twitterfacebookpinterest
Δηλωστε συμμετοχη
και λάβετε μέρος στις εκδρομές μας. Πατήστε εδώ →

Καππαδοκία 8 ημέρες μέσω Μυτιλήνης

 • Posted On: 13th February 2013
 • By:
Καππαδοκία 8 ημέρες μέσω Μυτιλήνης

Ολοήμερη ξενάγηση και διανυκτέρευση στην Μυτιλήνη

1η ημέρα: Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση για τη Mυτιλήνη. Άφιξη και μεταφορά στην Ι.Μ. Αγίου Ραφαήλ. Προσκύνημα στα Άγια Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ. Νικολάου και Ειρήνης, στο Μανταμάδο στην Ι.Μ. Ταξιαρχών με την ανάγλυφη εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Συνεχίζουμε για την Αγιάσο με τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας την Πέτρα και το γραφικό Μόλυβο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση .

2η ημέρα: Μεταφορά στο λιμάνι και με πλοιάριο ταξιδεύουμε για το Αιβαλί. Άφιξη, παραλαβή από το πούλμαν και ένας καφές στην παραλία θα μας ξεκουράσει. Συνεχίζουμε για την Πέργαμο, επίσκεψη στην Ακρόπολη και το Ασκληπιείο. Μεταφερόμαστε στην Σμύρνη, ξενάγηση πόλεως δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για Έφεσο, επίσκεψη στη Βασιλική του Αγίου Ιωάννη και την κρύπτη, στον Αρχαιολογικό χώρο, από μακριά θα δούμε τον αρχαιοελληνικό ναό της Αρτέμιδος και επίσκεψη στο σπήλαιο των 7 κοιμωμένων. Γεύμα (προαιρετικό).  Μεταφορά στο Παμουκαλέ (Ιεράπολη) όπου θα δούμε τον τόπο όπου ίδρυσε ο Απόστολος Παύλος την εκκλησία του, την αρχαία πόλη, τους λευκούς καταρράκτες, τα ρωμαϊκά λουτρά, το αμφιθέατρο, την πύλη του Αδριανού, το μουσείο της Ιεράπολης, τις θερμές πηγές με ασβεστούχα άλατα και την μητρόπολη της Λαοδικείας. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση. (περίπου 300 χλμ.)

4η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για το Ικόνιο όπου θα δούμε τα ερείπια από τα ανάκτορα του Σουλτάνου των Σελτζούκων, το Σουλταν-Τζαμί και τον τεκέ του Τάγματος των Μεβλεβή. Θα περιηγηθούμε στην πόλη που είναι η έδρα του Τάγματος των Δερβίσιδων και θα θαυμάσουμε την Σελτζούκικη αρχιτεκτονική της. Συνεχίζουμε για το Προκόπι. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας ,δείπνο και διανυκτέρευση. (περίπου 600 χλμ.)

5η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, ξεκινάμε τη διαδρομή μας από την πόλη της Νεάπολης με πρώτο σταθμό την Μαλακοπή (Derinkuyu) όπου βρίσκεται η Υπόγεια Πολιτεία. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην Καρβάλη (Guzelyurt) όπου θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, τη μικρή κεντρική πλατεία και το Παρθεναγωγείο. Αμέσως μετά θα μεταφερθούμε στο Φαράγγι του Περιστρέμματος, μια πανέμορφη εικόνα πλημμυρισμένη από έντονη βλάστηση και πέρασμα ενός ποταμού. Θα κατηφορίσουμε 290 σκαλοπάτια φθάνοντας στην κοίτη του ποταμού και θα εντυπωσιαστούμε από την μοναδική θέα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Προκόπι.

6η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, ξεκινάμε για τη γειτονική Κοιλάδα του Κοράμματος (Goreme) με τις περίφημες υπόσκαφες εκκλησίες. Ένα μοναδικό θέαμα με έντονα πρωτοχριστιανικά στοιχεία και αξεπέραστη φυσιολατρική ομορφιά. Μετά τη ξενάγησή μας θα συνεχίσουμε προς το Τσαβουσίν, όπου βρίσκεται η εκκλησία του Νικηφόρου Φωκά. Αμέσως μετά θα φθάσουμε δίπλα στον Άλυ ποταμό (Kizilirmak) όπου βρίσκεται η κωμόπολη Άβανος, πασίγνωστη για τα εργαστήρια κεραμουργείας και ειδών λαϊκής τέχνης. Γεύμα (προαιρετικό) και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση  στο Προκόπι.

7η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, ξενάγηση στην πανέμορφη πόλη (Προκόπι), κλασικό δείγμα της Καππαδοκιακής τέχνης. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά, στα παραδοσιακά κτίρια της παλαιάς πόλης. Επίσκεψη στο σπίτι όπου έζησε και αγίασε ο Αγ. Ιωάννης ο Ρώσος. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στη γειτονική κωμόπολη της Σινασού. Μια μοναδική περιοχή που «κουβαλάει» μια βαριά αρχιτεκτονική κληρονομιά των ιδιαίτερα ευπόρων εμπόρων της περιοχής. Θα διασχίσουμε, με τα πόδια, την κεντρική πλατεία, θα επισκεφθούμε την εκκλησία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Αμέσως μετά θα θαυμάσουμε το αρχοντικό του Ρίζου, ένα δείγμα των σπουδαίων αρχοντικών της εποχής, χώρος κατοικίας ενός ιστορικού προσώπου που διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στη διάρκεια της ανταλλαγής των πληθυσμών μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την υπόσκαφη εκκλησία του Αγ. Βασιλείου στην άκρη της πόλης . Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, και μεταφορά στην πόλη της Καισάρειας. Θα εντυπωσιαστούμε από το άρτιο οδικό της δίκτυο, τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τα μοντέρνα κτίρια και την κεντρική πλατεία της. Θα μεταβούμε στην παραδοσιακή τοπική αγορά που βρίσκεται δίπλα στο Σελτζουκικό Κάστρο. Επίσκεψη στην αγορά της πόλης και περίπατος στα γραφικά σοκάκια. Το μεσημέρι γεύμα (προαιρετικό) και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Καισάρειας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό στην Κων/πολη. Άφιξη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

 • Αεροπορικά εισιτήρια  Αθήνα-Μυτιλήνη, Καισάρεια-Κων/πολη-Αθήνα.
 • Μεταφορές – Ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • 1 διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στη Μυτιλήνη, με πρωινό.
 • 1 διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στη Σμύρνη, με πρωινό και δείπνο.
 • 1 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στο Παμουκαλέ, με πρωινό και δείπνο.
 • 4 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο και στο Προκόπι, με πρωινό και δείπνο.
 • Ξενάγηση από  ελληνόφωνo ξεναγό.
 • Συνοδό του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
 • Τυχούσα αύξηση των φόρων Αεροδρομίου κατά την έκδοση των εισιτηρίων .
 • Είσοδοι σε Μουσεία Εκκλησίες Αρχαιολογικούς κ.λ.π, χώρους.
 • Οτιδήποτε ρητώς δεν αναφέρεται ως περιλαμβανόμενο.

Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει, κατά την κρίση του Αρχηγού της εκδρομής, χωρίς να παραληφθούν οι τόποι και τα προσκυνήματα που αναφέρονται.