twitterfacebookpinterest
Δηλωστε συμμετοχη
και λάβετε μέρος στις εκδρομές μας. Πατήστε εδώ →

Άγιοι Τόποι – Σινά, 8 ήμερο πρόγραμμα

 • Posted On: 7th March 2013
 • By:
Άγιοι Τόποι – Σινά, 8 ήμερο πρόγραμμα

Ιεροσόλυμα - Αγία Αικατερίνη Σινά και όλα τα Ιερά Προσκυνήματα

1η ημέρα: Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση με απευθείας  πτήση για το Τελ Αβίβ. Άφιξη, παραλαβή από τους συνεργάτες μας και μεταφορά στα Ιεροσόλυμα στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Επίσκεψη στην παλαιά πόλη: Ξεκινάμε από το Πραιτώριο και ανεβαίνοντας στην οδό του Μαρτυρίου φτάνουμε στο Ναό της Αναστάσεως. Προσκύνημα στον Πανάγιο τάφο, στο Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση και τα παρεκκλήσια που κυκλώνουν το Ναό της Αναστάσεως με σημαντικότερο του Τιμίου Σταυρού. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα: Πρωινό και στις 0700 αναχώρηση για το Φρέαρ του Ιακώβ–αν μας επιτραπεί από τις Αρχές -στη Σαμάρεια όπου ο Χριστός συνομίλησε με την Σαμαρείτιδα και όπου ευρίσκεται το λείψανο του Αγ. Φιλουμένου. Συνεχίζουμε  για  το Όρος Θαβώρ όπου μεταμορφώθηκε ο Κύριος, στην Κανά όπου ευλογήθηκε ο Γάμος και στη Ναζαρέτ στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την Ι.Μ. Αγ.Αποστόλων στην Καπερναούμ, στην Τιβεριάδα και στον Ιορδάνη ποταμό  όπου θα γίνει το συμβολικό βάπτισμα. (πιθανόν το γεύμα στην Τιβεριάδα-προαιρετικό). Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για τις Ιερές Μονές των Αγίων Θεοδοσίου και Σάββα. Συνεχίζουμε, για το Χωρίο των Ποιμένων, τη Βηθλεέμ όπου θα προσκυνήσουμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως κ΄ Σπαργανώσεως, Επίσκεψη στην Ορεινή, όπου γεννήθηκε ο Τίμιος Πρόδρομος και στις Ι. Μονές Συμεών του Θεοδόχου και του Τιμίου Σταυρού. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα: Πρωινό και επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά. Συνεχίζουμε στη Βηθανία όπου και ο τάφος του Αγίου Λαζάρου, στο σπήλαιο του Προφήτη Ηλία, στο Σαραντάριο Όρος (προαιρετικά με τελεφερίκ), όπου επειράσθη ο Κύριος. Συνεχίζουμε για την Ι.Μ. Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτη και την Ιεριχώ (Ι.Μ.Προφήτη Ελισσαίου με τη συκομορέα του Ζακχαίου). Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα και επίσκεψη στο Όρος των ελαιών, στη Γεσθημανή  όπου ο τάφος της Παναγίας, ο τόπος προσευχής του Κυρίου μας και ο τόπος Λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, φόρτωση των βαλιτσών και αναχώρηση για το Σινά. Περνάμε από τα σύνορα Ισραήλ στην Αίγυπτο στην πόλη Τάμπα και φθάνουμε στην Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης το απόγευμα. Ξενάγηση εντός της Μονής που περιλαμβάνει :προσκύνηση των Αγίων Λειψάνων της Αγίας Αικατερίνης, της Αγίας Βάτου, επίσκεψη στο Μουσείο με της περίφημες εικόνες του 6ου αιώνα μ.Χ. Στο οστεοφυλάκιο θα προσκυνήσουμε το ολόσωμο και άφθορο λείψανο του Αγ. Στεφάνου, ασκητή του 6ου αιώνα μ.Χ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση. (Όσοι επιθυμούν να ανεβούν στην Αγία Κορυφή με δική τους ευθύνη, στις 23:30 το πούλμαν θα τους μεταφέρει στη Μονή. Η κατάβαση θα είναι γύρω στις 0700).

6η ημέρα: Θεία Λειτουργία στη Μονή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, πρωινό. Αναχώρηση για την Τάμπα και το Ειλάτ. Περνούμε τα σύνορα και πορευόμαστε για τα Ιεροσόλυμα. Άφιξη, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στα Ιεροσόλυμα.

7η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε την ξενάγηση μας στην παλαιά πόλη, περπατώντας προς το λόφο της Αγίας Σιών: Στο σπίτι του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, στο Υπερώο, στη Πατριαρχική Σχολή (αν θα είναι ανοικτά) στο τείχος των Δακρύων, από όπου θα δούμε -από μακρυά- το Ναό του Σολομώντα, το Τέμενος Ομάρ και Ελ Άκσα. Το μεσημέρι επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για γεύμα. Το απόγευμα ελεύθερο για μια τελευταία επίσκεψη στην παλαιά πόλη για προσκύνημα και ψώνια από την αγορά. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

8η ημέρα: Φόρτωση βαλιτσών και αναχώρηση στις από τα Ιεροσόλυμα για το αεροδρόμιο Ben Gourion στο Τελ Αβίβ, για την πτήση μας προς την Αθήνα.

 • Αεροπορικό Εισιτήριο Αθήνα-Τελ Αβίβ-Αθήνα, με φόρους Αεροδρομίου.
 • 6 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στα Ιεροσόλυμα  με πρωινό και δείπνο.
 • Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στο Σινά με ημιδιατροφή.
 • Εκδρομές και ξεναγήσεις σύμφωνες με το Πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πολυτελές πούλμαν.
 • Μετάβαση στο Θαβώρ με ταξί- πουλμανάκια στον Άγιο Σάββα.
 • Ξεναγό και Συνοδό του γραφείου μας.
 • Φόρος εισόδου στην Αίγυπτο.
 • Φόρος εισόδου στο Σινά.
 • Φόρος εξόδου από το Ισραήλ.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 • Τυχούσα αύξηση των φόρων αεροδρομίου και του επίναυλου καυσίμων κατά την ημέρα έκδοσης των εισιτηρίων.
 • Ποτά, γεύματα,  φιλοδωρήματα για τον οδηγό και το προσωπικό του ξενοδοχείου που πάντα συνηθίζονται.

Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει, κατά την κρίση του Αρχηγού της εκδρομής, χωρίς να παραληφθούν οι τόποι κ΄ τα προσκυνήματα που αναφέρονται.