. Επιστροφή στο λιμάνι αφού έχετε πάρει το γεύμα σας. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και υπόλοιπη μέρα ελεύθερη. Το βράδυ συνάντηση στο λιμάνι επιβίβαση στο πλοίο μας, τακτοποίηση στις καμπίνες μας και διανυκτέρευση εν πλώ.

5η ημέρα: Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά.

  • Ακτοπλοικά εισιτήρια σε καμπίνα με επιστροφή.
  • Δύο διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο.
  • Πρωινό και  δείπνο σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Μεταφορές με κλιματιζόμενα πούλμαν και ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Είσοδος στο Μουσείο για το Μοναστήρι.

  • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, ποτά – αναψυκτικά.

Το Πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει εφόσον επιβάλλεται για λόγους βελτίωσης κατά την κρίση του αρχηγού, χωρίς να παραλείπονται οποιαδήποτε από τους πιο πάνω χώρους και προσκυνήματα.